Ziare.com

Melescanu: Rudele demnitarilor nu trebuie sa faca afaceri cu statul (Video)

Vineri, 21 August 2009, ora 14:09

   

Melescanu: Rudele demnitarilor nu trebuie sa faca afaceri cu statul (Video)
Fostul ministru al Apararii, Teodor Melescanu, considera ca rudele demnitarilor nu trebuie sa faca afaceri cu statul, deoarece acestea pot crea un semn de intrebare.

Melescanu a mai declarat la Realitatea TV ca implicarea fratelui lui Traian Basescu intr-o astfel de afacere este o "grava eroare".

"Am fost si eu ministru al Apararii si nu mi-au lipsit nici ofertele pentru mine si nici pentru familia mea de a face asemenea lucruri. Din punctul meu de vedere, este clar conflictul de interese", a mai precizat Melescanu.

Melescanu declara ca programele de inzestrare a armatei se ridica undeva la 10 miliarde de euro: "Este vorba de foarte multi bani. Este nevoie de transparenta, sa fie totul legal si pentru asta avem institutii".

Mircea Basescu este asociat din luna iunie 2009 cu cativa militari intr-o firma de consultanta in domeniul armatei, scrie ziarul "Bursa", in editia de joi, mentionand ca astfel fratele presedintelui Traian Basescu devine jucator in industria de armament.

Potrivit jurnalistilor de la "Bursa", Mircea Basescu s-a asociat cu sefii industriei de aparare, dar si cu reprezentantii unor mari companii americane din industria de armament si tehnica militara, unde activeaza in prezent chiar fosti inalti ofiteri NATO si US Army.

Asociati in firma Desintco sunt Romeo Oita, cu 30%, presedintele Patronatului Serviciilor de Securitate, Cristian Geamanu, cu 30%, vicepresedinte pe Europa de Est al General Defence Co USA, Ion Eftimie Sandu, cu 5%, loctiitorul sefului Departamentului de Armament din MApN incepand cu 2007, Mircea Basescu, cu 30%, si Maria Cristian Cazacu,cu 5%, fiica lui Aurel Cazacu, fost sef al Romtehnica, presedinte Romarm si director in Ministerul Economiei pe probleme ale industriei.

Aurel Cazacu este cel care a cel care a negociat si a finalizat in 2002 contractul privind achizitionarea fregatelor britanice. Companiile americane ale caror interese sunt reprezentantate de noua firma sunt Navigator Development LLC, compania mama a Navtech LLC si General Defense Corp USA.

Ziarul Bursa mentioneaza ca in calitate de presedinte, Traian Basescu este si sef al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, organism care aproba, printre altele, si programele de achizitii cu armament si tehnica militara ale Ministerului Apararii Nationale.

Sursa: rNews

Articol citit de 624 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor