Mocanu vrea sa-l convinga pe Basescu sa-i aduca fiii in Romania

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 18:47
2076 citiri
Mocanu vrea sa-l convinga pe Basescu sa-i aduca fiii in Romania
Foto: flux.md

Fostul consilier al lui Voronin, Sergiu Mocanu, tatal celor doi tineri care au fortat joi intrarea in Ambasada Romaniei din Chisinau, se afla la Bucuresti si i-a cerut o intrevedere presedintelui Basescu pentru a-l convinge ca fiii sai, cercetati penal in R. Moldova, sa fie adusi in Romania.

"Ma aflu la Bucuresti si am cerut sa fiu primit in audienta la presedintele Traian Basescu. Nu sunt sigur ca mesajul a ajuns la el, dar mi s-a transmis ca acest lucru nu este posibil. Apoi, mi-a fost indicat sa trimit dosarele fiilor mei la MAE. Am facut acest lucru, iar de la minister am primit confirmarea ca documentele au ajuns la ei si ca vor fi studiate cu atentie", a explicat, pentru NewsIn, Sergiu Mocanu.

"Nu voi pleca din Romania pana nu se va gasi o solutie pentru acest caz. Cea mai buna rezolvare politico-diplomatica ar fi aducerea lor in Romania. In Chisinau, din momentul in care vor iesi din ambasada, cei doi fii ai mei nu au nicio sansa de a-si pastra integritatea fizica si psihica. Nu am nicio garantie ca nu vor fi din nou arestati si ca nu li se vor fabrica alte acuzatii. tinta politica a acestui atac sunt eu", a mai spus Mocanu.

"Daca nu se va gasi o solutie pentru mine si pentru fiii mei in Romania, vom cere azil politic in alta tara europeana", a mai spus acesta.

Mocanu a recunoscut ca pune autoritatile romane "intr-o situatie foarte delicata", avand in vedere ca cere scoaterea din Republica Moldova a unor persoane cercetate penal, ceea ce ar insemna subminarea justitiei de la Chisinau si incalcarea oricaror norme de drept international. Pe de alta parte, Mocanu spera "in vointa politica si in curajul" autoritatilor de la Bucuresti.

Presedintele Vladimir Voronin a respins vineri acuzatiile de inscenare politica aduse de Mocanu, sugerand ca acesta nu a stiut sa-si educe copiii.

Adrian si Roman Mocanu au fost retinuti de politie sambata pe motiv ca in urma cu o luna si jumatate ar fi batut o persoana la discoteca. Dupa 72 de ore de arest preventiv, una din instantele de judecata de la Chisinau a decis prelungirea detentiei pentru inca zece zile, considerand ca cei doi constituie un pericol pentru societate si ar putea eluda justitia.

Sergiu Mocanu a declarat joi intr-un interviu pentru NewsIn ca baietii sai, care fusesera retinuti pentru scandalul de la discoteca, au fost batuti in arest si sunt victimele unei "farse" puse la cale de "clanul Voronin" impotriva caruia fostul consilier lupta acum ca politician.

Sergiu Mocanu, fost consilier al lui Vladimir Voronin si fondator al formatiunii Miscarea Actiunea Populara, care se declara in opozitie cu puterea actuala de la Chisinau, este considerat un politician controversat, mai ales din cauza carierei sale politice cu treceri spectaculoase de la o formatiune politica la alta, adesea de pe segmente opuse ale esichierului politic.

Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Principalul contracandidat al Maiei Sandu la prezidențiale, prorusul Igor Dodon, a scăzut în preferinţele alegătorilor, conform rezultatelor unui sondaj prezentat joi, 28 martie, de compania...
Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Biroul pentru politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, condus de vicepremierul Oleg Serebrian, a emis miercuri un comunicat în care îndeamnă Tiraspolul să manifeste...
#Sergiu Mocanu, #Vladimir Voronin, #Traian Basescu, #azil, #politic, #Republica Moldova , #stiri Traian Basescu