Nastase cere controlul gherilei digitale inventate de Basescu

Marti, 11 August 2009, ora 18:55
4509 citiri
Nastase cere controlul gherilei digitale inventate de Basescu

Intr-un articol postat, marti, pe blogul personal, Adrian Nastase atrage atentia asupra pericolelor ascunse ale Internetului romanesc, caracterizat a fi "o tara a nimanui", in plin proces de "manelizare", si sugereaza "reglementarea democratica" a acestei "zone de libertate absoluta", speculata in 2004 de "gherila digitala" a lui Traian Basescu.

"Una din inventiile marete ale campaniei lui Traian Basescu, din 2004, a fost gherila digitala - adica acel mijloc de campanie folosit pe Internet, care simula o voce a poporului ce este alaturi de el, dincolo de vocile cunoscute, asumate, din spatiul public", scrie fostul premier PSD pe blog, in deschiderea unui articol ce militeaza pentru "reglementarea democratica" a Internetului romanesc.

"Avem trei solutii: lasam sa se dezvolte aceasta manelizare a Internetului, blocand sau micsorand astfel sansa oricui vrea sa participe realist la o dezbatere; o interzicem dupa un model nedemocratic, fapt de neimaginat intr-o tara libera; sau o reglementam democratic, asa cum se intampla in Occident, pentru ca responsabilitatea sa existe in orice spatiu de comunicare in care cineva doreste sa se manifeste", scrie Nastase.

Solutia "reglementarii democratice" a Internetului este evocata de Adrian Nastase in coditiile in care "in Romania ultimilor ani, comunicarea online a fost orientata tot mai mult spre schimburile violente de injuraturi intre echipe platite si oameni cu pareri preconcepute", in opinia fostului premier PSD.

"Daca dialogul este inlocuit de ambuscade digitale, iar daca in locul schimbului de idei avem schimb de injurii, calomnii si mizerii, atunci Internetul isi pierde din valoare", crede Adrian Nastase, care avertizeaza ca puterea si influenta Internetului au ajuns sa fie folosite in scopuri ilicite, precizand ca sunt "oameni ai unor partide" care stiu foarte bine la ce se refera.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Adrian Nastase reglementare Internet, #Nastase control gherila Basescu , #stiri Traian Basescu
Comentarii