Nastase: PD-L l-a pus pe "draga Stolo" in glastra sa dea bine la euroalegeri

Joi, 14 Mai 2009, ora 14:12
1873 citiri
Nastase: PD-L l-a pus pe "draga Stolo" in glastra sa dea bine la euroalegeri

Motivul pentru care PD-L l-a ales pe Theodor Stolojan drept cap de afis la alegerile europarlamentare din 7 iunie este sa acopere, precum o floare frumoasa intr-o glastra, mizeria din casa, considera fostul premier Adrian Nastase.

"Draga Stolo, stiu ca nu vei primi cu bucurie acest apelativ de la altcineva decat de la prietenul tau, Traian Basescu. Cu toate acestea, vreau sa incerc o abordare la fel de directa, fiindca vad ca altfel de abordari chiar nu functioneaza.

A inceput campania pentru alegerile europene, iar prietenii pedelisti l-au pus pe 'draga Stolo' in glastra, ca pe o floare frumoasa si stralucitoare, care poate sa acopere mizeriile din casa", scrie Nastase pe blogul sau.

Dupa ce ii acuza pe cei de la PD-L ca i-au dat lui Stolojan sa citeasca la televizor un text care nu are nicio legatura cu realitatea, Adrian Nastase il ia la puricat si pe "draga Stolo", caruia ii da sfaturi, ca de la PSD la PD-L.

Nastase il acuza ca incurca institutiile si ca, in loc de imunitate parlamentara, desi suna bine, se refera poate la raspunderea ministeriala.

"Draga Stolo, ai incurcat institutiile. Te-ai referit, in textul pe care l-ai recitat ieri, de mai multe ori la conceptul de 'imunitate parlamentara', care i-ar fi protejat pe ministrii parlamentari in cazul cererilor de incepere a urmaririi penale.

Iti aduc aminte, desi ar fi trebuit sa stii, ca institutia ce trebuie invocata in toate aceste situatii este cea a 'raspunderii ministeriale', adica cea reglementata de Constitutia Romaniei in art 109.Stiu ca pentru public da bine sa amesteci termenii, dar pentru un fost prim-ministru, un fost presedinte de partid, astfel de confuzii (voite sau nu) sunt descalificante", spune Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD il trage pe "draga Stolo" de urechi si pentru ca a uitat ca Parlamentul nu este in subordinea Presedintelui, "desi asta isi doreste Traian Basescu".

"Stiu ca asta isi doreste Traian Basescu si ca incerci sa faci tot ceea ce isi doreste presedintele. Iti respect fidelitatea. Dar hai sa ne amintim care este totusi rolul (inca al) Parlamentului in democratia noastra reversibila. Parlamentul este institutia care DECIDE inceperea sau neinceperea urmaririi penale in cazul ministrilor si al fostilor ministri", aminteste Nastase.

Fostul premier ii reimprospateaza memoria lui Theodor Stolojan in legatura cu aderarea Romaniei la UE: "in calitate de prim ministru, in perioada 2000-2004, eu am derulat si finalizat negocierile pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, in timpul 'regimului Basescu' fiind doar semnat Acordul de aderare, la inceputul anului 2005".

Un alt sfat pentru "draga Stolo" este sa reziste tentatiei de a face tot ce spune Traian Basescu: "Draga Stolo, incearca sa rezisti tentatiei de a face chiar tot ce ti se comanda. Sunt convins ca Traian Basescu chiar crede ca justitia este doar ceea ce decide el. Si ca dosarele politice pe care i le daruiesc prietenii, de ziua lui, sunt cele pe care reprezinta dovezi ale luptei impotriva coruptiei.

Dar justitia si lupta impotriva coruptiei nu inseamna asta. Daca ar fi insemnat asta, atunci nu am fi ajuns in situatia ca azi, trei din patru romani, sa nu aiba incredere in justitie".

De parca s-ar adresa unui adolescent ce se gaseste fata in fata cu primele probleme reale, Nastase ii explica lui Stolojan ca ii datoreaza mult lui Basescu, insa ca degeaba exagereaza cu dovezile publice de fidelitate.

"Stiu ca ii datorezi mult lui Basescu - care a plans pentru tine - dar, te rog, nu mai exagera cu dovezile publice de fidelitate. Oricum, nu conteaza", mai crede Nastase.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nastase draga Stolo, #Nastase Basescu dosar , #stiri Traian Basescu