Nica avertizeaza politistii in legatura cu fraudele electorale de la turul II

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 19:49
1335 citiri
Nica avertizeaza politistii in legatura cu fraudele electorale de la turul II

Liderul PSD Galati, Dan Nica, a afirmat, vineri, ca Politia trebuie sa actioneze exemplar pentru a combate practica cumpararii votului, avertizandu-i pe "samsarii de voturi" ca nu vor scapa nepedepsiti, deoarece dupa turul doi al prezidentialelor nu va mai avea cine "sa le mai ofere protectie".

"Eu sunt foarte ingrijorat de fraudele din turul doi. Circula cam multe zvonuri pe piata in privinta sumelor care se vehiculeaza si se manipuleaza in aceasta perioada in ideea cumpararii de voturi de catre PD-L si pentru Traian Basescu. Sa lasam ca presedintele Romaniei sa fie ales de catre voturile pe bune ale oamenilor si nu de catre samsarii de voturi. Cred ca acest lucru este extrem de important si vreau sa cer Politiei sa-si faca datoria exemplar", a afirmat fostul ministru de Interne.

Nica sustine ca tentativele de fraudare a alegerilor vor fi mult mai numeroase in turul al doilea decat in primul tur. "A fost un fel de repetitie cu costume pe 22 noiembrie. Pe 6 decembrie va fi... O sa vedeti. Si sensul declaratiilor mele de acum doua luni, din pacate - nu-mi doresc asta, dar asa se va intampla - o sa aveti intreaga imagine a pana unde se poate ajunge", a afirmat liderul filialei PSD Galati.

Dan Nica i-a avertizat pe politistii care nu-si vor face datoria in perioada scrutinului ca activitatea lor va fi analizata dupa turul al doilea. "Cei din Politie trebuie sa inteleaga ca a fi activ, a-i depista si a le pune catusele celor care cumpara voturi reprezinta menirea si functia pe care ei o ocupa, dupa 6 (decembrie, n.r.) acest lucru va fi analizat cu foarte mare atentie", a declarat social-democratul.

El a lansat, totodata, un avertisment si in directia "samsarilor de voturi", carora le-a spus ca nu vor scapa nepedepsiti. "Eu vreau sa vad o Politie care pune catusele si ii ia pe toti cei care se ocupa cu acest sport mizerabil al cumpararii de voturi. Este un avertisment pentru cei care cred ca vor putea sa se ocupe de acest lucru si sa scape si nepedepsiti. N-au nicio sansa. Traian Basescu nu iese presedintele Romaniei ca sa le mai ofere vreo protectie de vreun fel", a mai afirmat liderul PSD Galati.

Dan Nica a criticat, de asemenea, prezenta prefectilor in dispeceratele 112, spunand ca reprezentantii Guvernului in teritoriu nu au ce cauta acolo. "Nu sunt de acord cu prezenta prefectilor in dispeceratele 112. Ce sa caute prefectul lupul paznic la oi? Adica omului care suna sa sesizeze o frauda electorala ii raspunde prefectul? Pai ce, voi aveti incredere ca daca vreunul din Galati l-a prins pe unul de la PD-L cu banii, Paun (prefectul judetului Galati, Cosmin Paun, n.r.) o sa spuna: Foarte bine. Ia-l si aresteaza-l? Sau o sa faca cum a facut cel de la Vrancea in turul intai, care a sunat inapoi ala la de la Politie si i-a spus: Ba, nu ti-e bine, vrei sa ramai fara serviciu? si (Politia, n.r.) i-a dat drumul. Toti prefectii au fost in dispecerat la 112. Toti, din toata tara", a mai sustinut Nica.

Citeste si:
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri, 1 decembrie, un mesaj pentru România, cu ocazia Zilei Naționale. ”De Ziua Națională a României, mulțumim pentru...
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat într-o emisiune la TVR că ca discuta în partid situația Laurei Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei...