Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nicolai: Oamenii lui Basescu si cei din CC mi-au decis soarta la un whisky

Sambata, 09 Februarie 2008, ora 19:36
3304 citiri
Nicolai: Oamenii lui Basescu si cei din CC mi-au decis soarta la un whisky

Norica Nicolai i-a atacat extrem de dur pe magistratii Curtii Constitutionale, afirmand ca decizia lor in ceea ce o priveste se explica prin faptul ca sunt santajabili, iar Traian Basescu are dosarele lor. Nicolai a mai sugerat ca judecatorii CCR s-au consultat cu persoane din sfera de influenta a presedintelui inainte de decizia de saptamana trecuta.

"Stiu ca au facut anumite vizite saptamana trecuta, la o cafea, la un whisky..", a comentat Nicolai. Ea a reluat si ipoteza atacarii deciziei CCR la CEDO invocand faptul ca, daca magistratii au admis motivele de imoralitate invocate de Basescu, ar fi pentru prima oara cand o instanta judeca cine este si cine nu este moral.

Vicepresedintele PNL considera ca restructurarea guvernului este o varianta de iesire din impas, insa a precizat ca nu se incapataneaza in a-si mentine candidatura, iar Renate Weber este o solutie foarte buna pentru Ministerul Justitiei.

Invitata la Realitatea Tv, Norica Nicolai a declarat ca eurodeputatul PNL Renate Weber este o solutie foarte buna pentru Justitie, intrucat este un om competent si, in plus, il cunoaste mult mai bine pe Traian Basescu.

Vicepresedintele liberal a spus ca va pleda pentru transarea problemei de la Justitie in cadrul Biroului Politic Central de luni, intrucat blocajul nu mai poate continua si trebuie luata o decizie. Ea a evitat sa anticipeze o eventuala decizie a partidului in sensul restructurarii guvernamentale intr-o formula care sa o includa la MJ, cu precizarea ca va respecta ceea ce va stabili conducerea partidului, indiferent de deznodamant. "Vom avea o discutie foarte serioasa. Nu putem amana luarea unei decizii si, personal, voi insista sa transam aceasta problema", a comentat vicepresedintele liberal.

Desi este adepta restructurarii guvernamentale, Nicolai a spus ca nu se incapataneaza si nu se cramponeaza de functia de ministru al Justitiei, insa, atata vreme cat decizia desemnarii sale pentru acest portofoliu a fost luata de BPC, solutia trebuie gasita tot in interiorul acestui for. Intrebata daca a are in vedere retragerea din cursa spre binele partidului, Nicolai a sustinut ca se gandeste la aceasta varianta, insa a sugerat ca totul depinde de modul in care vor evolua dezbaterile in forul de conducere al partidului.

Norica Nicolai a mai precizat ca problema unei restructurari guvernamentale reprezinta o discutie mai veche din partid si a amintit ca, in urma cu mai bine de o luna, si ea si vicepresedintele Crin Antonescu au pledat pentru necesitatea regandirii structurii Cabinetului Tariceanu.

In conditiile in care PNL se pregateste sa intre intr-o confruntare electorala, a mai comentat vicele PNL, nu este indiferent modul in care se va prezenta Guvernul in aceasta batalie politica, iar o evaluare a ministerelor si a agentiilor aflate in subordinea Executivului ar fi utila si din aceasta perspectiva.

Ea a mai spus ca PNL mizeaza pe un scor de 20% si ca partidul doreste ca alegerile locale sa aiba loc la termen, undeva in mai-iunie.

Liderul PNL a reafirmat ca s-a ajuns la situatia blocarii candidaturii sale din cauza faptului ca este un om incomod pentru Traian Basescu, mai ales din perspectiva DNA, institutie pe care seful statului vrea sa o controleze, or, in conditiile in care mandatul lui Daniel Morar expira in iulie, presedintele s-a temut ca, in calitate de ministru al Justitiei, va propune o persoana neagreata de Palatul Cotroceni.

"Traian Basescu nu a iubit niciodata pe cineva. Traian Basescu se foloseste de oameni, asa cum s-a folosit pe Partidul National Liberal. Primul motiv pentru care Traian Basescu nu ma vrea la Justitie este DNA-ul. In iulie expira mandatul actualului procuror-sef si dupa lege ministrul Justitiei este cel care face propunerea. In momentul de fata nu am vazut decat o opereta regizata la teatrul care se cheama DNA. Propunerea unui ministru liberal poate schimba lucrurile. Nu stiu daca l-as renumi pe Daniel Morar, trebuie sa facem o evaluare a eficientei DNA-ului", a mai spus Norica Nicolai.

Vicepresedintele PNL a mai criticat si comportamentul presedintelui care a afirmat despre clasa politica din Romania ca ar fi precum "zoaiele pe geam", amintindu-i sefului statului ca este produsul acestei clase. "Traian Basescu face parte din clasa politica, este produsul ei, nu a venit din cer, nu este un Isus Christos. (...) Daca noi ne denigram propria clasa politica, nu putem fi respectati in afara", a mai comentat Nicolai, referindu-se la faptul ca intregul scandal este foarte rau vazut la Bruxelles si este cu atat mai nociv cu cat Romania se pregateste sa fie gazda summitului NATO.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#norica, #CC, #santaj, #whisky, #Basescu , #stiri Traian Basescu