Olguta Vasilescu: Cand ma uit la vizitele peste hotare ale lui Basescu ma rusinez putin

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 14:57
1670 citiri
Olguta Vasilescu: Cand ma uit la vizitele peste hotare ale lui Basescu ma rusinez putin

"Cand ma uit la vizitele peste hotare ale domnului Basescu parca ma rusinez putin", a marturisit Olguta Vasilescu, pentru Tv Ziare.com.

Senatoarea PSD a subliniat ca, spre deoasebire de presedintele pesedist Mircea Geoana, care este "un diplomat foarte bun", Basescu "nu stie nicio limba straina, are probleme cu coloana vertebrala - la propriu- si am inteles ca are si mari probleme cu ficatul".

"Ramane in mana voastra a tututror sa-l mai votati pentru inca cinci ani", a spus Vasilescu, subliniind ca " noi incercam sa ne respectam promisiunile fata de cetateni".

In ceea ce priveste criza politica, "mingea este in terenul celor de la PD-L, in mod normal trebuia sa avem acum un presedinte moderator, nu unul jucator- daca lui Basescu ii pasa cu adevarat de criza si prin ce trece tara, ar trebui sa se implice".

Vasilescu a facut si o dezvaluire in exclusivitate: "In urma cu o luna, cei de la PD-L au venit sa ne ofere doua ministere foarte puternice contra Internelor- am refuzat, pentru ca acest minister a fost prima noastra optiune cand am discutat despre ministere".

Vezi aici si aici inregistrarea emisiunii.

Insa soarta lui Nica a fost pecetluita de anchetele parlamentare la adresa ministrilor PD-L, nu de performanta acestuia.

"Fara indoiala ca dosarul Udrea are legatura cu demiterea, pot sa va spun ca pana acum coalitia a functionat foarte bine in Parlament. Am sustinut punctul de vedere al guvernului de fiecare data, singurele probleme au aparut la Camera Deputatilor, la cazurile Ridzi si Udrea".

Cat despre aceasta din urma, "daca i se permite sa vorbeasca de la microfonul guvernului, de acolo de unde vorbeste doar premierul, inseamna ca ea este adevaratul lider informal, iar domnul Boc e liderul formal".

In ceea ce priveste propunerea lui Traian Basescu, de a organiza un referendum cu privire la posibilitatea de a reforma Parlamentul, acesta "nu are nici un alt rezultat decat cel de a-l ajuta pe Basescu in campania electorala.

El a sustinut ca reforma clasei politice incepe cu uninominalul - este aceeasi clasa politica, asa cum va fi si dupa parlamentul unicameral. Sa vedem ce mai spune atunci Basescu despre Parlament, care il incurca pentru ca face niste comisii despre niste doamne foarte apropiate lui".

Daca "cei de la PD-L, pe posturile tv, sunt destul de speriati de amploarea pe care au luat-o lucrurile", PSD este constient ca are o sarcina dificila, a spus Vasilescu, intrucat are "ministere sociale si e o criza serioasa, nu ne permitem sa pierdem ministerul de Interne cand vin alegerile nu pentru ca vrem sa fraudam alegerile ci pentru ca e foarte mult de munca la acest minister, iar cel care ar urma sa vina dupa Nica, nu vorbesc aici de domnul Blaga, ar trebui sa aiba mult timp la dispozitie pentru a se obisnui cu acest minister".

"Sa schimbi ministrul Administratiei si Internelor, cu un rol vital in organizarea alegerilor, cu putine saptamani inainte de alegeri e foarte mult si asta spune totul", a mai precizat Vasilescu, intarind acuzatia de intentie de fraudare a alegerilor de catre PD-L.

In ceea ce priveste ambitiile personale, Vasilescu a marturisit: "Mi-ar place sa conduc ministerul Educatiei, am fost presedintele comisiei de educatie si sport din Camera Deputatilor, am facut foarte mult, toate maririle salariale din ultimii ani se leaga de amendamente facute de mine, intiative ale mele pe invatamant care au trecut, suntin relatie extraordinara cu cadrele didactice din invatamanat".

A.I.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Lia Olguta Vasilescu, #Olguta Vasilescu rupere Coalitie, #Olguta Vasilescu guvernare , #stiri Traian Basescu