Opinii De ce Basescu NU vrea sa distruga PSD

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 08:31
5358 citiri
Opinii De ce Basescu NU vrea sa distruga PSD

"Basescu vrea sa distruga PSD", acuza liderul social democrat Victor Ponta zilele trecute. Si nici nu stia cat de mult se inseala. Seful statului nu vrea sa distruga PSD.

Asta pentru ca partidul cu care s-a dusmanit mereu a devenit acum cel mai convenabil adversar pe care il poate avea. Partidul-stat de altadata s-a transformat intr-un caine de opozitie cu dintii tociti, rezerva de cadre pentru al doilea partid basescian si mai ales tapul ispasitor perfect.

PSD-ul nu mai musca

PSD se afla in acest moment in cel mai prost moment al sau din 1997 incoace. Asta pentru ca sunt loviti exact acolo unde-i doare cel mai tare. Au fost scosi de la guvernare si nu mai au vreo sansa de a se intoarce acolo pentru urmatorii trei ani.

Apoi, afacerea Voicu i-a slabit, pentru simplul motiv ca a scos la iveala legaturile stranse pe care le are acest partid cu cercurile de corupte din jurul Justitiei romane. Si loviturile primite pana acum din cauza intregului caz nu s-au terminat inca. Putem fi siguri ca senatorul PSD Catalin Voicu mai avea grija si de treburile murdare ale altor politicieni foarte importanti. Putem fi de asemenea siguri ca cei mai multi dintre ei sunt de la PSD.

In sfarsit, putem fi siguri ca presa va afla cat de curand despre asta si PSD-ul va fi pus din nou intr-o pozitie jenanta. Dezvaluirile din dosarul Voicu sunt abia la inceput. Ponta stie asta. Si Basescu o stie chiar mai bine decat el.

Odata cu ei, cateva zeci de parlamentari, care au inteles ca viitorul apropiat nu suna bine in PSD, dar arata roz in grupul independentilor. Hemoragia PSD il face si mai vulnerabil pe zi ce trece. Nu pentru ca pierde voturi in Parlament, ci din cauza semnalului pe care il da despre ce mai reprezinta partidul. In plus, a aparut o concurenta electorala serioasa, odata cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

La asta, trebuie sa mai adaugam si faptul ca la ora asta Victor Ponta nu a dovedit ca ar fi liderul capabil sa traga PSD-ul dupa el.

Nevoia de PSD

Nu numai ca deocamdata PSD nu e un adversar de temut pentru Traian Basescu, dar presedintele chiar are nevoie de el. Pe post de tap ispasitor. Daca PSD n-ar juca rolul de "Gica Contra", Basescu si partidul lui ar trebui doar sa dea socoteala doar despre modul in care gestioneaza tara. Asa insa, PSD joaca rolul de frana antireforma numai buna de aratat electoratului.

Putem ghici deja la ora asta ca asta se va intampla si in cazul reformarii Constitutiei. PSD se va opune si tot PSD va fi tapul ispasitor. Basescu nici nu-si putea dori mai mult. E formula castigatoare pentru PD-L, care va avea ca tema de campanie din nou reforma statului si lupta cu ramasitele sistemului intruchipat de PSD. Economia va fi uitata, cu exceptia variantei improbabile in care vom impartasi soarta Greciei.

Pe scurt, asta s-a intamplat cu PSD. A devenit adversarul cel mai potrivit pentru lovire. Si din pacate pentru el, nu mai e capabil sa loveasca la randul sau.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu distrugere PSD, #Ponta Basescu distruge PSD , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
PSD - tapul ispasitor perfect. Ca si cum nici nu ar fi asa. Pai, cine, doamnelor si domnilor, a guvernat tara asta 20 de ani ? Cine a falimentat-o ? Sa-si asume faptele, au curajul ? NU ! Se sustrag, isi apara averile, cu dintii tociti, ca o sfidare !
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
"Basescu nu vrea sa distruga PSD"... De ce sa ameninte cu pistolul un sinucigas, de ce sa-i dea o branca - n rapa daca-i gata sa sara singur ?!