Oprea si Iordanescu il sprijina pe Basescu la prezidentiale

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 18:01
3167 citiri
Oprea si Iordanescu il sprijina pe Basescu la prezidentiale

Fostii parlamentari PSD, actualmente independenti, Gabriel Oprea si Anghel Iordanescu si-au anuntat sustinerea pentru Traian Basescu in cursa pentru alegerile prezidentiale.

Cei doi considera candidatura lui Basescu ca fiind ghidata doar de interesul national si fara interese de grup.

"Salutam intrarea domnului Traian Basescu in cursa pentru un nou mandat de presedinte al tuturor romanilor si sustinem, in calitatea noastra de parlamentari independenti, aceasta candidatura. (...) Consideram candidatura presedintelui Traian Basescu ca fiind ghidata doar de interesul national si fara implicarea vreunui interes specific de grup.

De aceea, sustinerea candidaturii actualului presedinte din partea societatii civile, a celor independenti, dar si a unor partide reprezinta un gest de participare la o necesara solidarizare nationala, intr-o perioada marcata de criza economica. Singura solutie responsabila pentru Romania si pentru romani este ca Traian Basescu sa obtina un nou mandat de presedinte", se arata intr-o declaratie de presa semnata de deputatul Gabriel Oprea si senatorul Anghel Iordanescu, remisa Ziare.com.

Oprea si Iordanescu spun ca "formarea unei echipe animata de responsabilitate publica, apta sa genereze proiecte de dezvoltare eficiente si sa scada nivelul lipsei de incredere in autoritatile publice este un proiect necesar pentru viitorul presedinte al Romaniei".

Gabriel Oprea a fost desemnat de PSD sa ocupe functia de ministru al Administratiei si Internelor (MAI) in noul guvern, dar a demisionat la 13 ianuarie 2009, in urma scandalului iscat in PSD dupa numirea lui Virgil Ardelean la sefia serviciului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI).

Anghel Iordanescu a demisionat si el din PSD, dupa demisia lui Oprea, care conducea PSD Ilfov, filiala unde era inscris si fostul selectioner.

A.B.

Citește și:
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a declarat luni, 5 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre promovarea României prin influenceri, că nu s-a putut finaliza o achiziţie...