Oprescu spune ca 88% din electoratul sau va vota in turul doi cu Basescu (Video)

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 14:20
3995 citiri
Oprescu spune ca 88% din electoratul sau va vota in turul doi cu Basescu (Video)

Sorin Oprescu a declarat, luni, la Slatina ca, potrivit analizelor facute de oamenii care lucreaza pentru el, dar si de cei ce lucreaza pentru principalele partide, 88% din electoratul pe care il va strange pana la primul tur de scrutin va merge spre Basescu in turul II, daca el nu trece de turul I.

Oprescu a precizat ca nu face referire doar la electoratul nehotarat, dar si la cel de partid.

"Va dati seama ca nu pot sa mint, va dau cuvantul meu de onoare ca asa arata studiile, cele reale, nu cele care trec pe la Vanghelie sau alti strategi de partid inainte sa fie facute publice", a sustinut candidatul independent.

Potrivit acestuia, electoratul lui Antonescu, la indemnul acestuia daca nu va intra in turul doi, se va duce in mare parte spre Mircea Geoana. Intrebat pe care dintre cei doi ii va vota in turul doi, in conditiile in care nu va trece de primul tur, Sorin Oprescu a afirmat ca este "exclus" sa-i dea votul lui Traian Basescu sau lui Mircea Geoana.

"Exclus sa-i dau votul meu lui Basescu sau lui Geoana, dar am sa merg la vot, pentru ca sunt primar general si asa e frumos", a declarat Oprescu.

In opinia lui Oprescu, la 20 de ani de la revolutie, poporul roman inca mai da vot negativ. Pentru ca politicul sa nu se mai implice atat de mult in bunul mers al societatii, candidatul independent considera ca se impune o imbunatatire a Constitutiei, astfel incat rolul principalelor institutii ale statului sa fie bine definit.

"Noi cand nu avem ce face sau avem anumite interese incepem sa interpretam Constitutia. Trebuie sa incetam cu astfel de practici", a spus Oprescu, afirmand ca modificarile care trebuie aduse legii fundamentale a statului nu trebuie sa fie unele radicale. Oprescu a mai spus ca, in momentul de fata, societatea romaneasca tinde spre dictatura si ca a tras pentru prima data semnalul cu privire la acest aspect in 2005. "Dictatura e mult mai ieftina decat democratia. Democratia costa, dar e necesara", a mai spus Oprescu.

Sorin Oprescu se afla in turneu electoral in mai multe localitati din judetul Olt. Prima intalnire a avut-o cu conducerea si angajatii Alro Slatina, dupa care va vizita spitalele din Slatina si Caracal, apoi va sustine o conferinta de presa la Primaria Caracal si va asista la un spectacol in comuna Rotunda.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...