Ziare.com

Paisprezece mari artisti romani, decorati de Basescu de Ziua Nationala

Luni, 01 Decembrie 2008, ora 20:17

   

Paisprezece mari artisti romani, decorati de Basescu de Ziua Nationala
Actorii Radu Beligan si Gheorghe Dinica, regizorul Lucian Pintilie, scriitorul Nicolae Manolescu, pictorul Stefan Caltia, poeta Ana Blandiana, istoricul Serban Papacostea si soprana Mariana Nicolescu sunt printre personalitatile culturale decorate luni, de Ziua Nationala, de Traian Basescu.

Presedintele a primit, luni seara, la Palatul Cotroceni, inainte de receptia oferita pentru celebrarea Zilei Nationale a Romaniei, paisprezece oameni de cultura romani, din diferite domenii de activitate, pe care i-a decorat in semn de apreciere pentru intreaga activitate pusa in slujba culturii si stiintei romanesti dar si pentru ca au promovat valorile romanesti in lume.

Cunoscutul actor Radu Beligan, regizorul Lucian Pintilie, scriitorul Nicolae Manolescu si soprana Mariana Nicolesco au primit, luni, la Palatul Cotroceni, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce. Aceeasi distinctie i-a fost acordata si regizorului Andrei Serban, insa in lipsa, deoarece acesta se afla in Statele Unite.

Pictorul Stefan Caltia si actorii Gheorghe Dinica si Marin Moraru au primit din partea sefului statului, cu ocazia Zilei Nationale, Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Mare Cruce. Poetei Ana Blandiana, care se afla la Bruxelles, i-a fost oferita aceeasi distinctie, in lipsa.

Directorul artistic al Orchestrelor si Corului Radio, Nicolae Costin si istoricilor Serban Papacostea si Andrei Pippidi le-a fost oferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Cu prilejul Zilei Nationale au fost decorati si pictorul Marin Gherasim, cu "Steaua Romaniei" in grad de Comandor, profesorul universitar Virgiliu Jorj Stoenescu, cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Ofiter, soprana Maria Slatinaru-Nistor, cu Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Comandor si naistul Nicolae Voiculet, cu "Meritul Cultural" in grad de Cavaler.

Disidentului anticomunist Vasile Paraschiv i-a fost oferita distinctia Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, decoratie pe care a refuzat-o.

La finalul ceremoniei, seful statului le-a multumit pentru prezenta invitatilor sai, spunand ca se simte onorat sa stea in preajma unor oameni pe care ii respecta foarte mult pentru inteligenta, talent si daruire.

"Ceea ce faceti pentru Romania poate fi comparat cu ceea ce noi cautam de ani de zile sa facem pe bani multi - sunteti elemente de reprezentare, asa numitul brand de tara", a spus Basescu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4758 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ziare. com pe cale de disparitie?

In vulcanul alegerilor, se ocupa de decoratii si cinci articole cu Obama. A candidat Obama si nu stiu eu?.P.S. Va faceti ca nu vedeti articolele din presa. Ioana nu mai are credibilitate.

 

Ioane

Am vazut ca ai scris copios sub articolele despre alegeri! Stirea de mai sus e o stire importanta care nu trebuia trecuta cu vederea. Ce parere ai, de exemplu, ca fostul turnator de securitate Lucian Pintilie a primit medalia de la Presedintele tarii?

 

Mai Gandi,,,luatias barba la scarmanat ,,,revinoti ce dra,cAsa tzara asa elita,,,,,,o tzara mediocra cu indivizi mediocrii,,,,,,,

felicitari lui Paraschiv ca a avut puterea si intelepciunea de a refuza un semn de caracter,,,,mai valoros dechit contributia mediocra a premiatilor,,,,,romanica are mai multi generali pe capita dechit USA,,,,dealde muziczntul Turda,,cosmonautul dra,c mai stie cum il cheama,,,oricum primul ,unicul si cel mai mare,,,,,America are astronauti cu grade de colonel de armata,,,,si cu zboruri mai importante),,,la canotaj vreo chitiva Lipa,,,la fotbal,,,,de secu,sa nu mai vorbim,,,,,,,plus academicienii aia de plus ca valori stiintifice pe plan mondial O,,,,si asta doar ca sa va umflati in pene,,,,iar pe eroi adevarati ca IULIU HOSSU,,,autorul declaratiei de la alba Iulia din 1918,,,doar ptca era greco-catholic sfirsit in temnitele si arest la domiciliu pe vremea comunistilor,,,,,,asta e valoarea in romanica ,,,,

COMPLECTARE,,,,,,,,,NATIE DE CIUMPALACI,,,,,,DE ACEIA URASC BISERICA ORTODOXA,,,

NISTE RAHATI FARA CARACTER,,EI LAU CONDAMNAT PE FRATELE HOSSU,,,SI AU DISPUS CONFISCAREA PAMINTURILOR SI BISERICILOR GRECO -CATHOLICE DIN ARDEAL SI TRANSILVANIA,,,,,de aceia privesc ziua de 1Dec. ca o zi de tradare tipica romaneasca,,,,,orichind prefer un "OM" pt.o tzara de lasi ,,,,,daca nu de acolo din simplitate de unde d,,rac sa porneasca caracterul,,,,,chind ii vad in odajdi care mai de care pe ortodocsi imi vine sa vomit,,,,daca un popor nare caracter ,,,te poti *** pe tzara si simboluri,ca nu valoreaza nimic,,,,,,,,

Despre Vasile Paraschiv

Am cetit pe Yahoo,despre Vasile Paraschiv.Cititi si Dvs.Va va prinde bine.Oameni ca el,nu puteau sa intre in CNSAS.Acolo trebuiesc oameni de incredere,executanti fideli,nevinovati,ingerasi,decorati,cu merite de pahar ca Dinescu,Si cati sunt ca acest om,dar sunt dat pe faras,de oamenii noii puteri,la ordin sau voluntar. Romanilor,voi cu totii,inghititi pastilele minciunii.Cum cineva nu e inghitit de oligarhie,sariti cu totii pe el.Acum luati recolta.

 

ana Blandiana DE CE ? Rusine lui Bas bas Basescu basinosu

aaa a ajutato sotul evreul ce-l cinstit ...cum care EVREU ? Evreul frate sotul llui d-na AnaBlandiana , care a vindut Muzeul Inchisorii Comuniste din Sighetul Marmatiei greco-catolicilor...iar proectul facut de Dr. NUTU ROSCA la trecut ca intabulare personala...in anii 90 ne-a vindut si UNGURILOR ...cred ca nu ia priit comunistii si-a fugit peste tisa cu REGELE MIHAI...Rusine PRESEDINTELUI...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor