PC: Atacandu-l salbatic pe rege, Basescu seamana tot mai mult cu Ceausescu

Joi, 23 Iunie 2011, ora 15:32
2045 citiri
PC: Atacandu-l salbatic pe rege, Basescu seamana tot mai mult cu Ceausescu

Vicepresedintele PC Bogdan Diaconu apreciaza ca atacul "salbatic si nejustificat" al lui Traian Basescu la adresa Regului Mihai este inspirat "din viziunea comunista", iar seful statului poate este "suparat" ca fostul monarh a intrat in istorie "cu fruntea sus", pe cand el nu atrage decat critici.

"Presedintele Traian Basescu s-a inspirat din viziunea comunista atunci cand a declansat un atac impardonabil impotriva Majestatii Sale Regele Mihai. Basescu seamana tot mai mult cu Ceausescu, si acest lucru se vede dupa felul in care taie si spanzura pe cine vrea, imparte tara cum il taie capul si, mai nou, rescrie istoria Romaniei dupa bunul plac", considera Diaconu, potrivit unui comunicat remis joi NewsIn.

Conservatorul mai scrie ca poate presedintele "este suparat" ca Regele Mihai a intrat in istoria Romaniei cu fruntea sus, in timp ce el nu reuseste sa-si atraga decat critici sau este "invidios" pe decenta si pe renumele Casei Regale pe care el nu le va avea niciodata.

"Atacul furibund si lipsit de orice bun simt al presedintelui denota nu numai lipsa de cultura si de viziune istorica, ci reprezinta si incalcarea tuturor cutumelor pe care trebuie sa le respecte un om de stat. Scuzele lui Traian Basescu acum ar fi tardive. Nimic nu poate scuza un atac de acest fel, salbatic si nejustificat", conchide Diaconu.

Presedintele Traian Basescu a afirmat miercuri seara ca Regele Mihai a savarsit un act de tradare in 1947 in momentul in care a abdicat si a parasit tara, catalogandu-l drept "sluga la rusi", spre deosebire de Ion Antonescu care in mod nedrept a ramas in istorie precum un criminal de razboi. Seful statului a fost intrebat intr-o emisiune B1Tv daca ar fi dat acelasi ordin precum Ion Antonescu in 1941 "soldati romani, treceti Prutul!". "Da, pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci, probabil ca as fi facut-o", a spus Basescu.

De asemenea, el a facut o serie de comentarii despre Regele Mihai, fost suveran al statului, prin comparatie cu Ion Antonescu. "Tot continuam sa consideram ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare al interesului national al Romaniei, abdicarea. Din partea regelui, asta e punctul meu de vedere (...) Trebuie sa recunoastem ca noi inca nu ne asezam corect valorile, de exemplu, pentru noi toti si pentru istorie Antonescu ramane responsabil de holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce... Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci, asta era doar prim-ministru. Unora le dam averile, iar pe altii ii consideram criminali de razboi, seful de stat si primul ministru doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam de toate pacatele?", a mai spus Basescu, fiind intrerupt de exclamatia prezentatorului care a schimbat subiectul discutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bogdan Diaconu, #bogdan diaconu basescu regele mihai , #stiri Traian Basescu