PC: Atacandu-l salbatic pe rege, Basescu seamana tot mai mult cu Ceausescu

Joi, 23 Iunie 2011, ora 15:32
1442 citiri
PC: Atacandu-l salbatic pe rege, Basescu seamana tot mai mult cu Ceausescu

Vicepresedintele PC Bogdan Diaconu apreciaza ca atacul "salbatic si nejustificat" al lui Traian Basescu la adresa Regului Mihai este inspirat "din viziunea comunista", iar seful statului poate este "suparat" ca fostul monarh a intrat in istorie "cu fruntea sus", pe cand el nu atrage decat critici.

"Presedintele Traian Basescu s-a inspirat din viziunea comunista atunci cand a declansat un atac impardonabil impotriva Majestatii Sale Regele Mihai. Basescu seamana tot mai mult cu Ceausescu, si acest lucru se vede dupa felul in care taie si spanzura pe cine vrea, imparte tara cum il taie capul si, mai nou, rescrie istoria Romaniei dupa bunul plac", considera Diaconu, potrivit unui comunicat remis joi NewsIn.

Conservatorul mai scrie ca poate presedintele "este suparat" ca Regele Mihai a intrat in istoria Romaniei cu fruntea sus, in timp ce el nu reuseste sa-si atraga decat critici sau este "invidios" pe decenta si pe renumele Casei Regale pe care el nu le va avea niciodata.

"Atacul furibund si lipsit de orice bun simt al presedintelui denota nu numai lipsa de cultura si de viziune istorica, ci reprezinta si incalcarea tuturor cutumelor pe care trebuie sa le respecte un om de stat. Scuzele lui Traian Basescu acum ar fi tardive. Nimic nu poate scuza un atac de acest fel, salbatic si nejustificat", conchide Diaconu.

Presedintele Traian Basescu a afirmat miercuri seara ca Regele Mihai a savarsit un act de tradare in 1947 in momentul in care a abdicat si a parasit tara, catalogandu-l drept "sluga la rusi", spre deosebire de Ion Antonescu care in mod nedrept a ramas in istorie precum un criminal de razboi. Seful statului a fost intrebat intr-o emisiune B1Tv daca ar fi dat acelasi ordin precum Ion Antonescu in 1941 "soldati romani, treceti Prutul!". "Da, pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci, probabil ca as fi facut-o", a spus Basescu.

De asemenea, el a facut o serie de comentarii despre Regele Mihai, fost suveran al statului, prin comparatie cu Ion Antonescu. "Tot continuam sa consideram ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare al interesului national al Romaniei, abdicarea. Din partea regelui, asta e punctul meu de vedere (...) Trebuie sa recunoastem ca noi inca nu ne asezam corect valorile, de exemplu, pentru noi toti si pentru istorie Antonescu ramane responsabil de holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce... Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci, asta era doar prim-ministru. Unora le dam averile, iar pe altii ii consideram criminali de razboi, seful de stat si primul ministru doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam de toate pacatele?", a mai spus Basescu, fiind intrerupt de exclamatia prezentatorului care a schimbat subiectul discutiei.

Citeste si:
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10...
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României, a fost extrem de critic în anul 2014 față de lucrarea de doctorat plagiată a lui Victor Ponta, comparativ cu reacția pe care a avut-o în cazul...