Plesu: Expresia "intelectualii lui Basescu" este aiurea

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 19:32
2342 citiri
Plesu: Expresia "intelectualii lui Basescu" este aiurea
Foto: www.welt.de

Andrei Plesu condamna modul de gandire al lui Traian Basescu atunci cand sustine ca oamenii care il critica sunt doar cei care au fost platiti sa faca asta si mai spune ca expresia "intelectualii lui Basescu" e la fel de aiurea pe cat de aiurea este expresia cu "tonomatele".

"Expresia "intelectualii lui Basescu" e la fel de aiurea pe cat de aiurea este expresia cu "tonomatele". Domnul presedinte a spus in mai multe randuri ca cei care-l injura sunt platiti, de-aia o fac. Ceea ce se subintelege este ca el nu poate fi criticat decat in mod interesat, impur, ca un om onest si dezinteresat nu poate avea obiectii.

Asta e un exces, am scris impotriva acestui mod de a gandi", a declarat Plesu intr-un interviu acordat jurnalistului Cristian Tudor Popescu pentru Gandul.

Andrei Plesu respinge si ideea ca ar exista un grup numit "intelectualii lui Basescu", care il divinizeaza.

"Este aiurea si ideea ca exista un grup numit "intelectualii lui Basescu", care il divinizeaza si o fac interesat, pentru ca au niste privilegii, pentru ca umbla dupa un tur la Neptun, dupa cascaval, este expresia simetrica a aceluiasi derapaj. Trebuie sa incetam cu tipul asta de generalizari, in care unii sunt buni pe bani, altii sunt rai pe bani, dar opinii sincere, autentice nu exista", este de parere fostul consilier prezidential.

Plesu a mai spus ca il irita la fel mult cei care si-au facut un fel de tabiet zilnic sa se lupte cu Basescu, dupa cum il enerveaza si cei pentru care Basescu nu greseste sau face doar mici greseli sau face greseli care nu trebuie speculate.

"Poti sa ai o parere buna despre Basescu din nenumarate motive. Poti sa ai o parere buna, pentru ca ai tu o rafuiala cu comunismul si ti se pare ca Traian Basescu a dat o lovitura in directia asta. Sau ca a declarat ca se lupta cu coruptia. Sau ca-ti place ca e baiat de baiat, iti place vocea lui virila si stilul lui nonsalant.

Poti s-o faci si fiindca ti se pare ca alta varianta nu e. Poti s-o faci si fiindca esti isteric. Exista naturi isterice, care, cand se indragostesc de un om politic, o fac dand ochii peste cap. Si invers, care urasc in mod isteric. Astea-s doua categorii simetrice. Pana nu scapam in politica romaneasca de tipul asta de entuziasm sau de parapon, n-o sa putem discuta normal nimic", a mai declarat Plesu.

Andrei Plesu a mai spus ca actiunile antagonice pe care le-au facut Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali nu intra in conduita normala a unui om, avand in vedere ca intr-o perioada se certau, dupa care si-au cazut reciproc in brate.

"Mi se pare teribil ca vorbim in contextul de fata, atata vreme, despre Becali. Asa a si ajuns Becali mare. L-au chemat la televiziuni, au valorificat ratingul si a ajuns o vedeta. Noi doi ne vedem si, cand nu vorbim de votul obligatoriu, vorbim de Becali",

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Andrei Plesu interviu, #Plesu interviu CTP, #Plesu intelectualii Basescu , #stiri Traian Basescu