PNL il someaza pe Basescu sa-si explice declaratiile referitoare la R. Moldova

Duminica, 02 August 2009, ora 11:58
3624 citiri
PNL il someaza pe Basescu sa-si explice declaratiile referitoare la R. Moldova

Partidul National Liberal ii solicita presedintelui Traian Basescu sa-si clarifice afirmatiile in legatura cu implicarea sa in alegerile din Republica Moldova.

"Partidul National Liberal solicita presedintelui Traian Basescu sa clarifice afirmatiile sale in legatura cu sprijinul pe care l-ar fi acordat in 2005 formarii majoritatii necesare pentru alegerea presedintelui modovean Vladimir Voronin", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Partidul National Liberal considera ca aceasta afirmatie, "facuta cu lejeritate de presedintele Traian Basescu in interviul acordat postului de radio Romania Actualitati reprezinta o gafa majora de politica externa a sefului statului".

"Daca este adevarat ca Traian Basescu a intervenit direct in alegerea lui Vladimir Voronin de catre Parlamentul moldovean, atunci el poate fi considerat responsabil, atat pentru degradarea inacceptabila a relatiilor dintre Romania si Republica Moldova, cat si pentru derapajul procesului democratic din tara vecina, derapaj ce a avut loc dupa instaurarea puterii comuniste in 2005", se mai arata in comunicatul PNL.

De asemenea, PNL considera ca, prin afirmatiile sale, "Traian Basescu nu face altceva decat sa confirme si sa legitimeze atacurile anti-romanesti ale puterii comuniste de la Chisinau".

Afirmatiile sefului statului sunt de natura sa aseze Romania intr-o pozitie delicata in interiorul Uniunii Europene, se mai arata in declaratia de presa a PNL, care considera ca Traian Basescu trebuie sa lamureasca declaratia sa, explicand cum si in ce forma a influentat formarea unei majoritati pro Voronin.

Reamintim ca joi, la Radio Romania Actualitati, intrebat cum comenteaza declaratiile facute de Vladimir Voronin, care a afirmat ca "este deschis pentru cea mai stransa colaborare cu Romania", Traian Basescu a raspuns: "Presedintele Voronin nu poate spera la sprijinul meu pentru a forma majoritatea de care are nevoie pentru alegerea noului presedinte".

"Probabil, presedintele Voronin si-a adus aminte ca la un moment dat i-am dat o mana de ajutor sa formeze majoritatea de dupa alegerile trecute. Probabil, mesajul acesta s-ar vrea un mesaj prin care sa arate ca ar vrea sa coopereze. Nu, de data aceasta presedintele Voronin nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie ca sa desemneze presedintele", a afirmat presedintele Traian Basescu. (S.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PNL somatie Traian Basescu, #PNL declaratii Basescu Moldova, #disputa Basescu Vladimir Voronin , #stiri Traian Basescu
Comentarii