PNL, PSD si PC au plecat de la consultari din cauza independentilor

Luni, 15 Martie 2010, ora 15:51
4988 citiri
PNL, PSD si PC au plecat de la consultari din cauza independentilor

Delegatia liberalilor, cea a social-democratilor si cea a conservatorilor au plecat de la consultarile cu Traian Basescu dupa nici un sfert de ora, catalogand drept inacceptabila prezenta la intalnire a reprezentantilor grupului independentilor.

Primii care au iesit de la consultari au fost liberalii, presedintele PNL Crin Antonescu explicand si motivele.

"Participarea noastra la consultarile convocate de domnul presedinte a fost una foarte scurta, din motive pe care i le-am prezentat inainte de plecare domnului presedinte. Problema care ne-a facut sa parasim consultarile este una de principiu. Noi intelegem sa participam la consultari cu partidele parlamentare plus grupul minoritatilor.

Partidele parlamentare, adica PNL, PSD, PD-L, PC, UDMR si grupul minoritatilor, s-au prezentat cu un program la alegeri si sunt legitimate in Parlament de votul electoratului. Prezenta la aceste consultari la acelasi nivel de legitimitate a grupului asa numitilor independenti este inacceptabila din punctul nostru de vedere si i-am spua presedintelui Basescu ca daca el cautioneaza ceea ce se intampla in Parlament cu independentii, adica falsificarea votului electoratului, noi nu acceptam asa ceva", a declarat Crin Antonescu.

El a precizat ca nu este vorba nici de un pretext si nici de un moft, doar ca PNL nu poate la "acelasi rang de demnitate" cu independentii. Totodata, Antonescu a dat asigurari ca partidul pe care il conduce este deschis fie sa aiba o inalnire separata cu Traian Basescu, fie intr-o intalnire cu toate formatiunile politice legitimate de votul electoratului, deci nu si grupul independentilor.

"Noi nu putem sta in rand si la acelasi rang de demnitate politica cu acesti independenti. L-am asigurat pe presedintele Basescu de interesul nostru pe acest subiect. Nu e vorba de un moft, de un pretext, daca ma fi avut vreun motiv sa nu venim nu veneam, insa nu putem accepat o realitatea politica dintre cele mai grave - falsificarea votului electoratului", a mai spus Antonescu.

Ponta spune ca e inacceptabil ca Basescu sa-si cheme sustinatorii

Delegatia PSD compusa din Victor Ponta, Liviu Dragnea si Ioan Chelaru s-a retras si ea de la consultarile de la Cotroceni, tot din cauza prezentei independentilor.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat la iesire ca ei si-au manifestat toata bunavointa, insa vina ii apartine lui Traian Basescu care si-a invitat sustinatorii, desi acestia nu sunt alesi de popor si nu au statut juridic de sine statator.

"Am venit cu toata deschiderea si buna credinta, am pregatit un material scris pe problema reformarii statului si am dat dovada de deschiderea pe care trebuie sa o manifeste un partid de Opozitie fata de presedintele tarii. Dar nu se poate pune problema ca presedintele sa isi cheme sustinatorii, o formatiune care nu are nici votul oamenilor", a spus liderul PSD.

Victor Ponta a adaugat ca i-a lasat in scris presedintelui propunerile partidului cu privire la revizuirea Constitutiei.

PC paraseste sala si intareste Opozitia

Cele doua delegatii au fost urmate de cea a conservatorilor, liderul PC declarand ca exista toate premisele ca Opozitia sa functioneze si dincolo de dorinta de modernizare a statului.

"Am propus un calendar de reviziuire a Constitutiei astfel ca intr-un an sa avem o cu totul alta Constitutie. Inainte de a vorbi de pozitia PC, dincolo de referendum, trebuie sa vorbim de regimul politic. Nu poti vorbi de ferestrele unei case daca nu ai o temeilie solida.

Primordial pentru PC este sa implemntam vointa poporului. Dar daca este vorba de parlament unicameral, trebuie sa avem un regim parlamentar. Regimul prezidential este eliminat din start", a spus Daniel Constantin.

Consultarile la Palatul Cotroceni continua si la aceasta ora, in sala ramanand prezenti reprezentantii partidelor aflate la guvernare, PD-L si UDMR, precum si ai celor doua grupuri parlamentare - grupul minoritatilor si mult contestatul grup al independentilor.

Alexandra Sandru, Irina Ursu, Alina Bardas

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Comentarii
Cronos
rank 3
Cind testicolele depasesc dimensiunea creierului te numesti Crin Antonescu
Ghilotina
rank 5
Escrocii se inconjoara intodeauna de cuvinte frumose . Vrajeala si prostirea in fata a victimei reprezinta atuul lor , bazat pe tupeu si pe un indelungat exercitiu in meseria de escroc in viata .