Presa de azi: Pelerinaj electoral la intronizarea unui episcop

Luni, 29 Iunie 2009, ora 07:13
2111 citiri
Presa de azi: Pelerinaj electoral la intronizarea unui episcop
Foto: Gardianul

Basescu, in sobor, Becali, in genunchi, titreaza Jurnalul National in editia de luni. Politicienii s-au calcat duminica pe picioare in Catedrala Episcopala din Slobozia pentru a asista la intronizarea Prea Sfintitului Parinte Vincentiu, episcop ales al Sloboziei si Calarasilor.

Din galerie nu puteau lipsi seful statului, care s-a integrat pret de un discurs in soborul de preoti, si nici Gigi Becali, care a batut matanii in timpul slujbei.

Gigi Becali ingenuchiat in mijlocul bisericii, iar Traian Basescu la un metru distanta, asezat pe un scaun si stergandu-si naduseala de pe frunte. In jur, politicieni din toate partidele si enoriasi asemenea.

Aceasta a fost imaginea momentului intronizarii Prea Sfintitului Parinte Vincentiu, episcop ales al Sloboziei si Calarasilor, petrecuta in Catedrala Episcopala din Slobozia. Pe langa cei doi, au mai participat presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, alaturi de Codrin Stefanescu, Marius Marinescu (PRM), liberalul Dan Motreanu si democrat-liberalul Vasile Blaga, precum si deputatul PNL Cristina Pocora.

Din Ziua aflam ca Basescu multumeste Bisericii Ortodoxe. Prezent la ceremonia de intronizare a PS Vincentiu, episcop ales al Sloboziei si Calarasilor, seful statului a multumit Bisericii Ordotoxe Romane pentru eforturile de mentinere a romanismului in regiunile din jurul tarii si si-a exprimat convingerea ca, in cadrul parteneriatului dintre stat si biserica, vor continua demersurile pentru ca basarabenii sa devina si ei cetateni ai Uniunii Europene.

La eveniment au participat si euro-parlamentarii PRM George Becali si Corneliu Vadim Tudor, liberalul Dan Motreanu, peremistul Marius Marinescu, precum si ministrul Dezvoltarii Vasile Blaga.

Preasfintitul Vincentiu a tinut sa-i multumeasca lui Blaga pentru "programul de izolare termica a locuintelor si cladirilor" si a afirmat ca va apela la "bunavointa" sa pentru ca programul sa fie indeplinit si in Slobozia.

Pelerinaj electoral la intronizarea unui episcop, noteaza Evenimentul Zilei. Preasfintitul Vincentiu Ploiesteanul a fost intronizat duminica episcop al Sloboziei si Calarasilor. Slujba a fost oficiata de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), la Catedrala "Inaltarea Domnului" din Slobozia.

Catedrala a fost luata cu asalt de politicieni, lucru previzibil avand in vedere ca este an electoral. Cei care n-au ratat ocazia de a specula evenimentul au fost presedintele Traian Basescu, ministrul dezvoltarii regionale, Vasile Blaga (PDL), Corneliu Vadim Tudor si George Becali (PRM), Dan Motreanu si Cristina Pocora (PNL).

La un moment dat, Becali a facut nota discordanta fata de ceilalti participanti, asezandu-se in genunchi, pe jos, pret de cateva minute.

In discursul tinut cu acest prilej, presedintele a amintit ca ziua de 28 iunie are semnificatii deosebite: "Acum 69 de ani, pentru o parte din trupul tarii se primea ultimatum sa ne despartim de ea. Ne-am despartit, dar nu ne putem desparti de romanii din Basarabia". El a multumit BOR "pentru efortul extraordinar pe care il face pentru a mentine romanismul in aceste regiuni din jurul tarii".

Basescu si BOR: multumiri incrucisate, scrie Romania libera. Presedintele Traian Basescu a tinut duminica un discurs de pe treptele altarului din Catedrala Episcopala din Slobozia. El fusese invitat alaturi de alti lideri politici la slujba de intronizare a ierarhului Vicentiu Ploiesteanul ca Episcop al Sloboziei si Calarasilor, slujba oficiata de Patriarhul Daniel.

Adresandu-se celor prezenti, presedintele Basescu a invocat semnificatia istorica a zilei de 28 iunie 1940, zi in care autoritatile romane au acceptat ultimatumul sovietic de a parasi Basarabia. El a multumit apoi Bisericii pentru ca mentine legaturile cu romanii din afara granitelor.

Discursul presedintelui a fost insotit de interventia noului episcop al locului, Vicentiu Ploiesteanul. El si-a inceput prima predica in aceasta calitate adresand multumiri ministrului Dezvoltarii Regionale, Vasile Blaga, prezent si el la intronizare, pentru programul de reabilitare a blocurilor.

Gardianul ne spune ca Politicienii s-au calcat pe bataturi la intronizarea PS Vincentiu. Ceremonia de intronizare a PS Vincentiu, episcop ales al Sloboziei si Calarasilor, care a avut loc, duminica, la Slobozia, a fost intesata de politicieni.

La concurenta cu liderul PNT-CD Marian Milut, presedintele Traian Basescu a profitat de eveniment ca sa mai puna o piatra la campania electorala pentru alegerile prezidentiale din acest an. Cu exceptia PSD si UDMR, si celelalte partide au avut reprezentanti de seama.

Cea mai numeroasa delegatie a fost cea a PRM, care i-a avut printre componenti pe europarlamentarii Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor, plus alti membri din conducerea partidului, printre care s-au numarat Codrin Stefanescu si Marius Marinescu. Liberalii Dan Motreanu si Cristina Pocora nu au ratat nici ei, la fel ca si secretarul-general al PD-L Vasile Blaga.

Eveniment Quarterly Report

O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
Partidul Ecologist Român şi Partidul Verde-Verzii, membru al Verzilor Europeni, au anunțat că au format Alianţa AER pentru România. ”Această alianţă se distinge printr-un program...
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
#pelerinaj electoral episcop, #politicieni episcop intronizare , #stiri Traian Basescu