Presa de azi: Ridzi atentioneaza, Nemirschi asteapta, Udrea sta la rand

Luni, 27 Iulie 2009, ora 07:42
2401 citiri
Presa de azi: Ridzi atentioneaza, Nemirschi asteapta, Udrea sta la rand

Plen pentru Ridzi si Tariceanu titreaza Ziua, precizand ca deputatii dezbat luni, in sesiune extraordinara, raportul Comisiei de industrii referitor la acordul incheiat cu Sterling Resources - vizat fiind fostul premier Tariceanu, precum si raportul Comisiei de ancheta privind sumele cheltuite pentru Ziua Tineretului de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), sub semnatura Monicai Iacob Ridzi.

Inaintea sedintei de plen, conducerea Camerei va lua in discutie scrisoarea Procurorului General privind declansarea procedurilor de incepere a urmaririi penale fata de fostul sef al MTS. Avand in vedere procedurile parlamentare, este putin probabil ca deputatii sa se pronunte luni asupra solicitarii procurorilor.

"Le cer sa gaseasca o solutie. Se poate. Le cer parlamentarilor PNL, PSD si PD-L sa nu mai prelungim aceasta situatie, sa imi dea posibilitatea sa merg in fata procurorilor sa-mi dovedesc nevinovatia si sa voteze chiar luni", a spus, sambata, la Realitatea TV, Monica Ridzi.

Din Gardianul aflam ca Ridzi atentioneaza, Nemirschi asteapta, Udrea sta la rand. Monica Iacob Ridzi a atentionat pe cei care vor sa o scoata din politica sa nu-si faca iluzii, intrucat ea nu se sperie asa usor.

Amenintarea voalata a venit in contextul in care, luni, plenul Parlamentului va decide si asupra raportului comisiei de ancheta in cazul sau, dar si legat de solicitarea procurorului general privind ridicarea imunitatii parlamentare a doamnei Ridzi.

Tot luni, plenul va decide si in ceea ce priveste cazul acordului petrolier al companiei Sterling Resources, in care este implicat fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Monica Iacob Ridzi vrea ca plenul Camerei Deputatilor sa nu mai tergiverseze lucrurile in cazul sau si sa fie de acord ca si cererea procurorului general sa fie discutata luni.

Ea sustine ca a aflat de la televizor despre solicitarea procurorului-sef al DNA privind inceperea urmaririi penale in cazul sau si a adaugat ca se va duce la DNA de cate ori va fi necesar.

Ridzi, demisa de presa si un pic de presedinte, scrie Jurnalul National. Pentru 68% din romani, demisia Monicai Iacob Ridzi a fost un gest corect, dar el s-a produs preponderent ca urmare a campaniei duse de presa si a dorintei presedintelui Basescu si mult mai putin ca o consecinta a concluziilor comisiei parlamentare de ancheta sau a sentimentului de vinovatie al ministrului.

Potrivit unui studiu Avangarde realizat in Bucuresti in perioada 19-24 iulie pe un esantion de 1.000 de persoane, 68% din subiecti considera ca Monica Iacob Ridzi a procedat corect dandu-si demisia de la MTS. Numai 5% din cei chestionati nu cred ca a fost vorba despre un gest corect, in timp ce 27% din subiecti nu au raspuns/nu au stiut ce sa raspunda la aceasta intrebare.

Intrebati de principalul motiv pentru care considera ca Monica Ridzi a demisionat de la conducerea MTS, majoritar subiectii indica campania dusa de presa, pe locul urmator situandu-se dorinta lui Basescu.

Astfel, pentru 30% din subiecti campania de presa a constituit motivul demisiei Monicai Ridzi, in timp ce 20% din cei chestionati considera ca dorinta lui Traian Basescu a stat la baza demisiei acesteia.

Ridzi, Tariceanu si Nemirschi... Se pregateste Udrea, noteaza Romania libera. Adunata in sesiune extraordinara, Camera Deputatilor isi va da votul luni in plen asupra rapoartelor Ridzi si Tariceanu. Voturile decisive privind solicitarile de incepere a urmaririi penale se vor da insa cel mai devreme la sfarsitul lunii august.

Alaturi de cativa deputati de la minoritati, PNL va depune la Biroul Permanent cererea de infiintare a comisiei Udrea. Dupa succesul mai mult sau mai putin recunoscut al comisiei Ridzi, politicienii au descoperit o reteta noua in batalia politica: ancheta parlamentara.

Monica Iacob Ridzi a fost inlocuita din fruntea ministerului, iar DNA a confirmat concluziile comisiei parlamentare, cerand inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie si instigare la stergerea unor dovezi.

Dar elementele care au facut ca investigatia Ridzi sa aiba efecte concrete imediate nu s-au adunat deocamdata in cazul celorlalti politicieni. Pentru ca in nici una dintre investigatiile Tariceanu, Nemirschi si, in pregatire, Udrea Parlamentul nu poate ajunge prea curand la vreo concluzie care sa cuprinda eventual inceperea urmaririi penale.

Geoana si Vintu, intalnire secreta pe subiectul Udrea, titreaza Evenimentul Zilei. Liderul PSD l-a vizitat din nou pe mogulul media in Delta, subiectul discutiei fiind, potrivit unor surse din partid, strategia abordata in cazul ministrului turismului.

Mircea Geoana i-a facut o noua vizita lui Sorin Ovidu Vintu, dupa cea consumata in urma cu doua luni. Mogulul media a profitat de prezenta pe litoral a liderului PSD si l-a chemat la domeniul sau din Delta Dunarii.

Intalnirea a avut loc, potrivit unor surse din PSD, in weekendul din saptamana in care a avut loc aniversarea lui Mircea Geoana. Presedintele PSD s-a aflat la Mamaia si la Navodari insotit de Cozmin Gusa, consilierul sau politic si partener de afaceri al lui SOV.

De acolo, Geoana a dat o fuga la conacul din Delta al mogulului. Cozmin Gusa a negat intalnirea. "Nu a existat nicio intalnire. Am fost cu Geoana tot timpul", a declarat Gusa.

Din ecourile discutiei SOV-Geoana, ajunse in PSD, reiese ca unul dintre subiecte a fost ministrul Elena Udrea. Mai precis, sustin surse din partid, cei doi ar fi discutat despre strategia politico-mediatica in cazul "Udrea" si mai ales daca se va merge, ca si in cazul "Ridzi", pe o executie finalizata prin solicitarea urmaririi penale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Udrea Nemirschi Ridzi, #Ridzi urmarire penala , #stiri Traian Basescu