Presa maghiara: Basescu vrea alegatorii lui CV Tudor

Joi, 25 Iunie 2009, ora 17:03
1709 citiri
Presa maghiara: Basescu vrea alegatorii lui CV Tudor

Traian Basescu va fi prezent vineri, la Miercurea Ciuc, unde va inmana Drapelul de Lupta Brigazii 61 Vanatori de Munte. Presa maghiara nu vede insa vizita presedintelui cu ochi buni, Basescu fiind suspectat ca vrea sa castige voturi din aceasta zona pentru apropiatele prezidentiale.

Presedintele roman Traian Basescu intentioneaza sa inmaneze vineri, de Ziua Drapelului National, in cadrul unei noi vizite in secuime, soldatilor unitatii militare din Miercurea Ciuc un drapel de lupta. Dar noua sa vizita nu este tocmai menita sa intareasca simpatiile alegatorilor maghiari din zona, unde efectivele armatei si politiei sunt crescute pe zi ce trece, scrie ziarul ungar Magyar Hirlap, preluat de Ziua.

Publicatia maghiara sustine ca niciun alt sef de stat roman de dupa 1989 nu a dovedit un asemenea interes pentru secui precum Traian Basescu. Au fost situatii in care fostul capitan de vas pur si simplu sarea in elicopter, ca dupa o jumatate de ora sa fie in mijlocul etnicilor maghiari din zona sau sa manance impreuna cu ei. Excursiile sale aveau insa un singur scop si anume cresterea popularitatii.

Vrea alegatorii partidului Romania Mare

Cu ocazia proiectatei sale noi vizite in secuime, Basescu, care in prezent se pregateste pentru alegerile prezidentiale, are in vizor "alegatorii partidului extremist romanesc Romania Mare", intarit din nou dupa alegerile parlamentare europene.

Conform unui alt ziar maghiar, Traian Basescu va sosi vineri la Miercurea Ciuc, la o parada militara, unde va inmana drapelul de lupta unitatii 61 vanatori de munte, stationata in oras. Autoritatile locale nu au fost informate despre vizita de catre presedintie, desi cei de la unitatea militara se pregatesc de zor pentru venirea presedintelui.

Korodi Attila: Basescu umileste si jigneste maghiarimea din secuime

Pe Raduly Robert Kalman, primarul Miercurei Ciuc, nu-l intereseaza vizita prezidentiala. "Totul are un sus si un jos. Basescu mi-a demonstrat anul trecut, pe 23 octombrie, ca nu ai ce sa astepti de la el. La toamna imi gasesc un alt candidat, ca mi-au ajuns cinci ani", se exprima edilul orasului.

Potrivit lui Korodi Attila, reprezentant UDMR, daca Basescu se duce in secuime si ia parte la o parada militara acesta nu face decat sa atribuie o importanta exagerata armatei.

"Mai ales in conditiile in care tinutul secuiesc trece printr-un proces de militarizare si numarul de efective ale armatei si politiei este in crestere, iar acest lucru inseamna colonizare constienta, atunci aceasta vizita nu o pot considera decat ca pe ceva destinat umilirii si jignirii maghiarimii din secuime", a declarat Korodi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Traian Basescu maghiarime, #Basescu Miercurea Ciuc, #Basescu voturi maghiari, #Basescu voturi prezidentiale, #Korodi Attila , #stiri Traian Basescu