Primarul din Nana: Terenul cumparat de Basescu nu are nicio legatura cu terenul de la Fundulea

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 11:38
5776 citiri
Primarul din Nana: Terenul cumparat de Basescu nu are nicio legatura cu terenul de la Fundulea

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a declarat la iesirea de la audierile din Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, ca terenul achizitionat de fiica presedintelui Traian Basescu nu are nicio legatura cu terenul Institutului Fundulea.

Gheorghe Dobre a sustinut ca toate procedurile de care are stiinta si intra in responsabilitatea primariei "s-au derulat corect".

"Tranzactiile astea nu se fac la primarie. Am aflat de ele cand au fost aduse documentele la Registrul Agricol pentru inregistrare", a declarat primarul Dobre, care apreciaza ca "terenul de la Nana nu are nicio legatura cu terenul de la Fundulea".

Primarul din Nana a declarat ca nu o cunoaste si nici nu a intalnit-o pe fiica presedintelui, Ioana Basescu. El a mai spus ca fiica presedintelui nu a trecut prin comuna, dupa achizitionarea terenului.

"Mi-ar face placere sa o cunosc, dar nu a trecut. Probabil are alta treaba. Cand o veni la culesul graului, poate fac cunostinta cu ea", a declarat Gheorghe Dobre.

Intrebat ce documente i-a cerut Comisia parlamentara, el a declarat ca e vorba de "documente care sa ateste toate terenurile de pe raza comunei Nana, cu privire la reconstituirea drepturilor de proprietate".

"Doamne pazeste!", a exclamat Dobre la o intrebare venita de la un jurnalist, privind o posibila specula cu terenuri facuta de secretara primariei. Secretara comunei e cea care a achizitionat o suprafata de teren de 50 de hectare, in Nana, pe care apoi a vandut-o aceleiasi firme care a vandut terenul si fiicei presedintelui Basescu.

Primarul Gheorghe Dobre a declarat ca aceasta a vandut terenul pentru ca sotul ei a suferit un transplant si a avut nevoie de bani.

Intrebat si daca a intrebat-o pe aceasta de terenul achizitionat de presedinte, Dobre a negat. "Mai mult decat atat, ce discutii sa am eu cu secretara?!", a completat Gheorghe Dobre.

Comisie pentru terenul lui Basescu: Primarul din Nana, la audieri

Primarul din Nana a declarat ca nu l-a intalnit nici pe Adrian Radulescu, consilierul pe probleme de agricultura al presedintelui Traian Basescu, cel care a efectuat o munca de cercetare in zona pentru a verifica starea terenurilor. "La primarie nu l-am vazut intrand sa vorbeasca cu cineva", a mentionat Dobre.

Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, l-a audiat marti pe primarul localitatii, Gheorghe Dobre, iar miercuri au fost invitati si reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii.

Nicolicea a precizat ca pana acum au fost audiati reprezentantii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Calarasi si prefectul judetului Calarasi.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...