PRM nu vrea sectii speciale la alegeri

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 18:04
1320 citiri
PRM nu vrea sectii speciale la alegeri

PRM cere anularea modificarilor OUG 95/2009 si Legii 370/2004 care prevad infiintarea a 3.500 de sectii de votare speciale pentru alegerile prezidentiale, considerand ca, prin intermediul acestora, se creaza cadrul legal de fraudare a scrutinului.

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca partidul sau va face demersuri pe langa parlamentari pentru a modifica OU 95/2009, precum si textul de adoptare al ordonantei, in sensul eliminarii acestor sectii de votare speciale.

"Solicitam presedintelui tarii si Guvernului Boc sa actioneze rapid pentru eliminarea din OU 95 din 2 septembrie anul acesta a tuturor prevederilor referitoare la sectiile de votare speciale. De asemenea, PRM face apel catre ceilalti candidati sa declare public ca sunt impotriva fraudarii alegerilor si cer Guvernului si Parlamentului sa elimine sectiile speciale de votare", a spus Funar.

Totodata, secretarul general al PRM a mai afirmat ca partidul sau va sesiza Parchetul General, Inspectoratul General al Politiei Romane pe aceasta tema si va depune plangeri penale la toate parchetele de pe langa tribunalele judetene din tara, "solicitandu-le politistilor si procurorilor ca in temeiul legislatiei existente sa inceapa cercetarea penala si sa ii depisteze pe toti cei care au facut tentative de fraudare a alegerilor prezidentiale, respectiv sa fie cercetati penal toti cei care au inchiriat si le-au inchiriat mijloacele de transport pentru turismul electoral din 22 noiembrie si 6 decembrie si, de asemenea, sa fie cercetati penal toti cei care au fost inscrisi pe tabelele intocmite deja de reprezentantii din teritoriu al PDL-ului, cu excursionistii la alegeri".

Gheorghe Funar a sustinut ca sectiile speciale, infiintate in toate localitatile, au fost create pentru "turistii electorali".

"Pentru alegerile prezidentiale din acest an, PD-L-ul, in frunte cu premierul Boc, dar si sprijiniti de PSD in Guvern, au pus la cale fraudarea alegerilor prezidentiale, cea mai mare frauda din istoria alegerilor din ultimii 20 de ani.

Au modificat, printr-o ordonanta 95 din septembrie 2009, au modificat Legea 370/2004 cu referire la alegerea presedintelui Romaniei si au stabilit ca se infiinteaza in toate localitatile Romaniei, fara sa existe nicio cerere in acest sens, 3.500 de sectii de votare speciale, cheltuindu-se pentru acestea peste 10 milioane de euro din bugetul statului, sectii care vor fi infiintate pentru ca sa voteze turistii electorali", a afirmat Funar.

El mai sustine ca circa 7.000 - 8.000 de autocare si microbuze au fost inchiriate deja pentru alegerile prezidentiale, iar fiecare microbuz va trece pe la 10 sectii de votare.

"Asa cum a aratat si ministrul de Interne Dan Nica si cum a reconfirmat presedintele Senatului si PSD-ului, Mircea Geoana, au fost facute pregatiri de catre presedintele Traian Basescu si de catre PD-L pentru fraudarea acestor alegeri prezidentiale, in special prin turismul electoral, urmand ca sa fie folosite circa 7.000-8.000 de autocare si microbuze care au fost deja inchiriate pentru alegerile prezidentiale si sa fie transportati, in fiecare judet, un numar mare de oameni, la cel putin 10 sectii de votare pe zi fiecare microbuz sau autocar sa treaca, sperand astfel cei de la PD-L si presedintele Basescu sa obtina circa 3,5 - 4 milioane de voturi ca urmare a turismului electoral", a mai spus secretarul general al PRM.

Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Principalul contracandidat al Maiei Sandu la prezidențiale, prorusul Igor Dodon, a scăzut în preferinţele alegătorilor, conform rezultatelor unui sondaj prezentat joi, 28 martie, de compania...
Primăria Capitalei, rampă de lansare pentru funcții mai importante: „S-a mai întâmplat. Traian Băsescu e un exemplu”
Primăria Capitalei, rampă de lansare pentru funcții mai importante: „S-a mai întâmplat. Traian Băsescu e un exemplu”
Primăria Capitalei a fost o importantă rampă de lansare pentru oamenii politici și o oportunitate de a ținti către funcții de stat mai bune. Primarul Bucureștiului are a doua funcție ca...
#sectii speciale alegeri, #PRM alegeri, #alegeri prezidentiale , #stiri Traian Basescu