Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Procesul lui C. V. Tudor cu Administratia Prezidentiala se va rejudeca

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 15:17
1635 citiri
Procesul lui C. V. Tudor cu Administratia Prezidentiala se va rejudeca

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul Administratiei Prezidentiale impotriva deciziei din 6 aprilie a Curtii de Apel Bucuresti, care ii daduse castig de cauza lui Corneliu Vadim Tudor in procesul privind retragerea ordinului "Steaua Romaniei", si a trimis cauza spre rejudecare.

"Admite recursul. Caseaza sentinta atacata si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante. Irevocabila", a decis instanta suprema, pe 18 noiembrie, dupa ce Administratia Prezidentiala a atacat decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care i s-a dat castig de cauza lui Corneliu Vadim Tudor, in procesul in care liderul PRM a contestat decizia presedintelui Traian Basescu de a-i retrage decoratia "Steaua Romaniei".

Curtea de Apel Bucuresti a considerat ca declaratiile calomnioase la adresa unor politicieni si intelectuali facute de C.V. Tudor dupa 1989 si relatia liderului PRM cu Securitatea erau cunoscute cand i-a fost oferit ordinul "Steaua Romaniei" de catre Ion Iliescu in 2004, decizie contestata apoi de Traian Basescu.

Curtea de Apel Bucuresti sustine, in motivarea deciziei din 6 aprilie, cand i-a dat castig de cauza lui Corneliu Vadim Tudor in procesul cu Administratia Prezidentiala, privind retragerea ordinului Steaua Romaniei, ca presedintele PRM nu a savarsit fapte atat de grave, care sa duca la retragerea ordinului, in conditiile in care cele facute pana la momentul conferirii erau cunoscute.

Curtea arata ca, potrivit legii, calitatea de membru al unui ordin se poate pierde pentru fapte dezonorante, altele decat cele care aduc prejudicii morale membrilor ordinului. Potrivit motivarii, nu reiese, din probele administrate de Administratia Prezidentiala, ca faptele savarsite anterior decorarii nu ar fi fost cunoscute si ca s-ar fi aflat dupa conferirea ordinului.

Procesul dintre liderul PRM si Administratia Prezidentiala a inceput in iunie 2007, la scurt timp dupa decizia de retragere a medaliei "Steaua Romaniei", conferita lui Vadim Tudor, in 2004, de catre fostul sef al statului Ion Iliescu.

Presedintele Romaniei Traian Basescu i-a retras liderului PRM aceasta distinctie, la sfasitul lunii mai 2007, in urma scandalului declansat cu ocazia condamnarii comunismului, in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vadim proces Steaua Romaniei, #Vadim proces Basescu , #stiri Traian Basescu