Razboiul romano-roman si Inaltele Porti straine (Opinii)

Joi, 12 Iulie 2012, ora 20:46
2749 citiri
Razboiul romano-roman si Inaltele Porti straine (Opinii)
Foto: Arhiva

Conflictul dintre cele doua grupari fanariote declansat in jurul detronarii "despotului" Traian Basescu s-a globalizat. Cancelarii straine isi afla printre boierii pamanteni servi si aliati in marele joc geopolitic continental.

Profitand de slabiciunea care afecteaza tot mai grav statul roman, Inaltele Porti ale lumii mizeaza pe cate una dintre cele doua tabere, sperand ca sprijinul acordat va fi rasplatit, dupa incheierea razboiului romano-roman, cu plata unui tribut mai consistent.

Victor Ponta, boierul cel rasculat impotriva lui Voda-Traian, este sustinut de Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European. Liderul grupului, Hannes Swoboda, a criticat ideea de a prelungi monitorizarea Romaniei de catre Comisia Europeana ca urmare a situatiei politice din ultimele saptamani.

Un alt sustinator al boierilor USL, liderul Partidului Socialistilor Europeni (PES), Serghei Stanisev, a anuntat ca referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeana, ca sprijina Guvernul Ponta despre care este sigur ca va organiza un referendum corect si a criticat "oportunismul si ipocrizia" partidelor care ataca si exagereaza situatia politica din Romania.

Surprinzator, dregatorul Ponta isi afla un potential aliat si in persoana Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care a declarat ca "institutiile europene nu au fost la fel de vocale in urma cu trei ani, cand Traian Basescu refuza sa-l numeasca premier pe Klaus Iohannis, cum sunt acum, in problema suspendarii mandatului prezidential.

I-am spus premierului Ponta ca sunt critic fata de unele dintre deciziile sale, dar am fost surprins ca, in 2009, Consiliul Uniunii Europene a fost cam tacut cand presedintele Basescu a refuzat sa numeasca premierul din partea majoritatii parlamentare."

Un aliat scump platit, daca ne gandim ca Ponta a acceptat, dupa intalnirea cu Martin Schulz, ca organizarea referendumului sa fie facuta conform legii si deciziei Curtii Constitutionale.

Cel mai interesant si misterios aliat pe care il are gruparea boierilor USL este insa generalului Wesley Clark, fostul Sef al Statului Major al al Armatei SUA, cel care a condus campania NATO din 1999 de bombardare a localitatilor si trupelor sarbesti din Kosovo. Domnul general este actualmente consilier onorific al primului ministru si isi propune sa transforme Romania "intr-un principal exportator de energie".

Site-ul postului de radio rusesc "Vocea Rusiei" considera ca generalul Wesley Clark ar fi de fapt, "strategul" din umbra al unui adevarat "blitzkrieg" care a avut ca obiectiv final suspendarea lui Traian Basescu, o pedeapsa aplicata de Washington lui Basescu pentru erori grave comise pe tabla de sah a jocului geopolitic din regiunea Europei de Est, cu efecte nocive pentru interesele americane in zona.

Gruparea "despotului" Traian Basescu este sustinuta de numerosi aliati europeni si americani. Se face auzita cu putere vocea lui Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, care a atentionat sever ca "este inacceptabila desfasurarea referendumului din 29 iulie dupa o legislatie care nu este in concordanta cu Constitutia, deoarece acest lucru ar provoca intentionat o criza constitutionala foarte periculoasa".

Un alt aliat foarte important al lui Basescu este Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, care a declarat despre situatia din Romania ca "este inacceptabil ca intr-o tara a Uniunii Europene se incalca principiile de baza ale statului de drept. Uniunea Europeana are la baza valori comune: toate guvernele sunt obligate sa le respecte; acest lucru este valabil si pentru guvernul roman."

Traian Basescu este sustinut si de Comisarul european pentru Justitie Viviane Reding, reprezentanta a Partidului Popular European, in care este membru si PDL.

Viviane Reding a declarat pentru Financial Times ca "actiunile Guvernului de la Bucuresti din ultimele zile ameninta sansele Romaniei de a adera la spatiul Schengen si ar putea amana integrarea deplina in UE."

La toti acesti aliati se poate adauga lista de mercenari din presa nationala si internationala platiti de cele doua grupari aflate in conflict. Observam ca interesul national nu mai este, de fapt, interes national, ci doar un joc cu zaruri masluite in care politrucii nostri sdevin marionete ale papusarilor care conduc destinele planetei.

Interesul national este diluat pana la disparitie in oceanul complexelor si complicatelor interese continentale si globale, iar romanii isi (re)descopera treptat locul si rolul pe care ex-activistii PCR si ex-ofiterii de Securitate le-au hotarat inca din Decembrie 1989: popor de mana a doua, colonizat la margine de Europa. Vae victis!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Martin Schulz, #Ponta reactii europene, #Ponta Consiliul UE , #stiri Traian Basescu