Reactii politice dupa desemnarea lui Liviu Negoita in functia de premier

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 12:52
4809 citiri
Reactii politice dupa desemnarea lui Liviu Negoita in functia de premier

Desemnarea lui Liviu Negoita drept premier a starnit reactii critice din partea reprezentantilor celor trei partide aliate in sprijinul lui Klaus Iohannis. Lideri ai PSD, PNL si UDMR si-au exprimat dezacordul fata de numirea primarului de la sectorul 3 asa cum au facut si in cazul lui Lucian Croitoru.

PNL: Basescu a pierdut contactul cu Romania

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu a ratat, prin nominalizarea lui Liviu Negoita pentru postul de premier, "ultima sansa de a se comporta in mod democratic si rational".

"Romania inseamna pentru Traian Basescu clica sa portocalie si cred ca aceasta nominalizare, desemnare, dupa toate cele intamplate in ultima luna, ne arata foarte clar un Traian Basescu care a pierdut contactul cu Romania reala si care se pregateste sa plece", a mai spus acesta.

Liviu Negoita a fost desemnat premier pentru ca presedintele Traian Basescu sa aiba siguranta ca acesta nu va trece de Parlament si ca va fi mentinut in functie Guvernul Boc, crede si liberalul Varujan Vosganian.

Numirea lui Liviu Negoita pentru postul de premier, in conditiile in care exista in Romania multi primari cu sustinere populara si cu mandate consecutive (spre exemplu Gheorghe Nichita la Iasi, Radu Mazare la Constanta sau Mircea Hava de la Deva) arata limpede ca nu criteriul de "bun gospodar" a fost primar in nominalizarea lui Negoita, a sustinut Varujan Vosganian la RealitateaTV.

"Criteriul a fost legat de atasamentul politic", sustine Vogsanian, adaugand ca "propunerea a fost facuta pentru ca domnul Basescu sa fie sigur ca nu o sa treaca de Parlament".

Potrivit deputatului liberal Horia Uioreanu, prin numirea lui Liviu Negoita premier presedintele Basescu "mai trage de timp cat sa controleze cele doua ministere, Ministerul de Interne si Ministerul de Externe", care sunt responsabile de organizarea alegerilor prezidentiale.

PSD: Basescu vrea sa ramana tot cu Boc

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri la Oradea ca este regretabil ca Liviu Negoita, este sacrificat de presedintele Basescu pe altarul interesului sau personal.

"Este regretabil faptul ca, dupa domnul Croitoru, un alt domn de buna calitate, domnul primar Negoita, este sacrificat de domnul Basescu pe altarul interesului personal. Domnul Negoita este un om pe care il stimez si il apreciez, este un primar bun, dar, ca si in cazul domnului Croitoru, domnul Basescu nu se sfieste sa sacrifice locotenentii de buna calitate din dorinta de a pastra controlul asupra alegerilor prezidentiale", a comentat Geoana, citat de NewsIn.

"Este clar scopul pe care il are Traian Basescu de a mentine Guvernul Boc, Blaga, Udrea, Videanu", a declarat fostul ministru de Interne, pesedistul Dan Nica, intr-o conferinta de presa.

Nica a catalogat actiunea presedintelui drept "un exercitiu de imagine jenant, penibil", adaugand ca Basescu "face totul pentru un al doilea mandat".

UDMR critica "aroganta" lui Negoita

Deputatul UDMR Peter Lakatos a declarat ca "era de asteptat" ca presedintele Basescu sa nesocoteasca majoritatea parlamentara. Insa premierul propus Liviu Negoita "a avut o atitudine aroganta" cand a declarat ca va comunica orele de discutii privind cabinetul sau "de la Palatul Victoria".

"Nu asa se procedeaza cand esti un premier care doreste sa aiba sprijinul Parlamentului", a declarat Peter Lakatos, contactat de Realitatea TV.

In plus, liderul senatorilor UDMR, Verestoy Attila, a declarat vineri pentru NewsIn ca formatiunea sa nu va lua parte la discutiile de la ora 17.00 cu noul premier desemnat, Liviu Negoita, deoarece este o "intalnire lipsita de continut".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Negoita premier desemnat, #Basescu premier Negoita, #desemnare premier Basescu , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Eu il propun pe Varujan Guzganian fratilor atunci, ce ziceti? ;-)
Poza Sfarsitorul
Sfarsitorul
rank 5