Romania ar putea lua un nou imprumut extern - cred analistii

Luni, 08 Martie 2010, ora 08:03
1207 citiri
Romania ar putea lua un nou imprumut extern - cred analistii

Romania ar putea avea nevoie de un nou imprumut extern, considera analistii si oamenii de afaceri, precizand ca ultima declaratie a presedintelui Traian Basescu, referitoare la posibilitatea unui nou credit extern la finele anului, nu face decat sa pregateasca terenul.

Mediul de afaceri afirma ca Executivul nu a reusit sa investeasca banii imprumutati de la FMI in ceva constructiv, care sa ajute la revigorarea economiei.

Mai mult, afirma analistii, Guvernul nu a reusit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor publice si nici masuri anticriza, iar actualele cheltuieli publice nu mai pot fi sustinute de economia romaneasca.

"Daca lucrurile vor sta asa cum stau acum, avand in vedere ca nu s-au luat masuri clare, exista o mare probabilitate pentru un nou imprumut extern. Se pregateste terenul prin declaratii. Daca iei banii si nu ii investesti cum trebuie nu aduci bani inapoi. S-au facut prioritati gresite intr-o perioada de criza", a declarat pentru Financiarul Maria Grapini, presedintele FEPAIUS.

Presedintele Federatiei Patronale a Industriei Usoare a afirmat ca "trebuia sa investim astfel incat sa stimulam industria sa produca, nu sa investim in patinoare sau partii care dau bine in reviste si pentru care lumea nu are oricum bani".

Si secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan, arata ca banii din transele de la FMI trebuiau folositi pentru relansarea economiei.

Economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, considera ca foarte multi politicieni nu au recunoscut ca, din cauza structurii lor, veniturile bugetare nu pot acoperi cheltuielile cu salariile si pensiile din sistemul public.

Premierul Emil Boc a sustinut ca nu se pune problema unui nou imprumut extern, dar a declarat ca, "daca nu eliminam abuzurile, cum ar fi sporul de zambet si sporul de ochi frumosi, nu vom avea destui bani pentru ce ne trebuie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#credit extern Romania, #imprumut extern Boc , #stiri Traian Basescu