Scenarii: Ce va face Traian Basescu daca pierde alegerile?

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 22:13
3804 citiri
Scenarii: Ce va face Traian Basescu daca pierde alegerile?

Ce va face Traian Basescu daca pierde alegerile? Acum o luna, intr-o emisiune televizata, Basescu a spus ca nu se va intoarce in partid in cazul in care va pierde alegerile si ca va pleca pe mare "cel putin un an", motiv pentru care a avut grija sa-si reinnoiasca brevetul de comandant de nava.

In luna mai, intr-o alta emisiune, presedintele a facut aceeasi promisiune, ba mai mult, a spus ca nu va mai face politica, pentru ca orice functie i se va parea prea mica in comparatie cu cea de sef al statului, scrie Jurnalul.

Pentru Basescu ar mai exista o varianta, aceea de a candida pentru Camera Deputatilor in Colegiu 1 din Bucuresti, pentru mandatul lasat liber de liberalul Bogdan Olteanu, plecat in CA al BNR.

Pentru democrat-liberali este clar ca Basescu, in cazul in care va pierde alegerile, se va intoarce sa isi revendice functia de sef al partidului, organizandu-se dupa prezidentiale un congres pentru alegerea noii structuri de conducere a PD-L.

Asta, mai ales ca actuala conducere nu este una validata prin alegeri, pentru ca in momentul fuziunii cu PLD, cand au fost plantati in varful partidului Elena Udrea si oamenii lui Stolojan (Cristian Boureanu, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Gheorghe Stefan, Florin Popescu), s-a luat decizia ca acestia sa nu treaca la momentul respectiv printr-un vot in congres.

Este de notorietate antipatia resimtita si afisata de altfel de greii democrati Vasile Blaga, Radu Berceanu, Mircea Hava si alti sefi din teritoriu din garda veche a PD fata de Elena Udrea, Raluca Turcan, Stolojan si ai lui.

Daca Traian Basescu castiga al doilea mandat la Cotroceni, va impune cu siguranta pe cine va dori ca sef al partidului. In aceasta varianta, Emil Boc are o sansa sa-si pastreze functia, insa exista o sansa de promovare si pentru Elena Udrea, care ar putea deveni presedinte al PD-L.

Daca Basescu pierde insa alegerile, situatia se complica automat. Emil Boc nu va mai fi presedintele PD-L, pentru aceasta functie candidand posibil chiar Traian Basescu. Daca Basescu nu candideaza, Vasile Blaga se va califica in finala, caz in care Elena Udrea, Stolojan & Co. vor trebui sa-si caute alte zari politice.

De altfel, s-a scris in presa despre faptul ca Stolojan si-ar pregati retragerea din PD-L dupa ce a avut in ultima perioada o atitudine extrem de critica la adresa guvernului Boc si a refuzat sa se implice in campania electorala. De asemenea, exista informatii potrivit carora deja fostii dezertori din PNL incearca sa-si gaseasca din nou adapost la liberali, cautand sa deschida usile lui Tariceanu si Antonescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu prezidentiale 2009, #Basescu alegeri prezidentiale, #Basescu dupa alegeri, #scenarii Basescu dupa alegeri , #stiri Traian Basescu