Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sondaj GSS: 30% din romani l-ar vota pe Basescu la prezidentiale

Joi, 07 Mai 2009, ora 13:52
6438 citiri
Sondaj GSS: 30% din romani l-ar vota pe Basescu la prezidentiale

Doar 30% dintre romani ar vota cu Traian Basescu daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, releva un sondaj al Grupului de Studii Sociale 2000.

De altfel, numai 17% dintre votanti catalogheaza drept "buna" activitatea lui Traian Basescu, in functia de presedinte al Romaniei, in vreme ce aproximativ 42% se declara "nemultumiti".

Presedintele Basescu este urmat in topul intentiilor de vot de Mircea Geoana cu 24,3%, Crin Antonescu (20,3%), George Becali (7,8%), Principele Radu Duda (6,3%) si Corneliu Vadim Tudor (5,5%).

Asadar, Mircea Geoana isi consolideaza pozitia de principal contra-candidat al lui Traian Basescu.

Proportia indecisilor este de 26,9%, dar exista un interes mai mare si o miza mult mai importanta in cazul alegerilor prezidentiale decat in cazul celor europarlamentare.

Alegeri europarlamentare

Intrebati cu ce partid ar vota la europarlamentare, romanii au raspuns: PSD (31,1% cu o crestere de 0,9% fata de luna precedenta), PD-L (29,6% cu o scadere de 4,4% fata de luna precedenta, fara a include scorul electoral de 3% al candidatului independent Elena Basescu), PNL (16,6% cu o scadere de 3,7%), UDMR (5,9%), PRM (4,8%) si PNG (4,5%).

Proportia indecisilor este de 32,8% din totalul respondentilor. 37,3% dintre subiectii cercetarii sunt dispusi insa sa-si schimbe optiunea de vot.

Oprescu, cel mai de incredere

Prima pozitie in topul increderii este ocupata de Sorin Oprescu (44,7%). Acesta este urmat de Crin Antonescu (36,2%), Traian Basescu (34,4%), George Becali (32,9%) si Mircea Geoana (31,7).

Chiar daca ocupa prima pozitie in top, Sorin Oprescu scade cu 7% fata de luna anterioara. Cea mai brusca scadere se observa in cazul lui Traian Basescu (8,5%).

O alta concluzie interesanta a sondajului este ca 52,4% spun ca Traian Basescu este adevaratul premier, iar Emil Boc doar executa ordinele.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sondaj GSS prezidentiale, #Basescu Geoana prezidentiale , #stiri Traian Basescu