Sorin Oprescu, aruncat in lupta cu Traian Basescu pentru Cotroceni?

Marti, 10 Iunie 2008, ora 08:30
2314 citiri
Sorin Oprescu, aruncat in lupta cu Traian Basescu pentru Cotroceni?

Desi PSD i-a refuzat candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, acum, cu cateva zile inainte de alegeri, Adrian Nastase sugereaza ca social-democratii l-ar sustine pe Doctor in meciul prezidential cu Traian Basescu.

Sa fie doar sageti otravite sau social-democratii par a fi convinsi ca Oprescu este singurul care i-ar putea tine piept lui Traian Basescu in lupta pentru Cotroceni? Se stie ca Doctorul se dezice de sprijinul PSD in campanie si ca a refuzat sprijinul politic al partidului din care a facut parte.

Adrian Nastase il vede pe Sorin Oprescu drept un foarte bun candidat la prezidentiale, in 2009, din pozitia de primar al Capitalei. Intrebat in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV daca fostul candidat al PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, ar fi un potential candidat la alegerile prezidentiale, Adrian Nastase a raspuns: "Da, la fel ca si mine, la fel ca si multi altii din partid. Ramane sa discutam. La fel de bun ar fi si Sorin Oprescu, dupa ce castiga Capitala", relateaza Cotidianul in editia de marti.

Totusi, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca, in interiorul partidului, subiectul candidaturii la alegerile prezidentiale nu a fost inca abordat.

"E complet prematur sa discutam acum despre asta, noi mai avem cateva luni la dispozitie sa luam o decizie. Daca Sorin Oprescu va fi candidatul nostru depinde foarte mult de rezultatul alegerilor de duminica", a declarat Geoana pentru sursa citata.

Liderul PSD a tinut sa-si exprime si o optiune personala in ceea ce priveste identitatea viitorului candidat pentru Palatul Cotroceni.

"Adrian Nastase isi doreste foarte mult aceasta candidatura, cred ca el ar fi foarte bun pentru aceasta pozitie", a mai spus Geoana.

Aceasta nu este pentru prima data cand liderii PSD avanseaza numele lui Sorin Oprescu drept viitor contracandidat al lui Traian Basescu la alegerile din 2009.

Inainte ca Oprescu sa isi depuna candidatura la primarie, seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, declara, la Mures, ca acesta i-ar fi marturisit dorinta de a candida la presedintie.

"Ultima oara cand am vorbit cu el, inainte de a-si depune candidatura, asta am inteles, ca isi doreste sa candideze la Presedintia Romaniei si ca asta este motivul pentru care vrea neaparat sa candideze la Primaria Capitalei, chiar daca il vrem sau nu noi pe liste", a spus Mitrea la vremea respectiva.

Sorin Oprescu nu vrea sa comenteze subiectul, de cate ori este intrebat in legatura cu alegerile prezidentiale raspunzand ca in prezent el candideaza la Primaria Capitalei.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova, în contextul în care aceasta încearcă să devină membră a Uniunii...
#Traian Basescu, #Sorin Oprescu, #Adrian Nastase, #alegeri prezidentiale , #stiri Traian Basescu