Ziare.com

Statul ii jupoaie de bani pe invalizi, veterani si vaduve

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 12:13

   

Statul ii jupoaie de bani pe invalizi, veterani si vaduve
In Romania exista 17 legi in baza carora peste 840.000 de persoane beneficiaza de pensii speciale, cifra ce reprezinta aproximativ o cincime din numarul total al pensionarilor din tara.

Impreuna, toate aceste persoane cumuleaza lunar pensii speciale de aproximativ 215 milioane de lei. La prima vedere suma poate parea mare, dar ea nu reprezinta decat 6% din bugetul total de pensii, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Cifrele oficiale indica printre beneficiarii de pensii speciale un numar de 699 de diplomati, 1.763 de persoane care au fost incadrate ca personal nenavigant si navigant profesionist in aviatia civila, 514 parlamentari, 2.748 magistrati, 1.969 persoane care au lucrat ca personalul de specialitate in instante si inca 320 de persoane care au iesit la pensie de la Curtea de Conturi.

Dintre toate aceste categorii, cei care au lucrat in aviatia civila ca personal aeronautic navigant profesionist au pensiile cele mai mari, in medie o astfel de persoana primeste pe luna 9.178, suma asigurata in proportie de 80% de la bugetul de stat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La randul lor, fostii procurori si judecatori beneficiaza de o pensie medie lunara de 8.736 lei, din care doar 20% provine din sistemul public de pensii.

Un pensionar de la Curtea de Conturi are in medie 5.473 lei, suma asigurata in proportie de 75% de la bugetul de stat, in timp ce un fost diplomat sau parlamentar pensionar primeste in medie o pensie lunara de 4.258 lei (25% obtinuta in baza cotizatiilor), respectiv 3.652 lei (55% obtinuta in baza cotizatiei).

Daca s-ar trece la impozitarea cu 16% a intregii sume primite sub forma de pensie, asa cum a propus Traian Basescu, statul roman ar castiga in plus doar 1,73 milioane de lei de pe urma celor care beneficiaza de pensii speciale de serviciu. In prezent, statul colecteaza prin impozitarea pensiilor speciale mai mari de 1.000 de lei in jur de 6,65 milioane de lei.

Impozit de la 400.000 de nevoiasi, cat doua apartamente ca ale Ioanei Basescu

Beneficiari de pensii speciale nu sunt doar magistratii, parlamentarii, cei de la Curtea de Conturi sau din aviatia civila, ci si invalizii, veteranii de razboi, vaduvele acestora, persoanele persecutate politic sau deportate, revolutionarii alaturi de urmasii eroilor si martirilor, artistii, precum si sotii supravietuitori.

Toate aceste categorii din urma cumuleaza un numar de 834.029 de beneficiari, de o suta de ori mai multi decat cei din prima categorie.

Dintre acestia, beneficiarii de indemnizatii conform legii privind recunoasterea si acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961, adica 190.000 de persoane nu primesc nici macar 50 de lei pe luna. Daca acesti bani ar mai fi si impozitati, beneficiarii ar mai primi lunar doar 40 de lei.

Pe statele de plata ale CNPAS se mai afla si aproximativ 210.000 de persoane care beneficiaza de o indemnizatie medie in valoare de 112 lei in baza legii privind ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor. In urma impozitarii cu 16% aceste persoane ar mai ramane in medie cu 94 de lei.

Banut cu banut, din impozitarea celor 400.000 de persoane s-ar strange 5,3 milioane de lei, cam cat costa doua apartamente similare cu cel detinut de fiica cea mare a preseditelui, Ioana Basescu, in cartierul bucurestean Baneasa.

Colectari de 5,5 milioane lei din impozitarea invalizilor si veteranilor

Alte 235.000 de persoane primesc in medie cate 147 de lei pe luna in baza legii privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi. Dintre aceste persoane doar 54.660 sunt veterani de razboi, acestia primind in medie o pensie de 258 de lei. In urma impozitarii acestor venituri, veteranii de razboi ar mai primi doar 216 lei.

La randul lor, persoanele care sufera de mari mutilatii si invalizii de gradul I si II ar mai primi in urma impozitarii 289 de lei din 345 lei cat este media in acest moment. Invalizii de gradul III ar ramane cu 212 lei din cei 252 lei cati primesc in medie acum, iar ajutorul pentru vaduvele de razboi ar scadea de la 105 lei in prezent sub 89 de lei.

Pe scurt, statul s-ar alege cu 5,5 milioane de lei in urma impozitarii pensiilor pe care le primesc veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi, precum si invalizii.

Altfel spus, statul ar reusi sa colecteze sub forma de impozit de la 235.000 de persoane o suma cu aproape 20% mai mica decat cea pe care o colecteaza deja de la cei 8.000 de pensionari care au lucrat in aviatia civila, in magistratura sau in instantele de judecata, in Parlamentul Romaniei, la Curtea de Conturi si in diplomatie.

Aproape 10 milioane lei de la persecutatii politic, deportati si revolutionari

Aproape 120.000 de persoane sunt si cele care primesc indemnizatii speciale pentru ca au fost persecutate din motive politice in regimul comunist sau pentru ca au suferit deportari ori luati prizonieri in strainatate dupa terminarea razboiului. In medie, o astfel de persoana primeste din partea statului roman suma de 284 de lei, suma care daca ar fi impozitata s-ar reduce sub 240 de lei. Impozitarea acestor venituri ar aduce in plus la bugetul de stat 5,4 milioane de lei, aproape tot atat cat ar "contribui" pe aceasta cale si invalizii, veteranii si vaduvele acestora.

Din randul celor cu indemnizatii speciale la pensie, cel mai bine remunerati sunt cei 11.000 de beneficiari in baza legii pentru recunostinta fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989.

Beneficiarii acestei legi primesc indemnizatii cumulate in valoare de aproximativ 26 de milioane de lei, echivalentul unui ajutor mediu de 2.354 lei de persoana.

Impozitate cu 16% aceste venituri ale revolutionarilor ar aduce un plus la buget de 4,1-4,2 milioane de euro, echivalentul sumei pe care o varsa prin impozitele platite parlamentarii si magistratii care au iesit deja la pensie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3907 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ceva nu e in regula

Din 11 000 de asa zisi revolutionari pentru car poporul roman"isi manifesta recunostinta" putini sunt cei care chiar au chiar au suferit cu adevarat. Pentru toti cei 11 000 recunostiinta este de 2300 lei/om iar pentru veteranii de razboi cu 1-2 ani de front de 258 lei. NU E DREPT!!!

 

Bunica - de ST.O.Iosif

Cu părul nins, cu ochii mici
Si calzi de duiosie,
Aieve parc-o văd aici
Icoana firavei bunici
Din frageda-mi pruncie.

Torcea, torcea, fus după fus,
Din zori si pană-n seară;
Cu furca-n brau, cu gandul dus,
Era frumoasă de nespus
In portu-i de la tară...

Căta la noi asa de bland,
Senină si tăcută;
Doar suspina din cand in cand
La amintirea vreunui gand
Din viata ei trecută.

De cate ori priveam la ea,
Cu dor mi-aduc aminte
Sfiala ce mă cuprindea,
Asemuind-o-n mintea mea
Duminicii preasfinte...

Veterani de razboi - poezie de Ioana Ilie

Veteranii de razboi,
Rămasi azi in viată,
Putini si in nevoi,
Abia mai faceti fată!
Pe cand alesii ,de pe urmă,
In ultimii 50 de ani,
Ce-au defilat doar in cazarmă,
Is plini acum de bani.
Pe care camp ei au luptat?
Să aducă libertatea?
Doar in cazărmi au stat,
Asta e dreptatea?
Pe care neam au apărat?
Politii si armate?
Căci toate pană acum au stat,
Doar la apel fiind chemate.
Cu bani se cumpără tăcerea!
Cu bani se schilodesc!
Cu bani se fură mangaierea!
Cu bani se mituiesc!
Acei ce-s pusi să facă lege,
Acei ce-s pusi in apărare,
Dar neamul nu se alege,
Asa după schimbare.
Si-atatea au fost de veacuri,
Si multe fără rost,
Si s-au făcut doar placuri,
Si toate cu un cost.
Dar cat să mai suporte neamul?
Si cat să lase in viitor?
Si cat să facă placul?
Sărman si biet popor!
Căci tot o selectare,
De grupuri, interese,
Si incă o schimbare!
Fără să ne pese?
Eu sunt prea obosită,
Am prins vreo trei schimbări,
Si nu-s deloc uimită,
De atatea sesizări.
Si fără rezolvare,
Si fără vreo morală,
Incă o schimbare,
Fără socoteală?
Schimbarea e in noi,
In cei de la putere,
Să scoată din nevoi,
Să aducă mangaiere.
Ori de nu sunt in stare!
Să lase locul gol,
Si aceasta e schimbare!
S-o lase mai domol!
C-au ***ătat o tară,
Doar muntii au rămas,
Si-n urmă doar povară,
In noi cine a tras?
Gheseftul s-a făcut,
Tăcerea e plătită,
Războiul a trecut,
Dar tara e vandută.
Abia ne mai taram si noi,
Sleiti azi de puteri,
Multi ,prea multi sunt in nevoi,
Si cat mai poti să speri?
La lupul care isi schimbă părul,
Năravul greu, sau niciodată,
Iar neamu’ duce amarul,
Il mai asteaptă o poartă.
Si aceea cine stie?
Că va fi rai sau iad,
Sărmană Romanie!
Mai ai vreun camarad?
Să apere pe fii tăi,
Să-ti apere averea?
S-au dat cu totii celor răi,
Făcandu-si doar plăcerea.

Ruga pentru parinti - http://www.youtube.com/watch?v=BRk-gjAE_ks

Enigmatici si cuminti,
Terminandu-si rostul lor,
Langă noi se sting si mor,
Dragii nostri, dragi părinti.

Cheamă-i Doamne inapoi
Că si-asa au dus-o prost,
Si fă-i tineri cum au fost,
Fă-i mai tineri decat noi.

Pentru cei ce ne-au făcut
Dă un ordin, dă ceva
Să-i mai poti intarzia
Să o ia de la inceput.

Au plătit cu viata lor
Ale fiilor erori,
Doamne fă-i nemuritori
Pe părintii care mor.

Ia priviti-i cum se duc,
Ia priviti-i cum se sting,
Lumanări in cuib de cuc,
Parcă tac, si parcă ning.

Plini de boli si suferind
Ne intoarcem in pămant,
Cat mai suntem, cat mai sunt,
Mangaiati-i pe părinti.

E pămantul tot mai greu,
Despărtirea-i tot mai grea,
Sărut-mana, tatăl meu,
Sărut-mana, mama mea.

Dar de ce priviti asa,
Fata mea si fiul meu,
Eu sunt cel ce va urma
Dragii mei, mă duc si eu.

Sărut-mana, tatăl meu,
Sărut-mana, mama mea.
Rămas bun, băiatul meu,
Rămas bun, fetita mea,

Tatăl meu, băiatul meu,
Mama mea, fetita mea.

Cantecul cătelei

Cantecul cătelei

Spre ziuă, sub căpita de secară,
Pe auriul snopilor plecati,
Căteaua, in vifornita de-afară,
Fătase sapte cătelusi roscati.

Pană-n amurg, veghind incovoiată,
I-a răsfătat, lingandu-i ne-ntrerupt.
Si se topea ninsoarea spulberată
Pe fierbinteala pantecelui supt.

Iar seara, cand găinile s-asează
Stăpanul casei a iesit posac
Si unde mama palpaia de groază,
El pe toti sapte i-a băgat in sac.

In urma lui, fugind după desagă,
Căteaua da-n nămetii de pe drum...
Răpindu-i puii, apa din viroagă
Scancea curgand sub botul ei, acum.

Apoi cand se-nturna sovăitoare
Si singură inspre culcusul ei,
Deasupra casei i-apăru pe zare,
In locul lunii, unul din cătei.

Străină, zgribulită si-n nestire,
Privea la chipu-i nalt si depărtat,
Iar luna plină, lunecand subtire,
După colini a dispărut treptat.

Si cum atunci cand cineva-n ogradă,
Drept paine-i zvarle-o piatră dinadins,
Ca stele mari de aur in zăpadă,
Căteaua ochii tristi si i-a prelins.


poezie de Serghei Esenin

Bolșevicii portocalii.........

......le-ar tăia toate indemnizațiile invalizilor,vetranilor și văduvelor.Și apoi le-ar tăia și capetele.

Să le-o luăm inainte.LAPIDAȚI sccursurile portocalii.

 

PARINTII - de Dumitru Matcovschi (Sunt mai batran decat tine,mama)-Lucian Blaga

Parintii

Autentificare


Parola?

Creare album poezii
De ce nu stim sa ne iubim parintii?
De ce nu stim copii cuminti sa fim?
Parintii nostri luminosi ca sfintii,
coboratori din dor si suferinte...
De ce nu stim, copii, sa-i pretuim?
Ei seamana cu pomii din campie
ce cresc in timp neobosit si demn,
sa adumbreasca pui de ciocarlie
si gura de izvor cu apa vie
la radacina unei cruci de lemn.
...Si astazi mama vine ca o mama
la fiul ei cel mult risipitor
si ii aduce strugure de poama,
paine si nuci legata in naframa
din sarbatoarea grea a anilor.
..Si astazi tata vine ca un tata
din camp, de la cosit, de la arat,
copila cea plecata sa si-o vada...
Si o gaseste iar inlacrimata,
nebun indragostita de-un soldat...
Batrana toamna, iarna mai batrana,
cu spulber, cu padure in framant...
Si intra-ncet parintii in tarana,
pana la brau si mai departe pana
la suflet, la oftat si la cuvant.
Dea Domnul pace si dea Domnul ploaie,
auru-n spic sa fie cu noroc
si ramul, doldora de rod, sa se indoaie,
si niciodata sa traiti razboaie
cu toata lumea asta la un loc!
Dea Domnul casa sa va fie casa,
nicicand straina, tanara in veac:
cu frate asezat in cap de masa,
cu prunc langa povestea cea frumoasa
despre-un cioban in tundra, cu toiag.
Dea Domnul sa-aveti parte de-o iubire
mereu senina cum e lacrima,
spre ratacire si spre regasire
in vorba nerostita, in privire,
in fir de iarba si in fir de stea.
Intoarcere din lut in soarta nu e!
Am fost copii, dar n-am ramas copii...
Si ei, parintii, catre ceruri suie,
si cerurile portile-si descuie,
si clopotele bat din vesnicii...
O iarba verde si o coasa noua,
un strop de apa si un nesfarsit...
La miez de noapre luna pietre ploua...
Cad picaturi de sange, nu de roua...
Si rasaritul curge-n asfintit...
De ce nu stim sa ne iubim parintii?
De ce nu stim copii cuminti sa fim?
Parintii nostri luminosi ca sfintii,
coboratori din dor si suferinte...
De ce nu stim cinstit sa-i pretuim?
2
Batrani parintii, patimiti, impovarati
de ani; si de copii demult uitati.
Batrani parintii... Si coboara in pamant,
si parca-au fost candva, si nu mai sant...
Batrani parinti. Ca doi mosi, ca doi stramosi.
Frumosi ca sfintii si ca sfintii inimosi.
Batrani parintii. Ca parintii, ca ai mei.
Si-atat de singuri, si atat de putintei!
Batrani parintii. Si ca fulgii de usori.
Si fulgii cad incet-incet, luminatori:
din ceruri cad, din nesfarsire, din namiezi...
Si eu raman, si eu astept alte zapezi.
Se duc parintii, duc-se-duc... Nu la arat.
Nu la cosit. Si nu la treierat!
Incet se duc, batrani se duc de langa noi:
se duc de tot, se duc la ultimul razboi.
Dincolo de este, dincolo de-a fost
canta cucuvaiul ragusit, anost.
Dincolo de cantec si de paradis
ingerul meu doarme cu un ochi deschis.
Dincolo de toate grijile lumesti
nu mai spune

Cantecul nebunului - Ion Minulescu & GB-e-Doby

Ei sunt cuminti...
Tu esti nebun...
Dar cum Tu esti ce-ai fost mereu -
Poate că cel cuminte-s Eu
Desi de cate ori sa-ti spun,
Tu nu esti bun... esti doar nebun...

Nu esti normal, nu esti ca Ei...
Eu ii iubesc că sunt ca Mine...
Tu beai
Si minti fără rusine -
Si-n ochii prietenilor tai
Treci drept nebun... că nu esti ca Ei...
Lor le place-amanta Mea...
Tie nu-ti place-amanta Lor...
Ei văd cu ochii tuturor
Femeia...
Tu nu o poti vedea
Decat cu mana
Cu mana ta...

Dar cum din Ei toti numai Tu
Nu esti ca Ei,
Am să te duc
Din ziare.com la balamuc -
Si fiindcă nu-mi va părea rău,
Cumintele voi fi tot Eu!...

George ,

Te iubesc ! Din inima , Te iubesc !

Sunt un păcătos, Părinte!

La părintele Vintilă
Vine-Arvinte, cam sfios
Si ii spune: -Fie-ti milă
De un suflet păcătos

Chiar in Săptămana Mare
Cand tot omul e smerit
Si posteste cu ardoare
Uite, am păcătuit!

- Ai furat? intrabă popa
- Nu Prea Sfinte! Fără vrere
M-am dat diavolului, hopa
C-o grădină de muiere!

- Vai de mine, vai de mine...
Greu păcat ai săvarsit...
Insă dacă-mi spui cu cine,
Poate fi-vei mantuit.

- Nu pot! a răspuns Arvinte,
Să-mi fac chinul si mai greu,
Nu pot să divulg, Părinte,
Că mă bate Dumnezeu!

... Era-naltă si frumoasă,
Părul blond si ochii de jar,
Gura dulce, voluptoasă,
Dintii de mărgăritar...

-Nu cumva ai fost cu Tanti
Din Smardan, de peste drum?
-Nu pot s-o divulg, că Domnul
Mă trăzneste chiar acum!

Si-avea flori la cingătoare
Trup de crin imbobocit,
Mijlocul de fată mare,
Numai bună de iubit...

- Poate-ai fost cu Mita Creata,
Cea usoară ca un fulg
Din Buzesti? - Cere-mi si viata
Insă nu pot s-o divulg!...

Durdulie, -mbujorată,
Numai cantec, numai joc,
Cand te-a strans in brate-o dată,
Ai simtit in vine foc!

- Măi Arvinte-ai fost cu Leana
Care sade pe Neptun?
- Sfinte, geaba-mi zgandări rana,
Fiindcă tot nu pot să spun...

O cocoană tăinuită,
Fruct in dragoste scăldat,
Toată plină de ispite,
Toată plină de păcat...

- Bine, du-te, meditează
Si vii maine mai dispus,
Domnul să te aibă-n pază!
- Sărut dreapta! Si s-a dus.

Ajungand in colt, ca vantul
S-a-ntalnit cu Calistrat,
Care l-a-ntrebat: -Prea Sfantul
De păcat te-a dezlegat?

- Incă nu! răspunse-Arvinte
Foarte vesel si vioi,
Dar aflai de la Părinte
Incă trei adrese noi!

(Ion Pribeagu)

statul portocaliu

Cel care se pretinde de dreapta si nu ia nici o masura de crestere, pentru ca este incapabil....singurul lucru pe care il stie este sa taie bani de la amarati!!!. Avem 40% evaziune fiscala nu am auzit niciodata de un plan pe luini ani de scadere a acestui procent...ia racum vom avea datorita minunatei guvernari basescu-boc probabil 80%....asta e ce au facut portocalii in 2 ani de conducere, japca si tara praf si indatorata pe 7 generatii...sa traiti bine!

 

Statul jupoaie pe cine poate

Adica pe oameni saraci,batrani,bolnavi cinstiti.
Nu poate sa jupoaie pe smecheri pt ca nici statul nu e curat.
Asa ca statul aplica zicala:"O mana spala pe alta si cu amandoua fata.

 

Nu stiam ca Ziare .com este un site sponsorizat de felix motanul turnator

Nici Gadea nu putea debita asemenea ineptii"impozit de la 400 000 de nevoiasi cit doua ap.ale Ioanei Basescu"
Dl.de la Ziare .com.-stiti cit este o indemnizatie de revolutionar?
1800-2500 lei x 30 000 revolutionari,16% impozit =cca 100 000 000lei

 

Despre indemnizatia de revolutionar

Aceasta indemnizatie de revolutionar, NU trebuie alocata decat celor raniti si vaduvelor celor cazuti in 1989. NU sunt de acord ca niste oameni care sunt inca in putere si care s-au bucurat 20 de ani de niste facilitati (scutire de impozit, terenuri, locuri de veci), sa mai beneficieze de aceastea.
Daca pensionarilor, veteranilor de razboi, oamenilor de cultura li se aplica un impozit de "austeritate", nu vad de ce sa fie scutiti acesti revolutionari.
In 1989, daca nu iesea tot Bucurestiu, Timisoara si alte orase importante, alta ar fi fost situatia. De asemenea, daca armata nu fraterniza cu muncitorii, cine stie cum s-ar fi terminat totul. Tot romanul a participat, intr-un fel sau altul la schimb area de regim.

aici sunt deacord cu tine

Dar sunt citva revolutionari celebri ???
Dna Costea
Fiica lui Dan Iosif(13 ani avea la revolutie)
Securisti
membri PCR esalonul doi

Sa fii matale sanatos !!!!

Citi derbedei , fara carte de munca iau pensii , dar ce pensii ! de pe urma certificatelor de revolutionar , dar base o tine pe a lui , batrinii trebuiesc ucisi ! nu l-ar mai rabda Dumnezeu !

Porcule

Tocmai asta spunea si Base,ca trebuiesc verificate aceste titluri de revolutionari.
Si banuitul turnator al intreprinderii unde lucram a devenit din "terorist" pazit in spital de 'revolutionari" in revolutionar sadea, cu toate drepturile aferente.
Apoi, studiati un pic traba asta cu invalizii de razboi si vaduvele acestora: daca in 1944, cand s-a terminat pentru noi razboiul, invalidul avea cel putin 20 de ani, acum ar avea 86 de ani!!! Si in articol se vorbeste despre 235000 de veterani sau vaduve ale veteranilor de razboi.
Poate cineva sa-mi spuna cati militari romani au participat la cel de-al doilea razboi mondial?
Si din totalul acestora, mai traiesc 235000 la o asemenea nenerabila varsta??
Hai sa fim seriosi!!

Jos

Pentru nea Mart. Eu am doi veterani in familie, au peste 85 ani.In loc sa steav drakului acasa atunci in razboi s-au dus sa participe si ei. Daca stateau cuminti acasa sau dezertau toti acum eram care bulgar, care sarb, care ungur, care rus si nu mai vedeam pe aici tot felul de immbecili utilizatori de limba romana.
Si revolutionarii ce *** au facut? Ca nu a plecat comunismul nici acum, dupa cum se vede citind tampeniile scrise pe aici.
Si pensionarii daca s-ar lua masura eutanasierii lor toata lumea ar fi fericita: ar scadea TVA, ar scadea preturile, ar fi locuinte disponibile si multe alte avantaje. Pe ei, ca n-are gloante!

Boby...

Ce vb domnule , adica revolutionarii care si-au riscat viata ptr noi si daca nu cadea b,anditul de ceausescu erau acum impuscati cu toata familia lor , BA DA acesti oameni merita tot respectul nostru , sa nu comparam pe veterani cu revolutionari , cei care au luptat contra rusilor merita un ajutor . Vedeti voi , daca nu erau acesti revolutionari acum nu puteam sa scriem liber pe acest site , eram in.do.bitociti ca si nord coreenii .

@tudor65

Esti un produs tipic portocaliu.Incerci sa ne prostesti in fatza.Din pacate stai tare rau cu aritmetica de clasa a V-a.In plus scoti numere din burta si nu pe cele din articol.In articol se scrie clar ca sunt 11 mii de revolutionari, tu pui din burta de la tine 30 de mii ca sa-ti "iasa".Se vorbeste in articol de un ajutor mediu de vreo 2300, tu pui tot din burta alte numere.Am luat totusi numerele tale in consideratie, la valorile maxime. Iata ce rezulta:
30.000 de revolutionariX2500 lei de persoana=75.000.000 lei
16% din suma de mai sus reprezinta fix 12.000.000 lei si nu 100.000.000 lei cum dezinformezi tu.Iti reamintesc ca se foloseste formula numarul X procentul : 100
Folosind numerele corecte, adica 2354 X 11.ooo = 25.894.000 lei.16% din suma de mai sus, reprezinta
exact 4.143.040 de lei adica pretzul a doua apartamente ale fiicei presedintelui Basescu.Articolul este corect iar tu nu esti decat un mincinos portocaliu. Adica un portocaliu, ca mincinos se subintelege.

&Mart

54.660 sunt veterani de razboi, acestia primind in medie o pensie de 258 de lei. Cunosc pe unul dintre ei , 96 ani, imobilizat la pat, decorat la asediul Sevastopolului de romani si de Germani cu Crucea de fier. dat afara din armata de comunisti in 1950.

Umbla o vorba prin targ ...

Cica BOC, in prostia lui, vrea sa taie si pensiile de urmas pentru vaduvele care nu au muncit niciodata. Oare piticul nu s-a gandit la nevasta sefului ? Stiu, vrea sa ne arate ca interesul tarii este mai presus decat interesul sefului sau (Basescu, pentru neinitiati sau tampiti). Intelegand spiritul si filosofia de viata a Presedintelui, pun si eu o intrebare, de ce Dna Maria Basescu sa primeasca pensie de urmas de la statul roman daca nu a muncit o zi pentru tara asta ?

revolutionarii fara rani sint fabricati,,...

asta e adevarul,care nu a suferit rani sint toti ca mine care am demonstrat si au urlat,nu mai mult.Aia nu ar treb=uio sa li se dea ,si am inteles ca amai au si scutiri de taxe si impozite.Si atunci veteranii,care au trait printre cartuse si granade s-au "jucat" ? Rusine,vreti reparatie ,taiate toate drepturile,lasate doar cele ale ranitilor sau familiilor decedatilor,restul ,NIMIC. Asa ar fi drept,la veterani dati-le ca oricum mai sint "o mina".Vaduvele sa beneficieze,..au ramas singure si neajutorate.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor