Stolojan: Candidatul PD-L la prezidentiale este Traian Basescu

Vineri, 22 Mai 2009, ora 14:26
2317 citiri
Stolojan: Candidatul PD-L la prezidentiale este Traian Basescu

Theodor Stolojan a anuntat vineri ca Traian Basescu va fi candidatul PD-L la alegerile prezidentiale din toamna.

Anuntul este unul surprinzator avand in vedere ca Traian Basescu declara duminica ca nu s-a hotarat inca daca va candida, decizia urmand sa fie luata in functie de efectele crizei financiare asupra economiei Romaniei.

Theodor Stolojan s-a aflat vineri la Targoviste, unde si-a prezentat colegii de partid care candideaza alaturi de el pentru Parlamentul European. Acesta a precizat ca, in urmatoarele luni, ii asteapta doua confruntari electorale importante, alegerile de pe 7 iunie si cele prezidentiale.

"Ne asteapta in acest an inca doua confruntari mari. Alegerile europarlamentare, iar la sfarsitul toamnei alegerile pentru presedintia Romaniei. Candidatul nostru este actualul presedinte Traian Basescu. Insa pentru moment trebuie sa ne concentram pe primul hop pe care trebuie sa il trecem", a declarat prim-vicepresedintele PD-L.

Theodor Stolojan a precizat ca politicienii PD-L se lupta pentru iesirea Romaniei din criza, iar candidatii la europarlamentare vor milita la Bruxelles pentru inlaturarea interdictiilor de munca din mai multe tari europene.

Emil Boc a salvat leul

Stolojan a reiterat ideea ca adversarii politici ai PD-L nu au curajul sa recunoasca faptul ca Emil Boc a evitat deprecierea leului.

"Aud in mod frecvent ca jurnalistii si anumite persoane ataca deciziile luate de actualul Guvern. Guvernul a facut ceea ce a trebuit si acum nu am fi supravegheati de CE pentru deficit excesiv daca nu facea greseli Guvernul Tariceanu.

Emil Boc ne-a salvat de deprecierea salbatica a leului care ar fi impins in stare crunta de saracie familii intregi care au credite", a mai precizat democrat liberalul.

"Trebuie sa folosim mai bine fondurile europene. Acei liberali ca Patriciu, Orban, Tariceanu si altii ca el si-au batut joc de romani reusind sa obtina doar 175 de milioane de euro in 2 ani de zile. Acest guvern si ministrii lui Emil Boc au reusit in patru luni sa obtina 750 de milioane de euro.

Candidatii PD-L la europarlamentare sunt persoane de incredere competente, serioase si integre", a mai adaugat Stolojan.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Theodor Stolojan, #candidat prezidentiale, #Traian Basescu , #stiri Traian Basescu