Tariceanu crede ca e "galant" gestul lui Basescu de a-l invita la poza de grup la Ford

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 15:10
3762 citiri
Tariceanu crede ca e "galant" gestul lui Basescu de a-l invita la poza de grup la Ford
Foto: Arhiva

Fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca apreciaza gestul presedintelui Traian Basescu de a-l chema pe scena la poza de grup, cu ocazia lansarii primului autovehicul produs de Ford la Craiova.

"A fost galant, il apreciez", a precizat Tariceanu, referindu-se la seful statului.

Fostul premier a mai declarat ca proiectul pe care l-a pornit atunci cand era in fruntea Guvernului realizeaza o industrie puternica a automobiliului in Romania si face ca tara noastra sa devina o forta pe piata europeana.

"De la inceput a fost un proiect personal, prin care mi-am dorit foarte mult sa asigur un viitor pentru industria automobilului si in mod special uzinei de la Craiova, cunoscand situatia deloc roza in care se gasea la momentul in care eu am devenit prim-ministru si pot sa va spun ca lucrurile au evoluat intr-o conjunctura favorabila.

Stelele au fost favorabile dorintei mele sau dorinta mea s-a intalnit cu disponibilitatea celor de la Ford pentru ca, altfel, cu toata buna intentie de care dadeam dovada si de eforturile pe care le-am facut, nu puteau sa se concretizeze.

Este un proiect care ma bucura enorm si ma bucura ca acest proiect realizeaza ceea ce mi-am propus (...)o industrie puternica a automobilului in Romania care va face ca Romania sa devina o forta in Europa Centrala si de Est si astfel de investitii consolideaza componenta industriala a economiei", a spus Tariceanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la Craiova, unde a participat la lansarea primului autovehicul Ford produs la Craiova, ca privatizarea fabricii craiovene a fost o poveste de succes si a multumit Guvernului Tariceanu pentru realizarea acestei privatizari.

"Vreau sa multumesc Guvernului Tariceanu pentru flexibilitatea de care a dat dovada in negocierile cu investitorul si pentru modul de a raspunde la doleantele si cerintele investitorului, facand ca acest contract sa se semneze. Cu Ford Romania, cu Ford Craiova, Romania va merge mai departe", a spus presedintele.

La sfarsitul ceremoniei, in momentul pozei de grup, seful statului l-a invitat pe scena si pe fostul premier, care se afla intre invitati impreuna cu Sebastian Vladescu, seful echipei de negociatori care a dus la bun sfarsit privatizarea cu Ford.

La eveniment au participat presdintele Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele Ford Europa, John Fleming, directorul general Ford Romania, primarul Craiovei, Antonie Solomon, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu, seful echipei de negociatori la privatizarea uzinei craiovene, omul de afaceri Ion Tiriac, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, parlamentari de Dolj si oficiali locali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Calin Popescu Tariceanu Ford, #Ford Transit, #Basescu Ford , #stiri Traian Basescu