Top 5 primari generali ai Bucurestiului (voteaza primarul preferat!)

Marti, 16 Octombrie 2007, ora 09:27
10796 citiri
Top 5 primari generali ai Bucurestiului (voteaza primarul preferat!)

Ziare.com va invita sa votati primarul preferat al Bucurestiului, alegand intre cinci nume: Viorel Lis, Crin Halaicu, Victor Ciorbea, Traian Basescu si Adrian Videanu.

Bucurestiul a avut in ultimii ani o multime de primari, toti de dreapta, toti votati de o masa larga a electoratului si toti... injurati, mai mult sau mai putin. Am incercat, prin contabilizarea realizarilor si esecurilor edililor Primariei Generale, sa realizam un clasament al acestora. Ne-am orientat catre cinci nume: Viorel Lis, Crin Halaicu, Victor Ciorbea, Traian Basescu si Adrian Videanu.

Viorel Lis

Ca primar, Viorel Lis ramane in memoria colectiva prin doua realizari: iubita sa Oana si linia de metrou dintre Gara de Nord si Piata Chibrit. Pe Oana a cunoscut-o in timpul mandatului sau. Desi era casatorit, Lis s-a lasat prada pasiunii pentru tanara de 18 ani care tocmai terminase liceul. A divortat repede pentru a se muta cu Oana, iar astazi sunt inca impreuna.

Linia de metrou, singura magistrala noua inaugurata dupa Revolutie in Bucuresti ii apartine doar simbolic. Aceasta pentru ca metroul tine de Ministerul Transporturilor si pentru ca tunelele fusesera sapate inca de dinainte de 1989.

Crin Halaicu

Fostul primar penelist ramane in memoria orasului printr-o serie de afaceri controversate. In timpul mandatului sau, spatiile comerciale au fost inchiriate la niste preturi infime, chiar daca de ochii lumii s-au organizat licitatii.

Alt merit, consemnat in "memoria" presei, este ca isteria inlocuirii bordurilor a inceput in mandatul lui Halaicu, insa cu pasi timizi, pentru ca prea multe strazi nu s-au reparat cat a fost primar.

Victor Ciorbea

Din cauza lui Victor Ciorbea, pensionarii orasului se bucura azi de abonamente gratuite. A fost prima si cam singura promisiune pe care a onorat-o. Imediat ce a preluat mandatul de edil, 150.000 de batrani au beneficiat de abonamente gratuite pe RATB. Decizie contestabila, din partea populatiei active... In vigoare, favoarea gratuitatii nu mai aduce voturi. Desfiintata, pensionarii ar vota masiv contra primarului/ partidului care i-ar lasa fara calatorii gratuite...

Bucurestenii mai tin minte cum Ciorbea s-a mutat pentru o perioada la Palatul Victoria, apoi a revenit la primarie pentru a pleca cu coada intre picioare invins de sistem si de neputinta personala.

Adriean Videanu

Primarul care face un calvar din fiecare minut petrecut de cetatenii urbei pe strazile Bucurestiului. Videanu este unul dintre numele cele mai contestate, fara indoiala. Aceasta si pentru ca orasul are acum un buget urias, alaturi de creditele de miliarde de euro, iar asteparile, foarte mari, nu se regasesc in proiecte mari finalizate.

O bila alba este ca a inceput in sfarsit constructia Pasajului Basarab care va ajuta circulatia in Capitala. Bile negre, mai multe: lucrari care se prelungesc pana la Sfantul Asteapta, lucrari care sunt partial distruse dupa inaugurare (vezi strada Polona, refacuta de la fundatie, care s-a pricopsit recent cu o groapa de toata frumusetea). Si sa mai amintim de mega-tunul bordurilor, schimbate la cativa ani peste tot in oras: pe strazi, alei, stradute, fundaturi etc.

Traian Basescu

Azi este presedinte, iar bucurestenii l-au votat nu pentru ca a fost un bun primar, ci pentru ca a fost o victima: a Consiliului General care nu-i aproba niciun proiect, a lui Adrian Nastase care-l plimba cu flota la tribunal etc.

In mandatul sau au fost demolate cateva chioscuri si au fost starpiti o parte din maidanezii orasului. Tot atunci au fost avansate mai multe proiecte, incepute in timpul mandatului lui Adriean Videanu.

Ca si Ciorbea, Basescu si-a parasit locuitorii inainte de terminarea mandatului, insa cel putin le-a cerut permisiunea.

Acestia-s edilii, acestea le sunt (ne)realizarile. Greu de facut o ierarhie a celor mai buni primari...

Top 5 primari generali din Bucuresti

1. Traian Basescu: a luptat cu chioscarii, cu maidanezii, cu consilierii/cu Nastase. A initiat mai multe proiecte pentru dezvoltarea urbei;

2. Adriean Videanu. In ciuda scandalurilor, care oricum inconjoara ca un halou fiecare edil, in timpul mandatului sau, Bucurestiul s-a schimbat si in bine. Avem numeroase artere reabilitate, sistem unic de taxare RATB si Metrorex, pasajul Basarab este in lucru;

3. Victor Ciorbea. Pentru ca a incercat sa faca diverse proiecte. Mai mult, a fost singurul primar fara scandaluri;

4. Viorel Lis. Pentru linia de metrou inaugurata, chiar daca nu-i apartine, dupa cum am scris. Si pentru Oana;

5. Crin Halaicu. Pentru ca nu a facut nimic pentru oras. Dar absolut nimic!

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...