Toti parlamentarii PSD vor vota motiunea de cenzura (Video)

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 14:37
2109 citiri
Toti parlamentarii PSD vor vota motiunea de cenzura (Video)

Social democratii au decis in cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent ca vor vota cu totii marti motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei" si sustin in continuare ideea unui Guvern de tehnocrati, desi au spus ca nu sunt nici pentru, dar nici impotriva premierului propus de liberali, Klaus Iohannis.

Anuntul a fost facut luni de noul purtator de cuvant al PSD, Victor Ponta, care a preluat postul de la Bogdan Niculescu Duvaz pe perioada campaniei electorale.

Fostul ministru responsabil de relatia cu Parlamentul a precizat ca toti parlamentarii PSD care au avut retineri in privinta votului motiunii, inclusiv liderii importanti din partid, au anuntat luni ca PSD va vota marti motiunea impotriva cabinetului Boc II.

"Toti parlamentarii PSD vor vota marti motiunea de cenzura. E absolut normal ca partid care face parte din Opozitie sa ne facem datoria. Suntem de acord cu principiul de a avea un ministru tehnocrat,dar vom sustine un singur candidat agreat de cele trei partide democratice aflate in opozitie, PSD, PNL si UDMR. Nici nu suntem de acord, dar nici impotriva lui Klaus Iohannis. Nu avem niciun fel de emotii sau de suspiciuni in legatura cu votul de marti.

Toti parlamentarii PSD vor vota motiunea, iar bolnavii inchipuiti vor trece la PD-L, acolo e plin de bolnavi, iar sistemul mafiot a lui Traian Basescu a luat cativa membrii ai sistemului ticalosit.

Nu mergem pe principiul sa arestam pe toata lumea si sa vedem cine e hotul, nu avem niciun fel de suspiciune in ceea ce priveste dezertorii de la PSD. Cine era de cumparat de PD-L a fost cumparat pana acum", a mai declarat Ponta.

PSD depune plangere la CCR fata de ministrii interimari ai PD-L

Mircea Geoana va sesiza in aceasta saptamana la CCR decretul prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar la Interne, dar si ordinele prin care au fost numiti si ceilalti ministrii democrat liberali.

"S-a schimbat structura si domnul Boc incearca acum sa fuga. In Biroul Permanent al PSD am luat decizia a fost de a sesiza CCR in legatura cu noua ordonanta care practic are un continut identic cu cel al Ordonantei 137 care a fost numita neconstitutionala de CCR.

Sesizarea va fi facuta impotriva ministrilor, dar in mod special in privinta ministrului Educatiei, Emil Boc, care s-a dovedit cel mai abuziv cand a demis persoane de la conducerea deconcetratelor. Acestia au incalcat legi", a mai spus purtatorul de cuvant al PSD.

PSD a anutat ca va sustine in continuare un Guvern de tehnocrati care sa gestioneze situatia Romaniei pana la alegerile prezidentiale si daca Basescu decide sa ramana legat de gat cu Boc ei nu vor putea sprijini o asemenea decizie. De asemenea social democratii sustin ca sansele lui Dacian Ciolos au fost compromise din cauza ca este sustinut de un ministru care mai are 20 de ore de ramas in functie.

"Sustinerea pe care i-a acordat-o Emil Boc este o compromitere a sanselor domnului Ciolos. Mai bine nimic decat sprijinul acordat cu 18 ore sau 20 de ore inainte ca ministrul sa fie demis. Si asa cum ne-a fost sugerat la modul neoficial de catre domnul Barroso sa avem alte doua sau trei propuneri ca Romania sa nu se trezeasca fara propuneri", a mai precizat Ponta.

Fostul ministru responsabil de relatia cu Parlamentul a precizat ca PSD sustine in continuare emiterea unei ordonante de urgenta care sa taie pensiile speciale ale Parlamentarilor, dar nu sustine legea pensiilor propusa de cabinetul lui Emil Boc.

"In mod foarte clar noi ne mentinem propunerea ca premierul sa emite un act in care sa taie pensiile parlamentarilor pentru a scoate acest subiect mincinos din cadrul unei discutii serioase. Dar nu vom fi de acord cu decuplarea calcularii pensiilor de acel coeficient al salariului mediu pe economie, nu suntem de acord cu marirea penalitatilor la persoanele care se pensioneaza mai repede. Actualul proiect de lege nu inseamna un sistem unic de pensii ci reducerea pensiilor", a mai declarat Ponta.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...