Traian Basescu a sprijinit Securitatea?

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 22:51
11695 citiri
Traian Basescu a sprijinit Securitatea?
Foto: Realitatea TV

Colaborarea presedintelui Traian Basescu cu Securitatea este dovedita - potrivit postului Realitatea TV - de un document scos la iveala de militarii in rezerva care protesteaza impotriva reducerii pensiilor, lansat pe Internet de mai multe cadre militare.

Potrivit unui document prezentat luni seara, la Realitatea TV, numele presedintelui Traian Basescu apare pe o lista cu membri ale Partidului Comunist Roman care si-au dat acordul sa sprijine activitatea Securitatii.

La pozitia 19 din lista se afla numele lui Traian Basescu, iar in dreptul numelui se afla si data nasterii corespunzatoare presedintelui Romaniei. De asemenea, la numele lui Traian Basescu se mentioneaza ca acesta a fost racolat ca "sursa" in data de 5 noiembrie 1977 cand lucra la IEFM Navrom Constanta.

Cristian Ene, avocatul care l-a reprezentat pe Traian Basescu intr-un proces de calomnie impotriva lui Mugur Ciuvica, a declarat ca documentul a fost prezentat si in acel proces, dar instanta nu l-a acceptat ca proba.

Iti mai pasa daca un politician a turnat la Securitate? - Sondaj Ziare.com

"Aceste documente au figurat in dosarul depus la Judecatoria sectorului 2, in 2004. Au fost solicitate de instanta in dosarul respectiv. Instanta, in urma deliberarii, a constatat ca documentele nu au putut proba in niciun fel colaborarea domnului Traian Basescu cu fosta Securitate", a declarat Cristian Ene la Realitatea TV.

La randul sau, Mugur Ciuvica, presedintele Grupului pentru Investigatii Politice, a precizat la Realitatea TV ca respectivul proces a fost de calomnie si nu unul prin care incerca sa arate ca Traian Basescu a colaborat cu Securitatea.

"Procesul nu are nicio importanta pentru ca am zis eu ca Basescu si-a chinuit colegii si a distrus carierele vecinilor. Pe asta a fost procesul, nu daca a fost colaborator al Securitatii. Exista trei documente la CNSAS. (...) Tot la CNSAS sunt documente ale MApN care arata ca Traian Basescu a fost racolat cand era student la marina, in 1972. Este adevarat ca CNSAS nu a gasit documente care sa arate ca a facut politie politica, ci doar ca a fost colaborator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Traian Basescu Securitate document, #Traian Basescu colaborare Securitate , #stiri Traian Basescu
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Rafinaria de la Realitatea cocea buboiul ieri si azi l-a spart!!