Ziare.com

Traian Basescu la TVR - vezi declaratiile in format live text

de Ana Ilie
Joi, 08 Iulie 2010, ora 23:55

   

Traian Basescu la TVR - vezi declaratiile in format live text
Traian Basescu, prezent la TVR dupa sapte luni de absenta de la televiziunea publica, a spus ca a vazut la inceputul inundatiilor "o oarecare agresivitate a presei ca presedintele nu iese la inundatii".

Vezi declaratiile lui Traian Basescu in format live-text

- Cred ca trebuie sa dau explicatii tuturor. Acea perioada a coincis cu promulgarea celor doua Coduri de procedura. Am considerat ca trebuie sa dau prioritate acelor legi. De obicei citesc legile.

- Am dedicat doua zile citirii acestor legi, de aceea am intarziat.

- Prima apreciere este ca autoritatile locale si centrale au actionat mai bine ca niciodata.

- Cea mai mare parte dintre victime sunt efect a (sic!) propriilor neglijente sau a unor intamplari nefericite.

- Daca am dubii asupra corectitudinii autoritatilor locale este la Dorohoi. Am mari semne de intrebare.

- Foarte multi batrani au fost victime a inundatiilor, iar la Dorohoi chiar in casa si-au pierdut viata si asta poate spune ceva despre solidaritate.

- N-au fost diguri care sa cedeze in zone importante, sau s-au intampla, dar nu asta a fost cauza inundatiilor. Cauza a fost lipsa lucrarilor de inaltare a digurilor existente.

- Este foarte clar ca Romania nu are in momentul de fata resurse, decat foarte reduse.

- Spre exemplu, anul trecut, veniturile pe care statul roman le-a colectat in bugetul consolidat au fost repartizate pe cheltuielile cu personalul bugetar - 30%. Anul acesta, cheltuielile cu bugetarii au fost 31,8%. Cheltuielile sociale au fost 46,2%, in crestere fata de anul trecut. Daca socotim 31,8 plus 46,2, ajungem la aproape 78% pe cheltuieli cu aparatul bugetar.

- Dupa dobanzi, ne mai raman 11% cheltuieli pentru spitale, etc.

- Au crescut cheltuielile in administratia locala, este o autonomie prost inteleasa, cred ca pot da salarii oricat de mari. Este foarte adevarat ca si Guvernul una a spus si alta a facut. Si in aparatul central au crescut cheltuielile.

- Se creeaza o anumita dificultate a mea in relatia cu Guvernul, pentru ca nu pot accepta ideea ca spunem << reducem personalul >> si cand tragem linia dupa primul trimestru constatam cresteri la cheltuieli.

- Nu este o dificultate a relatiei intre mine si premierul Boc. Eu am dat Guvernului termen de gratie pana in septembrie.

- Acest guvern trebuie sa corecteze cheltuielile cu aparatul bugetar, functionarimea (si salariatii MAI, si de la Sanatate si Agentii si administratii locale), si pensiile si ajutoarele sociale.

- Cheltuim pe trimestrul unu 46% pe aceste programe. Suntem o tara condamnata la nedezvoltare daca nu facem ce trebuie.

- In ceea ce priveste cheltuielile sociale, in primul rand trebuiesc taiate toate programele sociale care indeamna la nemunca. Cei din agricultura gasesc foarte greu zilieri, pentru ca ne-am obisnuit sa traim din banii care vin de la stat, avem venit minim garantat.

- Avem pensia minima garantata care eu nu spun ca trebuie anulata, ci impozitata. Orice venit trebuie impozitat. Sunt 18 pagini pe care sunt evidentiate scutirile - la transfer de mosteniri, exceptii, etc. Toata lumea este exceptata. Nu spun ca toate trebuiesc anulate - la veteranii de razboi nu se cade, au ramas saracii atat de putini si au un venit atat de mic.

- Inclusiv pensiile trebuiesc impozitate. Nu stiu daca indemnizatiile pentru mame pot fi o astfel de categorie, dar ajutorul de somaj da.

- Aceasta este o sursa, impozitarea tuturor veniturilor. O a doua sursa de reducere a cheltuielilor sociale este legata de exceptii si hotii. Hotie facuta in tandem, beneficiar si functionar al statului. Avem 900.000 de pensii de invaliditate, cu o dublare aproape in ultimii ani. Pana in prezent s-au verificat 12.000 de dosare si s-a constatat ca 3.000 trebuiesc trimise la reexaminare.

- La Botosani, 118 nevazatori aveau permis de conducere desi aveau aviz de invaliditate.

- Din 900.000 probabil o treime beneficiaza in mod ilegal.

- Va sunt cunoscute cazurile celor care au casa cu turnulete si merg cu Mercedesul sa-si ia pensia de invaliditate.

- Sunt o alternativa a dezvoltarii. Daca noi vrem sa ingropam tara in nedezvoltare, nu facem nimic pe fondul de salarii si cheltuieli sociale.

- N-am avut sansa sa fiu fluierat de pensionari la Galati ca premierul Boc, dar a venit un pensionar de altfel foarte viguros si mi-a transmis: "Sa nu indrazniti sa va apropiati de pensii".

Am recunoscut tipicul de om si vreau sa-i spun si lui si tuturor acelor care cred ca Romania poate sa suporte aceste cheltuieli, ca trebuie sa intelegem ca un sistem de cheltuieli sociale care implica 46,2% din veniturile bugetului de stat nu poate fi suportat de Romania.

- Eu nu le cer sa faca economii de dragul economiilor, ci ajustarea cheltuielilor la ce putem sa facem

- Eu nu pot da ordine nici Parlamentului nici Guvernului, dar ei trebuie sa stie ca, in calitate de sef al statului, cer acestor institutii sa nu ingropam aceasta tara in cheltuieli de consum

- Etapa a doua inseamna generalizarea impozitarii. Abia in a treia etapa, dupa ce facem curatenie, daca constatam ca inca mai avem probleme, putem sa vedem daca este cazul sa marim fiscalitatea. De asta sunt un adversar al maririi TVA.

- A fost un partid extrem de ferm care a spus daca se umbla la pensii noi plecam de la guvernare. Punctul meu este ca trebuie sa plece. Romania nu poate sa mai mearga la inca un imprumut. Unde se va duce? In consum- nu vom avea nici bani de diguri, nici de autostrazi sau de modernizare a retelei feroviare. Vom imprumuta bani ca sa sacrificam dezvoltarea.

- De zece ani, toate partidele politice care au fost la guvernare au preferat sa sacrifice dezvoltarea tarii in favoarea voturilor

- Cel putin din 2000 incoace, bugetul de stat a fost utilizat de partidele politice pentru a cumpara voturi

- Partidele dau ajutoare sociale, programe sociale, in baza bugetului de stat. Acum nu mai avem decat o alternativa, a responsabilitatii politicienilor in primul rand.

- Pentru mine este 1 septembrie in relatia cu guvernul. Eu nici nu pot demite guvernul, nici revoca ministrii, dar sper ca la 1 septembrie sa constatm impreuna cu premierul care sunt ministerele care nu au restructurat si vom trage concluzia ca acel ministru nu a inteles ca trebuie sa ramanem cu atat personal cat ne trebuie.

- Sper ca Ministerul Finantelor sa faca un proiect de impozitare a tuturor veniturilor, ca Ministerul Muncii sa analizeze dosarele, ca sa fie analizate programele administratiilor locale. A venit momentul adevarului.

- Pana la urma, au sansa sau nesansa de a guverna tara intr-un moment de criza. Sunt momente in care oamenii vor si trebuie sa guverneze tara nu pentru voturi.

- Daca nu va avea actiune responsabila iar din partea tarii nu va fi o intelegere fata de responsabilitatea pe care o avem, oamenii politici au obligatia sa fie la inaltimea acestui moment.

- Cartea populismului blocheaza folosirea banilor europeni. Daca aceasta coalitie are o sansa, o are in cele 32 de miliarde care asteapta la Bruxelles pentru indiguire, autostrazi, etc. Daca nu va exista resursa la buget, autohtona, nu vom avea parte de bani.

- Nu cred ca este fezabila crearea unei alte majoritati, cel mult se poate merge cu un guvern minoritar. Orice incercare de dialog cu partidele de opozitie s-au soldat cu pozitii obraznice fata de mine.

- Nici Puterea dar cu atat mai putin Opozitia manifesta responsabilitate fata de momentul prin care trecem.

- In urma discutiilor pe care le-am avut, sper ca puterea sa devina foarte responsabila in continuare

Legea ANI

- Evit sa nominalizez politicieni, totusi domnul Gyorgy Frunda a avut o pozitie impotriva intereselor Romaniei, probabil ca a avut ceva de ascuns el si clientela lui. El intelege perfect care va fi consecinta nefunctionarii in parametri acceptabili a ANI. Din pacate, interesele sale si ale grupului sau l-au facut sa puna interesele personale deasupra intereselor Romaniei. Repet, nu pentru ca este ungur. Sunt oameni extrem de loiali Romaniei.

- Efectele nu vor fi bune, exista riscul sa fim decuplati de Bulgaria si raportul pentru Romania in mod cert va fi mai rau decat pentru Bulgaria. Pentru domnul Frunda si cei din jurul lui acest lucru nu este important. In rest nu am ce reprosa UDMR.

- Eu stiu ca PD-L a sustinut fara rezerve propunerile pe care le-am facut, dar a lipsit unul din partenerii de coalitie. Nu UNPR, nu voturile lui au facut sa iasa legea ANI asa cum a iesit.

- Nu o pot intoarce.

- Poate o sa fiu foarte abrupt: nu. Romania s-a compromis din punctul de vedere al credibilitatii, ma obliga Constitutia sa promulg legea si anuleaza toate rapoartele de pana acum ale Agentiei. Arata ca actiunile anterioare au fost ori nelegitime, ori neconstitutionale.

Solutii de relansare economica

- Cel mai bun lucru in timp de criza este stabilitatea fiscalitatii, de aceea sunt un adversar al cresterii TVA. Nu il critic pe Boc, dar poate putea sa isi asume o alta masura.

- In ceea ce priveste cota unica, nu cred ca trebuie nici scazuta nici crescuta.

- Cei care pretind ca i-au aparat pe pensionari prin reducerea temporara a pensiilor i-au mintit din nou, pentru ca aceasta crestere de TVA nu este doar o crestere cu 5%, ea genereaza inflatie, tinta de inflatie se muta de la 3,5% undeva la 8, poate peste 8%.

- Solutia aceasta este mai rea pentru pensionari.

- In al doilea rand, este groaznic de nedreapta pentru cei din sistemul bugetar. Au o reducere de 25% a salariilor, catre ei s-a transferat si cresterea TVA si de inflatie.

- N-as face un pronostic, este obligatoiu sa speram ca va fi posibila revenirea salariului in conditiile in care toti ministrii sunt seriosi.

- Romania are o sansa fantastica de relansare deoarece nu are inca o datorie foarte mare - 35% din PIB, iar 32 de miliarde de euro ne stau la dispozitie

- Daca noi in acest an ne restructuram cheltuielile bugetare am putea sustine foarte bine in 2011 si 2012 dezvoltarea infrastructurii. Aici ar fi motorul relansarii - folosirea banilor europeni care nu merg in datorie. Avem nevoie de doua lucruri: proiecte si componenta autohtona care vine de la buget

- Mediul privat poate sa ceara cel mult reducerea birocratiei. Deocamdata, datoriile pe care le au firmele la stat sunt mai mari decat ale statului la firme.

- Firmele viabile trebuiesc ajutate. Patronatele trebuie sa fie credibile cand dicuta cu Guvernul. Ii rog sa ma scuze ca le spun frontal: presedintele UGIR, cand a auzit solutiile FMI, tuna si fulgera impotriva maririi TVA. Cand am reusit sa nu marim TVA, acelasi presedinte iesea pe toate televiziunile tunand si fulgerand impotriva solutiilor gasite, in conditiile in care sacrificiile pe care nu toti politicienii le fac, de voturi, eu si premierul, anuntand reducerea de pensii si salarii, au costat enorm in voturi.

- Ei sunt ridicoli. Eu ca sef al statului am obligatia la responsabilitate. Acest sef de patronate nu este serios.

- Romania are unul din cele mai scazute sisteme fiscale la adresa firmelor. Ei cand cer mereu reduceri, trebuie sa spuna si de unde platim salarii, sanatatea, politia, armata.

Pretul pentru PD-L

- Exista aceasta perceptie ca eu as mosi PD-L-ul in continuare. Nu e adevarat, va pot spune ca de foarte multa vreme eu nu am discutii legate de partid cu premierul si ministrii.

- Prima mea grija a fost sa le spun: Cautati-va un lider. Nu s-au grabit sa ma asculte pentru ca i-a furat valtoarea guvernarii, dar vor plati enorm daca nu isi gasesc o garnitura noua, oameni nu tineri ci noi.

- Nu e o viziune apocaliptica ci realista.

- Romania are o sansa uriasa, pentru ca nu este inglodata in datorii. Daca noi reusim sa ne gestionam resursele si sa accesam banii europeni, avem o sansa uriasa.

Pe final, un pronostic la finala Campionatului Mondial

- Mi-a placut enorm Spania, chiar daca am tinut cu Germania ieri, deci cred ca Spania.
Citeste mai multe despre Traian Basescu TVR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4374 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
72 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O analiza pertinenta, dura dar reala, ca intodeauna Basescu spune pe nume lucrurilor

Este clar ca statul trebuie reformat. Bugetul public echilibrat si trebuie terminat odata cu politicianismele, cu ipocrizia si pomenile electorale.
Romanul a fost obisnuit cu pomeni electorale si va reactiona negativ, exact ca un dependend de droguri. Aceasta dependenta trebuie rezolvata in folosul sanatatii societatii noastre.
O alta problema a lui Basescu este comunicarea defectuoasa pe care o face cu politicienii. Starea de razboi declarata de PSD si PNL trebuia tratata altfel nu atat de negativ. Ponta si Antonescu se vor elimina singuri datorita incapacitatii lor de a emite altceva inafara de slogane antibasescu.
Este de remarcat sprijinul si increderea pentru Guvernul Boc, un guvern care a avut curajul sa-si asume aceste masuri nepopulare.

 

Reformam! Da reformam odata?

Solutia cu reducerea temporata a pensiilor era mult mai buna decat cresterea TVA. Dar din cauza politicianismului nu s-a putut si au castigat pomanagii.
Unde au fost privatii sa sustina aceste masuri si sa explice cat de rea este solutia maririi taxelor.
Patronatele trebuiau sa explice nu politicienii sau ziaristii cumparati.

Basescu si Boc trebuie sa mearga mai departe, sa scoata tara din criza si sa nu guverneze in functie de ce spune Realitatea TV sau Antena 3

 

toata mascarada cu tva, saracie criza..e ca sa accepte lumea Rosia Montana!!

DUPA BECHTEL CARE A FOST, ESTE... O GAURA NEAGRA A ECONOMIE ACU SI ROSIA MONTANA! ACORDAREA DE ZACAMINTE NEEVALUATE DE NIMENI MII DE TONE DE AUR UNEI FIRME PARTICULARE, FARA LICITATIE, CU O TEHNOLOGIE INTERZISA IN EUROPA IN BENEFICUL PD-L SI A TRADATORULUI BASESCU!!!
SINGURUL CARE SPUNE ADEVARUL, DINTRE POLITICIENI E VADIM TUDOR ..RESTUL TAC IN PAPUSHOI STAU PASIVI LA INCALCAREA LEGILOR DEMOCRATICE ALE TARII, LA INCALCAREA SUVERANITATII DE CATRE O MANA DE GOLANI CARE AU FACUT DOAR RAU POPORULUI ROMAN!! CICA BENEFICIILE ROMANIEI POT AJUNGE LA 19 MILIARDE DE DOLARI DAR VOR FI DE 500 DE MILIOANE!! BATAIE DE JOC, IRESPONSABILITATE!!

 

Imnul de stat al Romaniei este alcătuit din unsprezece strofe. La ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 si 11.....Triumfător in lupte, un nume de Traian!

Desteaptă-te, romane, din somnul cel de moarte,
In care te-adanciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieste-ti altă soarte,
La care să se-nchine si cruzii tăi dusmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mani mai curge un sange de roman,
Si că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător in lupte, un nume de Traian!

Inaltă-ti lata frunte si caută-n giur de tine,
Cum stau ca brazi in munte voinici sute de mii;
Un glas ei mai asteaptă si sar ca lupi in stane,
Bătrani, bărbati, juni, tineri, din munti si din campii!

Priviti, mărete umbre, Mihai, Stefan, Corvine,
Romana natiune, ai vostri strănepoti,
Cu bratele armate, cu focul vostru-n vine,
"Viată-n libertate ori moarte!" strigă toti.

Pre voi vă nimiciră a pizmei răutate
Si oarba neunire la Milcov si Carpati!
Dar noi, pătrunsi la suflet de sfanta libertate,
Jurăm că vom da mana, să fim pururea frati!

O mamă văduvită de la Mihai cel Mare
Pretinde de la fii-si azi mană d-ajutori,
Si blastămă cu lacrimi in ochi pe orisicare,
In astfel de pericol s-ar face vanzători!

De fulgere să piară, de trăsnet si pucioasă,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Cand patria sau mama, cu inimă duioasă,
Va cere ca să trecem prin sabie si foc!

N-ajunse iataganul barbarei semilune,
A cărui plăgi fatale si azi le mai simtim;
Acum se vară cnuta in vetrele străbune,
Dar martor ne e Domnul că vii nu o primim!

N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbie,
Al cărui jug din seculi ca vitele-l purtăm ;
Acum se-ncearcă cruzii, in oarba lor trufie,
Să ne răpească limba, dar morti numai o dăm!

Romani din patru unghiuri, acum ori niciodată
Uniti-vă in cuget, uniti-vă-n simtiri!
Strigati in lumea largă că Dunărea-i furată
Prin intrigă si silă, viclene uneltiri!

Preoti, cu cruce-n frunte! căci oastea e crestină,
Deviza-i libertate si scopul ei preasfant.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decat să fim sclavi iarăsi in vechiul nost' pămant!

Cu tot respectul pentru admiratia ta, prietene ...

... fata de ACEST imn!

Din pacate, romanul Traian a fost pur si simplu un borfash ordinar, pentru locuitorii vechii Dacii!
A si declarat-o cu cinism, in memoriile lui: vroia de la noi doar fierul, cuprul si mai ales aurul si argintul! ATAT!
De-aia au si impanzit lumea cu faimoasele lor drumuri romane: sa transporte la Roma tot ce puteau prada, intocmai si la timp!

Dintre popoarele care-au stat sub OCUPATIE romana, noi suntem singurii naivi care-am pus un borfas ordinar roman, culmea, in imnul tarii!

Evreii, britanicii, francezii, de-un paregzamplu, sa n-auda de romani ca "binefacatori" si "civilizatori"!
Stiti cat au FURAT romanii, numai ca prada de razboi, la prima mana, din Dacia?
150 TONE de aur, e documentat istoric!
150.000 kile, tezaurul dacilor dat in vileag de primul politician-om-de-afaceri al tarii asteia: Bastos!

In nemernicia mea...

http://www.youtube.com/watch?v=Cy-XhkXMXGw

Razi tu, razi, GB-e-Doby prietene!

Dar, a dreacului istorie are prostul narav sa se repete!
Mai ales istoria celor care nu vor sa invete NIMIC din tampeniile deja facute!

Si, inca o chestie: il vezi pe bietul DOMN Dinica sa interpreteze un rol, de flori de cuc?

Pe vremuri, filmele istorice (nu cele cu comunistii lu' peste), cele care priveau trecutul nostru, erau FOARTE BINE DOCUMENTATE!

M-am convins de asta ACUM, dupa ce ani si ani le-am tot injurat prosteste, pe vremea impuscatului.
Ca erau, vezi Doamne, comuniste!
O seara buna.

Prăpastie - de Marin Sorescu

Prăpastie

Dumnezeu e surd
Si cand trebuie să-i spun ceva
Ii scriu pe-o foaie de hartie.
Asa se procedează
Cu toti surzii.

Dar mie nu-mi intelege scrisul
Si cand il văd cum se scarpină-n aureolă
In fata unei conjunctii,
Mă gandesc că mult mai usor ar fi
Să i-o urlu-n ureche.

Asta si fac,
Dar Dumnezeu dă din cap
Că nu-ntelege
Si-mi face semne să-i scriu pe-o hartie
Tot ce vreau să-i spun.

Pe mine mă apucă disperarea,
Ies in stradă si opresc trecătorii,
Punandu-le-n fată hartia mea,
Scrisă cum am putut mai frumos si mai citet
Ca pentru ochii lui Dumnezeu.
Dar oamenii nu sunt surzi,
Ci numai grăbiti,
Si dandu-mi cu mana hartia la o parte,
Mă roagă să le spun totul repede
Prin viu grai.

Atunci mă pomenesc urland
Ca din fundul unei prăpăstii,
Asa cum urlă Dumnezeu
Cand isi face rugăciunea.

Si de spaimă c-am asurzit si eu
Uit ce-am vrut să le spun.

Hai, ca m-ai facut curios, prietene GB-e-Doby!

Pe bune, poate nu ma duce pe mine tartacutza dup-o zi f@tuta si ras-f@tuta, pe meleagurile nucleare!
Dar ce i-ai scris lui Dumnezeu pe hartiutza aia, in afara conjunctiei SI ....?
Asta cu Dumnezeu care URLA cand isi face rugaciunea chiar ... m-a cam secat un pic!
Inca odata, nu fac bashcalie!

Basescu a criticat guvernu

a zis ca ii da pana pe 1 septembrie. "Au zis si nu au facut" - pe mine nu m-a criticat - ii dadeam cu poseta in cap daca ma critica. Pe 1 septembrie ma astept sa fiu prim-ministra - o sa fie bine pt. toti - nu il las eu sa impoziteze pensia minima. Si o sa dau pantofi cu toc la toate femeile din romania - sa moara bulgaroaicele de necaz

Ponta se plangea presei ca ..."Eu,cel cu facultate,n-am fost in stare sa citeasc in 2 zile codurile"...

In schimb,presedintele Basescu avea nevoie ca sa asigure promulgarea celor doua Coduri de procedura si a trebuit sa dea prioritate acelor legi.
"Am dedicat doua zile citirii acestor legi, de aceea am intarziat",spunea domnia sa.
Cine ii explica lui Ponta ca nu-i de ajuns sa fii marioneta lui Nastase dar si ginerele unui mebru marcant al PSD...ca sa fii si inteligent

Catre tovarasii ziaristi si forumisti,si se stiu,sunt de o singura categorie!

Va rog sa urmariti aici interviul celui mai bun politician presedinte al Romaniei postdecembriste: http://www.tvr.ro/inregistrari.php?id=Editie%20speciala#
Daca cineva are o parere contrara ,este liber, doar ca ar fi... paranormal!

@maxi

ai dreptate,dar,din pacate,cred ca te agiti degeaba si tu,si vadim...statul roman e in putrefactie iar romanii sunt intr-o stare de prostratie continua,ametiti,blegi,moi...uita-te la greci,de ex...tare as mai vrea sa cred ca mai exista filonul acela al neamului,nealterat...dar tare mi-e teama ca ne-am indobitocit,sper din tot sufletul sa gresesc

Fara titlu

Mai are careva vreo nedumerire ? Cred ca s-au dat toate explicatiile necesare.
Concluzia ?
- "Este foarte clar ca Romania nu are in momentul de fata
resurse, decat foarte reduse..."

P.S.

P.S. Imi place fotografia insotitoare a articolului.

me 2

Hibernăm - Marin Sorescu

Traim din amintiri, hibernam in vizuina
Unei frumoase intamplari, care se-ndeparteaza.
Intre vinovatie si - asteptare.
Cam acesta e cadrul. Nu se poate schimba nimic.
Asteptam cu mana streasina la inima.
Si ce rar se vede ceva in zare.
Dar trebuie să ne pastram calmul.
"Nu se lipeste mancarea de mine" - zici
Uite-asa nimic n-are gust, cand santem despartiti.

Sinul tau mă doare.
Cum taie laptele foamea, brusc,
Asa trezesti in mine speranta.

Ceasusescu se rasuceste in mormant ! Daca ar mai fi trait, ar fi murit, singur, de buna voie, nesilit de nimeni, numai vazand ce fac acesti tortionari cu munca poporului, care a trudit sa faca dintr-o tara agrara un stat mediu industial.

Romaniei nu ii va ramane nici macar un sfert din ce a avut

Am primit e-mail de la Presedintele BASESCU : domnule Ghilotina , va asteptam sa va lasati promovat de PDL la conducerea partidului si mai apoi a tarii !

Va multumesc pentru incredere domnule Presedinte !

Nu am sa va dezamagesc .

Si am sa fac tot ce pot sa sterg rusinea cu noua lege a a ANI .
Se pare ca ne-am compromis DEFINITIV .

@Ghilotina

Ai vazut cum vorbea Basescu? Ai fi zi ca e aproape intelept!
Cel mai mult mi-a placut cu ce tarie spunea ca nu mai putem face un alt imprumut la FMI de parca pentru celelalte s-ar fi opus.
Dar si aia cu infrastructura a fost tare; parca acum cativa ani in viziunea domniei sale Romania nu avea nevoie de autostrazi!

Momentul la care dumneata te referi era un moment greu pentru Romania - ca si acum , dealtfel .

Romania la ora aia nu avea bani .
Basescu a introdus taxa de drum ca sa faca rost de bani pentru reparatii .

Iar specialistii care facusera raportul varat sub nasul ministrului Basescu erau cu alte normative si cu alta educatie .

Am mai spus asta !

@Ghilotina

Stiu ca ai mai spus dar n-ai zis-o bine pentru ca una e sa zici ca vrei autoatrazi dar sa nu le poti face din diverse motive si alta e sa zici ca Romania nu are nevoie de autostrazi.

In legatura cu promovarea pentru prezidentiale iti urez succes; ai mai mult haz decat Baselu!

Exista estimari ca la Rosia Montana mai exista ...

... 3 milioane de kile de aur, inca nefurat!
Dar, se pare ca mai e un chichirez in dosul aurului: molibdenul pentru aliaje speciale, ceva mai rar decat aurul.

Sa dam fratilor, in dreapta si-n stanga, ca tot am dat pana acum: petrolul la americani, la nemti si la rusi!
Uraniul la rusi!

Ce-ar mai fi sa dam, de-a moaca?
Pielea de pe noi, da' pe-asta n-o cumpara nimeni, ca tare-i afurisita!

Muntele vrajit cu cianura de Cristian Levant

O sută de ani! Atat i-ar trebui muntelui să se vindece, pe banii nostri, după ce, in pantecele sale, va fi turnată, pe socoteala altora, otrava! Asta in cel mai bun dintre scenarii. Adică după ce "băietii buni" (citeste "destepti") il vor stoarce pe el, pe munte, de icrele magice. Ca pe un "pestisor de aur" (de argint, de uraniu si de… mult mai mult decat atat) il vor stoarce! Inainte ca pestisorul-munte (de aur, de argint etc.) să mai apuce să spună că le poate indeplini trei dorinte. Dacă (si numai dacă) il lasă ***. In linistea adancului său. Candva, de nepătruns. Există si scenarii mult mai pesimiste. Scenarii in care, Doamne fereste, muntele vrăjit cu… cianură (nu "Muntele magic", al lui Thomas Mann, ci fabuloasele si strălucitoarele inăltimi de la Rosia Montană) ar putea să devină nu o centenară rană vie, răstignită pe crucea unei tări fără noroc, ci o apocaliptică poartă spre (ne)anticele infernuri. Nenecesare. In-veci-de-veci-nimănui-necesare! Magicele si anticele civilizatii ale Americii au dispărut după ce au cedat aurul la schimb cu vrăjite mărgele de sticlă. Ah, hipnoticul blestem al aurului si al jocului cu mărgelele de sticlă! La noi, deocamdată, doar unele constiinte dau semne că incep să se trezească. E drept că tot mai multi oameni ies in stradă si chiar se leagă in lanturi, vezi protestul Greenpeace, prezentat in "ring", in speranta că semnalul lor va opri mineritul si folosirea cianurilor in cea mai bogată zonă a Romaniei: Rosia Montană! Să salvăm Rosia Montană pană nu e prea tarziu! Sau, am adăuga noi, măcar să n-o vindem pe mărgele de sticlă. Adică pe nimic. Mai acut decat blestemul acelor zise, mai vechi, mai noi, cu "Muntii nostri aur poartă, noi cersim din poartă-n poartă", cu "Nu ne vindem tara", cu "Nu vrem Kent, nu vrem valută", este blestemul aurului. Care bate. Precum ceasul unei inimaginabile bombe (ecologice si nu numai). La poarta Romaniei. Un Eldorado al viitorului. Va fi Romania?! Sau nu va (mai fi) deloc?!?

sa nu zic vorbe mari

dar urmasilor ce le lasam? in plus tehnologia de exploatare. si asa apa din Rosia nu este potabila.
la rusi avem un tezaur care s-a incarcat in 17 vagoane. aur, etc. (http://tezaurulromaniei.com/) la banca nationala se pastreaza inventarul complect.

@bogdan4153 & Ce-ar mai fi sa dam, de-a moaca? Pielea de pe noi, da' pe-asta n-o cumpara nimeni, ca tare-i afurisita!

Da, aveti dreptate! Nu suntem deloc negustori priceputi!

SA NI SE TRAGA!

Pielea nu se da, stimabile( asta in cazul in care nu o avem, unii dintre noi deja taiata).Piele ni se va trage fain frumos inapoi la toti romanii de catre aia de vor Rosia Montana. Molibdenu' mamii lor de hotzi!

FOAIE VERDE PRASTIE, MAI MAXI

In ori ce caz ai un creier Mini. Maxi oi avea tu altceva, dar inteligenta sigur nu.

PCR - solutia anticriza. politicienii de azi, de s-ar mai naste de doua ori, nu vor calca pe urmele PCR

PCR - solutia anticriza. politicienii de azi, de s-ar mai naste de doua ori, nu vor calca pe urmele.
rugati-va ca PCR sa fie aprobat de justitie. PCR este salvarea. analzand ce se intampla in tara asta de 20 de ani, batjocura la care este supus poporul, solutia este PCR.

@ jelu

ai incercat vreodata, asa de curiozitate, sa citesti un cod de procedura civila sau penala? ia incearca si dupa aia sa comentezi ce a spus Ponta si sa te gandesti ce o fi facut de fapt BAsescu in zilele alea!

ioana,

intradevar,nu se pot citi in doua zile cele doua coduri,insa acele coduri au fost reactualizate,nu facute de la zero,drept urmare a citit numai articolele ce s-au modificat. ;)

ptr vlad tepes

Prietene, faci parte din categoria celor cu care Basescu vorbeste. Probabil ca sunt multi ca tine care nu inteleg nimic din ceea ce se intampla in tara, din faptul ca acesti guvernanti in frunte cu ZEUS nu au respect ptr nimic si ptr nimeni, daca ai fi in fata lui Basescu te-ar omori cu sange rece ptr o rosie. Nu intelegi ca omul asta are comanda sa distruga Romania, sa omoare tot ce poate si la propriu si la figurat. Casca bine ochii si nu mai lua de bun tot ce debiteaza el.

ce bine!

poate isi anunta DEMISIA!!!

 

NU.

Trebuie LAPIDAT.

ce pustiu de bine ne-ar face cineva daca v-ar lapida pe voi.....la fiecare ineptie cite o piatra in cap

....

Cantecul nebunului - Ion Minulescu & GB-e-Doby

Ei sunt cuminti...
Tu esti nebun...
Dar cum Tu esti ce-ai fost mereu -
Poate că cel cuminte-s Eu
Desi de cate ori sa-ti spun,
Tu nu esti bun... esti doar nebun...

Nu esti normal, nu esti ca Ei...
Eu ii iubesc că sunt ca Mine...
Tu beai
Si minti fără rusine -
Si-n ochii prietenilor tai
Treci drept nebun... că nu esti ca Ei...
Lor le place-amanta Mea...
Tie nu-ti place-amanta Lor...
Ei văd cu ochii tuturor
Femeia...
Tu nu o poti vedea
Decat cu mana
Cu mana ta...

Dar cum din Ei toti numai Tu
Nu esti ca Ei,
Am să te duc
Din ziare.com la balamuc -
Si fiindcă nu-mi va părea rău,
Cumintele voi fi tot Eu!...

Atentie Ziare.com, inactiunea ve face complici si raspunzatori in fata legii

TERORISTUL Gonzagues indeamna DIN NOU la CRIMA, incalcand legile Romaniei si regulamentul forumului.Va rog sa ii suspendati dreptul de a mai posta pe forum.

O radiografie nemiloasa a prapastiei in care au adus tara cei care ne-au guvernat dupa 1989!

Adevarul sperie, nu-i asa? Sunt destui idio*ti care prefera minciuna adevarului groaznic!

 

As fi de acord cu tine, prietene!

Daca radiografia n-o facea un securist cu state in regula!

Tu nu stii vorba de dinainte de caderea tabloului cu prea-luminatul: pe o femeie sa n-o crezi nici cand plange, iar pe-un securist sa nu-l crezi nici cand e mort de-a binelea!

uraat!!!

cum sa nu crezi o femeie cand plange? oh, n'insultez jamais une femme qui tombe..

Ah, mais biensur, ma petite Ioanaiiiii!

On crois toujours a un femme qui pleure!
Mais, il ne'est pas bien d'etre trop naif!
Il est bien d'etre juste assez credule que la femme peut supporter!
Un femme qui tombe? Les femmes ne tombe jamais, ma petite, c'est un fait de la nature!
Bonne nuit!

ei, cum sa nu cada

mai cade si ea! stiti cum se spune, femeia e ca pisica! asa ca putem considera ca mai mereu cade in picioare! bine, comparatia cu pisica se referea la altceva, mi-a placut mult, spunea dupa cine o mangaie, dupa ala se duce! e aproximativ, am inteles ca era un fel de proverb rusesc, nu stiu exact!

Pare mei rezonabil decat la radio!

Dar, sa nu ne facem vise!
Lupu'si schimba paru', chiar cand e chelos, pe cand caracterul, ramane jegos!

 

ai dreptate tu,

faci referire la Patriciu,sau la Antonescu?Ahhh!!!Stiu:
La Vantu,Voiculescu,Tariceanu and company!Ma gandeam eu ca voi,astia zbarciti si cu moartea alergand dupa voi nu puteti sa debitati lucruri interesante,insda acum chiar m-am lamurit!!!!

aceeasi placa si n-a pus punctul pe i

din nou Base a repetat placa cu reducerea cheltuielilor bugetare, dar nu a pus punctul pe i, adica cine papa cei mai multi bani din buget - Senatorii PD-L se afla pe primul loc in topul cheltuielilor din luna aprilie, fiecare parlamentar democrat-liberal cheltuind in medie 25.274 de lei, iar la polul opus se afla senatorii independenti, care au avut o cheltuiala medie pentru fiecare parlamentar de 21.544 de lei... iar de ministrii lui inghititori de sume mari de la buget direct si indirect sau de pensiile si salariile speciale nu a pomenit absolut nimic...de ce unii inca sant favorizati si acoperiti?!
De cateva greseli gramaticale nu mai are rost sa pomenesc, cred ca e genetic...

 

EIII, CE BINE CA ARE DL PRESEDINTE TELEVIZIUNI!

Acum il vedem zilnic, ca pe Ceausescu!
Un mic sfat- operatorul de la TVR este probabil nou, a ales un unghi de filmare total nefavorabil! Sa se consulte cu aia de la Realitatea, ca pana acum n-am observat niciodata cat de mare e deviatia privirii si nici capul nu parea chiar rotund!
In rest , imi pare rau, am aflat dupa Seinfeld ca vorbeste dl Presedinte, si n-am prins decat mustrarea catre patronatul roman! Presupun ca inainte i-a mustrat pe toti ceilalti, oricine ar fi fost ei!

 

Ioana,

nu ma uit la tv pentru simplul motiv ca nu mai este nimic interesant.ma limitez numai la a citi cateva ziare si atat.prefer sa imi petrec timpul liber intr-un alt mod mult mai placut,de ex: sa citesc o carte,sa ies cu rolele,sa merg la patinoar,sa urc pe munte,etc.Insa nu crezi ca dupa ce TVR-ul isi daduse mana cu irealitatea mass media devenise acaparata de doi moguli?Si nu asta ar fi problema,imi plac criticile constructive,insa aceste televiziuni nu critica ci de-a dreptul manipuleaza.intoarce un cuvant pe toate fetele,la inceput spun ca nu iese Basescu in zonele inundata.ok! a iesit,acum vine reversul medaliei: DE CE A IESIT? nu ti se pare lipsit de bun simt si ,,putina''lipsa de deontologie profesionala?eu asa cred si nu merita sa-i numim ziaristi pe respectivii.

satan,..

tu sti sa citesti ? credeam ca doar te uiti la TVR,B1TV,OTV,..acolo unde seful tau e laudat. Acu seara ,am vazut cit de mincinos poate fi,a iesit la inundatii doar cind a vazut ca deja ii este rau de prea multa ,..slibovita.

sigur, de obicei ziaristii spun multe prostii!

la fel de adevarat ca si cand spun ceva bun, tot nu ii crede lumea, fiecare crede ce ii convine!
au niste stiri foarte neutre pe un post ciudat, N24 sau, cam asa ceva, acolo nu comenteaza nimic si nici nu sunt tendentioase. dar nu e nici amuzant.
sa vezi ce am patit ieri, s-a intrerupt curentul, cateva ore, nu stiu de ce. am avut niste momente de panica, nu aveam televizor, nu aveam calculator, mi se descarcase si telefonul- o nenorocire totala!mi-au trebuit cateva minute bune pana sa imi treaca prin cap sa pun mana pe o carte- e incredibil cat am devenit de dependenti de prostiile astea!

mai camionagiule,

nici macar idee nu ai de simbolurile sataniste,drept urmare ti-am spus ca te chinuie nestiinta tocmai din acest motiv.ai fi putut sa te uiti putin pe profilul meu si ai fi observat ca sunt ateu.Cu alte cuvinte,nu cred nici in satan si nici in Dumnezeu,ci numai in mine,in parintii mei si in stiinta.ti-am mai spus eu ca tu esti precum un primitiv care tocmai a descoperit banana si nu stie s-o decojeasca.Mai treci pe la scoala si apoi stam de vorba.acea cruce,daca ai sa citesti si pe margine spune NU RELIGIEI,iar asta este cu totul si cu totul altceva,insa de la un camionagiu cu 2 clase mai mult decat trenul,ce sa intelegi?

@ioana,si nu ti se pare normal ca acum sa nu-i mai creada nimeni si sa-i injure pe oriunde merg?Ei si-au facut-o cu mana...mogulilor,iar acum suporta consecintele.Iar cat priveste N24,m-am uitat mai demult la acea televiziune,pe cand era inca la inceput.nu aveau acel profesionalism,se vedea de la distanta.probabil ca acum,in contextul in care Realitatea si-a depasit atributiunile,probabil ca lumea a inceput sa migreze catre acea televiziune.am sa arunc o privire sa vad cum se prezinta.Multumesc pentru pont!
si sa stii ca intradevar,am devenit dependenti de aceste surogaturi de televiziuni.tocmai neprofesionalismul lor m-a determinat sa renunt la a ma uita la TV.la inceput a fost mai greu,insa sa fiu sincer...m-a ajutat enorm de mult Realitatea tv,prin ipocrizia ce incepuse sa o arate.Daca inainte cum ajungeam acasa,porneam televizorul pe realitatea tv,cand au inceput sa renunte la profesionalism in favoarea manipularii,m-am lecuit.acum ma simt ca un nou nascut!
Ahh!!ai avut tu o fraza mai sus referitoare la femei,in care spuneai ca femeia este precum pisica,merge dupa acel care o mangaie.tare mult mi-as dori sa te mangai si eu,ca prea esti ispititoare!!!!!

in afara de a ironiza cum arata cineva ( presupun ca nici tu nu esti ileana cosanzeana,daca stai pe forum in loc sa iesi la plimbare cu baieti) vezi ce are de spus...

in afara de-al ironiza pe Presedinte ,vis a vis de aspectul fizic sunt foarte curios daca ai inteles ceva din ce-a spus....cind cineva este superficial se leaga mai tot timpul de felul cum arata celalalt ,dintr-un complex de inferioritate ....intreaba orice psiholog vrei...iti va da acelasi raspuns....deci cred ca nu esti ileana cosanzeana ,asa cum am spus si ai mari complexe de inferioritate ...ori esti prea urata ori ai IQ mic

eu, seman cu dna Udrea, mi se spune foarte des

asa ca sunt blonda si nu foarte desteapta!
nu am ironizat felul in care arata presedintele, am atras atentia, cu buna credinta ca nu s-a folosit un unghi bun! l-am vazut pe dl Basescu si in realitate, va asigur ca a fost defavorizat la filmarea asta!

intradevar ...cu buna stiinta manipulatoare..

referitor la asemanarea cu Udrea se poate sa semanati ....cind era Udrea la gradinita sau fotografiata pe blanita la 1 an.....si ca nu sunteti desteapta este normal ...nu ati ajuns ministru si mai pot eu sa adaug ,nu aveti nici stilul si clasa lui Udrea alfel nu erati pe aici pe forum...

p.s cu scuzele de rigoare pt aprecierile facute la adresa unei femei

nightmare

stii cum e, qui s'exquise, s'accuse!
pe urma, nu poti sa stii nici daca am asemanarile la care te referi! parca eu pot sa stiu despre tine altceva, decat ca in mod cert, nu esti un domn?

oamenii spun des despre mine ca sunt un gentleman.....si foarte politicos .

spun sarut mana si ii dau intaietate chiar si la femeia de servici sau care imi sterge praful de pe birou....sioricum mi-am cerut scuzele de rigoare ...)))...asta este un ex tipic sa iti dai cu parerea despre oameni pe care nu ii cunosti dar se fac aprecieri despre felul cum arata.

Ioaniiii

Apropo de neplacerea ta cu absenta curentului electric, vezi cat de dependenti am devenit de anumite servicii si cum putem sa fim manevrati?
Imagineaza-ti doua-trei zile fara curent electric: aprinderea electronica de la gaz nu functioneaza, nu vezi TV, nu-ti functioneaza esspresoul, nu poti spala cu masina, nu poti aspira, si, ce-i mai rau-ti se dezgheata congelatorul si poti arunca toate rezervele depozitate acolo.
Fiindca am devenit dependeti de aparate electrocasnice, nu mai preparam conserve pentru iarna, ci conservam prin congelare, nu mai stim matura, spala cu mana, pastra carnea in mod traditional, prin prajire, in untura sau prin afumare.
Asa s-au uitat si anumite meserii, omul a uitat cum se tencuieste, stie doar de rigips, ampora, etc.

asa e,

mi-ai amintit, nu puteam folosi robotul de bucatarie, mixerul- la orice ma gandeam nu se putea! sa vezi ce am tocat vinetele cu lingura si am facut icrele manual! si asta mi-a luat ceva timp, pana sa imi amintesc ca exista asemenea solutie!
ai dreptate, au disparut multe meserii si multe cunostinte, dar e urmarea progresului. suntem dependenti de electrocasnice si mijloace media, dar asa se traieste acum, se castiga timp sa poti face altceva.
oricum, eu m-am gandit cu groaza ca s-ar putea sa ajungem sa nu avem curent, ca pe vremea lui Ceausescu- si acum ar fi foarte greu, oamenii nu se mai descurca, nu mai stiu pur si simplu ce sa faca!

lui d-nu de la dincolo de cotroceni !!!

scuzati am revenit !!! D-l Presedinte Basescu pe care cu onoare l-ati ales 5,2 milioane de romani de oriunde are putina dreptate in ce afirma ??? in Canada si daca cad 4 m de zapada tot se asigura proprietatile ???
ca are gura multa,e treaba de roman !!! Cine sunt tarfele din Romania care fac Asigurari ???
Ce ziceti daca marea neagra a crescut cu 25 de cm si va CRESTE ANUAL CU 29 DE CM " UNDE SE VOR MAI VARSA FLUVIILE SI RAURILE ??? mAREA NEREUSITA A LUI BASESCU ESTE CA EL ESTE PRIZIONERUL ALTOR FORTE CARE AI COMANDA CE SA FACA DE CAND A FOST ALES CA PRESEDINTE ????????

 

ptr beto

Asta am scris si eu intr-un comentariu mai sus. Stiu ca are o comanda clara sa distruga aceasta tara prin orice mijloace si disparitia la propriu a cat mai multi dintre noi. Intrebarea mea este unde si cand se va opri. Este vizibil si stiut faptul ca este condus de altii in campania lui de distrugere, iar omul n-are mama n-are tata , este vandut DIAVOLULUI in totalitate

base cel mai tare

nici macar un cuvintel de Aaurolacii de la psd sau pnl;nici o trecere ; sa moara de necaz ca nu au avut si ei un loc in discurs; iar se imbata crinulet iar pontisor face bilute ; politica ,treaba serioasa,nu au locuri pentru copii. sper sa inteleaga si ei ca nu ajung nici macar sub talpa presedintelui , analiza rationala a lucrurilor nu e pentru tamPi. acum stau pe realit si ant3 si dau din gura ca tatele , fac planuri cum ar fost daca nu erau tampi; ha ha ha

 

Atentiune!

a nebunit Ghilotinul,..se si crede presedinte,...

 

camionagiule,

diferenta intre voi doi este ca Ghilotina are capacitatea necesara de a deveni presedinte,pe cand tu nu vei ramane decat un biet ,,tarzan'' al soselelor ascultand manele in timp ce dansezi in cabina.

Manele nu ascult chiar deloc ,asa ca.....ai "bagat-o " gresit,

iar Ghilotinu iti doresc sa ajunga presedinte "de sfat" la tine in comuna,sa va dea galeti portocalii. Succes baieti,aveti grija ,la "capacitatea" lu CHILOTIN....sa nu dea pe -afara !!!!!!!!!!!!!

Cine poate garanta vreodata ca daca statul nu are fi avut bani... dupa ce ar fi redus pensiile si salariile ... n-ar fi marit TVA sau alte taxe ? Iar inflatia ar fi fost cnsecinta fireasca si in acea situatie...

Ipocrizia si demagogia Presedintelui nu are margini. De ce se da economist matrozu asta daca tot nu se pricepe deloc ? Vorba prverbului... ZEUS nu "este destul" daca nu e si fudul ! Ageamiu...

 

spirite ..dar tu de ce te dai economist daca nu esti???

....

Esti la serviciu si astepti un raspus explicit pentru a micsora aria cautarilor ?

Daca as fi economist crezi ca ti-as spune tie ?

sa caut ce???......un postac .???!!!!..crede-ma chiar nu sunt curios.....

dar pe aici isi dau cu parerea despre economie ,taxe si inflatie toti neavizatii ...si il fac pe presedinte mincinos si mai stiu eu cum...eu stiu un lucru ...daca nu cunosc un domeniu nu ma bag sa imi dau cu parerea ...presedintele daca iasa sa comunice ceva poporului poate nu stie economie dar are consilieri care stiu si detine date concrete ....asa ca nu iti mai da tu cu parerea daca nu esti economist pt ca in cazul asta esti pe dinafara

Remarca de bun simt pe care am facut-o tine mai mult de logica. Simti ca te ia valul sau esti suparat ca nu stii in cine sa ai incredere ?

Probabil ca un economist adevarat nu s-ar fi hazardat sa afirme nu va mai creste TVA sau impozitele si ca stie cand am iesit din criza cand era evident ca nu asa stau lucrurile... Insa tu poti sa te contrezi singur. oricum eu m-am lamurit de nivelul la care te poti ridica intr-o discutie... Daca-ti trebuie opinia unui economist te sfatuiesc sa-ti faci studiile sau sa-ti angajezi unul. Insa ai grija ca nici ci logica nu esti stralucit iar idolul tau e depasit de mult...
Sincer, te compatimesc pentru coshmarul in care traiesti prostacule.

urmareste cu atentie:

"Este foarte adevarat ca si Guvernul una a spus si alta a facut. Si in aparatul central au crescut cheltuielile."

 

Daca se impoziteaza tot atunci sa se bonifice tot! Inclusiv sumele pe care salariatii le depun la fondul de pensii in fiecare luna. Statul se foloseste de banii lor. Statul sa-i despagubeasca pe actualii pensionari printr-un portofoliu sigur de actiuni.

Actiuni in domeniul energetic, petrol, gaze, financiar, telecom, transport, etc!

Legslatie pensiilor administrate de stat in sistemul public de pensii trebuie sa prevada ca:

1. Sumele platite de catre stat catre viitorii pensionari care azi contribuie la fondul de pensii - sa nu fie mai mici decat contributiile totale la care sa se adauge in fiecare an dobanda calculata prin immultirea ratei dobanzii medii anuale utilizate de BNR cu intreaga contributie depusa in fondul de pensii de catre angajat si angajator.
exemplu: in anul 1 s-au acumulat 2000 lei... ele vor fi bonificate cu o dobanda de - sa presupunem rata dobazii medii practicate de BNR de 5 % - adica se vor adauga 100 lei = 2000 + 2000 x 0.05

2. STATUL TREBUIE SA PROTEJEZE FATA DE INFLATIE TOATE CONTRIBUTIILE LA FONDUL DE PENSII - contributii ale angajatului si angajatorului pentru pensia viitoare a angajatului si dobanzile anuale care au fost adaugate in fiecare an !
exemplu: daca La sfarsitul anului 1, inflatia anuala a fost de 2.5%, rezulta ca la cele 2000 de lei se mai adauga inca 50 lei.Prin urmare, dupa primul an statul gestioneaza o contributie de 2150 lei.
La sfarsitul anului urmator aceata suma va fi cumulata cu sumele reprezentand contributile la fondul de pensii din anul 2 si se va relua calculul de dobanda si actualizare la inflatie a sumei reprezentand contributia totala pentru pensie a salariatului.

3. Platile lunare catre pensionar reprezentand "Pensia lunara" nu vor fi mai mici decat Valoarea totala a contributiilor angajatului calculate cu respectarea prevederilor de la pct. 1 si pct. 2 impartite la numarul de luni calculate ca diferenta intre speranta de viata a persoannei respective, asa cum rezulta ea din statistici, si varsta la care angajatul a fost pensionat.
exemplu: daca speranta de viata este de 73 de ani si persoana iese la pensie la 65 de ani, rezulta ca totalul contributiilor va fi repartizat pe o durata de 8 ani = 73-65 = 96 de luni.

Aceste calcule financiare sunt necesare pentru a asigura protectia la inflatie si bonificarea sumelor folosite de Stat sau de fondul de pensii in perioada in care salariatii sunt obligati sa-si vireze contributiile la fondul de pensii pentru a fi administrate de stat.

Salariatii si sindicatele pot sa solicite modificarea legii pensiilor amiabil sau prin justitie
deoarece Statul obliga salariatii sa ii incredinteze contributiile prin lege insa se foloseste riscant de banii angajatilor pentru aplati pensiile altor persoane de la care a incasat anterior contributiile - fara sa bonifice sumele utilizate sau fara sa le protejeze la devalorizarea prin inflatie- fara sa poata garanta ca atunci cand actualul salariat va deveni pensionar va putea sa plateasca integral toata suma virata la fondul de pensii nedevalorizata si bonificata ca urmre a folosirii banilor respectivi.

FONDUL DE PENSII DE STAT ESTE O CONSTRUCTIE PIRAMIDALA CARE NU GARANTEAZA DREPTUL LA O PROTECTIE REALA ADECVATA A DEPUNATORILOR IN FOND.

 

Deocamdata statul social este prevazut prin Constitutia Romaniei. Dreptul la un trai decent figureaza acolo...

Asa ca pana se va modifica Constitutia Romaniei.... Portocalii si Presedintele lor se comporta nedemn si nu fac decat sa atenteze permanent la incalcarea Constitutiei...

Pensionarii au dreptul la un trai decent. Si orice incalcare a acestui drept va conduce la procese in justitie.

Impozitarea pensiilor le da dreptul pensionarilor sa solicite rambursarea imediata si integrala a sumelor pe care le-au virat in fondul de pensii administrat de stat deoarece nu mai sunt respectate conditiile legislative existente intre parti la data la care au fost virate contributiile respective.

Modificarea unilaterala de catre Stat a regimului de impozitare a pensiilor poate conduce la solicitarea desfiintarii acestui fond si la solicitarea de returnare a simelor reprezentand contributii la fondul de pensii actualizate la inflatie si bonificate de stat pentru utilizarea in timp a sumelor respective... sub forma de numerar, actiuni la companii puublice si titluri emise de stat.

Pensionarii au dreptul sa-si gestioneze contributiile singuri si pentru aceasta trebuie sa-si recupereze mai intai contributiile de la Statul Roman. Niumic nu-i poate obliga sa ramana captivi intr-un fond de pensii public incapabil sa le asigure un trai decent si construit pe principii piramidale, o adevarata inginerie financiara gestionata ineficient chiar de catre Stat in spatiul public. Asa cum s-au despagubit proprietarui de terenuri si imobile nationalizate... tot asa trebuie sa fie despagubiti si pensionarii... prin actializarea la inflatie si bonificarea tuturor sumelor virate drept contributii catre fondul de pensii public.

Cred ca analiza sferei juridice a aceste probleme poate aduce Statul Roman in fata Curtii Europene pentru Drepturile Omului.

In 20 de ani Romania a devenit tot mai mica si mai saraca. Privatizarea nu trebuie sa mai poata produc alte prejudicii celor care si-au virat contributiile la fondul de pensii.

Toate titlurile de participare, actiunile si patrimoniul detinut de stat trebuie sa fie inghetate pana la despagubirea totala si returnarea contributiilor pensionarilor la Fondul de Pensii de stat, sume actualizate la inflatie si bonificate corespunzator pentru fiecare an in care Statul s-a folosit de aceste contributii pentru a construi si dezvolta o parte din economia acestei tari in perioada comunista si dupa 1989 pana azi.

Toti salariatii acestei tari care nu s-au pensionat inca si au virat o perioada contributii in fondul de pensii... trebuie sa se constituie parte si sa depuna o cerere de interventie intr-un eventual proces dintre pensionari si statul roman pentru a-si proteja contributiile virate...

Cred ca Pensionarii vor deveni cei mai credibili parteneri pentru economia romaneasca. Poate ca este timpul ca avocatii sa se gandeasca ca un astfel de demers trebuie intreprins pentru a restabili dreptatea si echitatea fata de o categoriue sociala atat de blamata si de defavorizate de vremelnicii politicieni care conduc acest popor plini de emfaza si incompetenta.

noutate

Stie cineva sa-mi spuna, baiatul asta vine de pe alta planeta? Din cate imi aduc eu aminte asta a mai fost Presedinte al acestei tari vreo 6 ani. El acum a descoperit ca banii bugetului sunt destinati ptr cumparare de voturi? Nu cumva el a fost principalul beneficiar al acestor fonduri ptr a cumpara si a maslui f f multe voturi ptr a mai capata un mandat? Dupa ce s-a vazut presedinte a imprumutat tara peste puteri ptr a acoperi ceea ce el si acolitii lui au furat. Cat de ipocrit si nesimtit poti sa fii ca sa apari saptamanal la TV si sa vb ca si cum acum ai descoperit ca esti presedinte?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor