Traian Basescu: Mandatul meu a fost unul greu, vreau sa-mi indrept erorile

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 13:13
4467 citiri
Traian Basescu: Mandatul meu a fost unul greu, vreau sa-mi indrept erorile
Foto: Realitatea TV

Desi isi mai doreste inca cinci ani in functia de sef al statului, Traian Basescu sustine ca primul sau mandat nu a fost unul tocmai usor, insa se poate mandri ca a indeplinit cateva obiective importante pentru Romania.

"A fost un mandat greu, in care am indeplinit doua obiective. Suntem membri UE si NATO. Al treilea obiectiv este modernizarea statului. Avem nevoie de un stat modern, flexibil, debirocratizat. Avem nevoie ca Romania sa fie a romanilor", a declarat Traian Basescu, in fata sustinatorilor de la Iasi.

Mizand pe experienta acumulata de-a lungul celor cinci ani cat a stat la presedintie, seful statului isi doreste acum sa aiba ocazia sa isi indrepte greselile.

"In urmatorul mandat am sa indrept erorile din primul mandat", afirma Traian Basescu.

"In multe privinte am reusit, in alte nu. Am inteles ca Romania nu se poate schimba atat de usor asa cum am crezut la inceputul mandatului. De aceea, nereusitele din actualul mandat trebuie sa devina reusitele mandatului viitor", a spus seful statului.

"Moldoveni, Moldova nu e a oligarhilor, a mogulilor. Moldova este a voastra, a urmasilor vostri, a urmasilor urmasilor vostri. In veacul vecilor. Sunt din nou la Iasi. Aici, pe 13 mai 2007 v-ati adunat in numar la fel de mare ca si acum, generat de referendumul celor 322. Astazi revin la Iasi, un oras care imi este drag pentru ca o parte din copilaria mea este legata de Iasi.

Aici am facut 5 ani de scoala la 'Negruzzi', aici am invatat si am prins drag de istorie, mi-a intrat in suflet Stefan cel Mare cu Palatul Culturii, aici, sunt Teiul lui Eminescu si Bojdeuca lui Creanga.(...) La Iasi, in Moldova, aici sunt oameni care isi iubesc tara', au fost cuvintele cu care actualul presedinte si-a inceput discursul din Piata Unirii.

Aproximativ 20.000 de sustinatori ai lui Traian Basescu erau asteptati duminica in Piata Unirii din Iasi, pentru a participa la un miting de sutinere a candidaturii presedintelui la alegerile din 22 noiembrie.

Oamenii veniti din Suceava, Vaslui, Botosani si Iasi s-au adunat la mitingul electoral pentru sprijinirea candidaturii lui Traian Basescu.

Presedintele a ales sa-si inceapa seria de mitinguri electorale la Constanta, Iasi si Bacau din motive "sentimentale", fiind locul unde a copilarit si s-a format profesional.

Traian Basescu este asteptat, duminica, sa participe la un miting electoral la Bacau, in prezenta a circa 15.000 de sustinatori din judetele Neamt, Vaslui si Bacau.

Seful statului va ajunge in Piata Decebal, locul de desfasurare a mitingului, in jurul orei 16.00.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...