Traian Basescu, reclamat la CNCD pentru declaratii anti-maghiare

Luni, 17 Februarie 2020, ora 13:47
5575 citiri
Traian Basescu, reclamat la CNCD pentru declaratii anti-maghiare
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele organizatiei de tineret a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (MINTA-PPMT), Brassai Hunor, l-a reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminari (CNCD) pe fostul presedinte Traian Basescu, pentru declaratiile facute de acesta dupa evenimentele de la Ditrau, la adresa comunitatii maghiare.

"Politicienii romani si o serie de personalitati publice practica un adevarat sport in a se exprima intr-un mod scandalos cu privire la comunitatea maghiara din Transilvania. Recent, Traian Basescu a spus ca romanii care locuiesc in judetele din HarCov (Harghita si Covasna - n.red.) - fiindca se fereste de cuvantul Secuime - a spus ca au fost expusi in mod constant la acte de xenofobie si a aratat ca maghiarii si secuii din Transilvania nu pot convietui cu alte comunitati etnice.

In acest sens, Traian Basescu, fostul sef al statului roman, actual membru al Parlamentului European, a fost reclamat la Consiliul National Antidiscriminare", a spus Brassai.

Liderul organizatiei MINTA, care este si presedintele PPMT Targu Mures, a sesizat CNCD fiindca este inacceptabil ca politicienii sa puna astfel de etichete pe intreaga comunitate, stigmatizandu-i pe toti membrii acesteia.

"Trebuie sa luam masuri de fiecare data cand experimentam aceste aspecte si, prin toate mijloacele care le avem la dispozitie, sa impiedicam politicienii romani sa creeze tensiuni intre majoritate si minoritate, stigmatizand comunitatea noastra", a afirmat Brassai Hunor.

#Traian Basescu discriminare maghiari , #stiri Traian Basescu