Traian Basescu se intalneste cu reprezentantii Sanitas

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 13:14
848 citiri
Traian Basescu se intalneste cu reprezentantii Sanitas
Foto: tion.ro

Presedintele Traian Basescu se intalneste, luni, la ora 14.00 cu reprezentantii Federatiei Sanitas, la Palatul Cotroceni, anunta presedintia.

Seful statului a declarat, luni ca un obiectiv major in prima parte a lui 2011 este restructurarea sistemului de sanatate.

"Trebuie sa va spun ca obiectivul major al primei parti a anului viitor este, in afara de informatizare, si restructurarea sistemului de sanatate", a declarat seful statului.

In plus, Traian Basescu a mai precizat ca pe viitor ar trebui introduse standarde de cost pentru serviciile de sanatate, pentru ca "nu mai putem functiona altfel".

"Poate ar trebui sa introducem standardele de cost, pentru ca a trecut vremea cand fiecare putea sa-si bage mainile cat vrea in banii publici. (...) Nu pot sa vad ca la un spital din Iasi aceeasi proteza costa de 10 ori mai putin decat in alta parte, este de neacceptat", a spus Basescu.

CNAS s-a "informatizat" in prezenta lui Basescu

Presedintele Traian Basescu a participat, luni, la sediul CNAS, la lansarea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat. Acesta asigura o mai mare transparenta in relatia cu furnizorii de medicamente, dar si cu medicii de familie si pacientii.

In cadrul evenimentului, seful statului a tinut un discurs in care a precizat ca informatizarea are unul din rolurile majore in cadrul modernizarii.

"Astept cu nerabdare sa vedem eficienta acestui sistem. Din ce ni s-a prezentat am inteles ca evidentiaza cheltuielile pe medici de familie, farmacii si spitale. Eu astept cu nerabdare finalizarea sistemului si cred ca vom constata atunci ca sistemul de sanatate in afara de medici are nevoie si de informaticieni.

Si ca tot vorbim de Sanatate poate ar trebui sa introducem standardele de cost, deoarece a trecut vremea in care fiecare putea sa bage mana in banii publici. Trebuie ca prin aceste sisteme sa le dam informatie si calitate, ca nu pot sa cred ca la un spital din Iasi o proteza sa coste de zece ori mai putin decat la orice spital", a mentionat seful statului.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Traian Basescu Sanitas, #intalnire seful statului , #stiri Traian Basescu