Parlamentari UDMR semneaza plangerea impotriva lui Basescu

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 11:51
4146 citiri
Parlamentari UDMR semneaza plangerea impotriva lui Basescu

Unii parlamentari UDMR s-au alaturat demersului celor de la PSD si vor semna plangerea penala impotriva lui Traian Basescu.

Astfel, mai multi parlamentari ai Uniunii s-au prezentat, marti dimineata, la grupul PSD din Camera Deputatilor, pentru a semna plangerea impotriva presedintelui, transmite Digi 24.

Firea ii raspunde lui Basescu: Ce face daca prefectul anuleaza tranzactiile de la Nana?

Presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, a spus ca "nu exista obligatie pentru grupurile UDMR de a semna aceasta plangere penala", dar ca stie ca majoritatea parlamentarilor au fost de parere ca trebuie sa o semneze.

"Nu am discutat acest lucru la reuniunea grupurilor parlamentare, am discutat doar la Senat si la Camera. Sigur, Parlamentul este liber sa faca aceasta declaratie, eu cred ca atat individual, cat si institutional trebuie sa ne exprimam, dar nu am auzit de niciun punct de vedere exprimat institutional.

Eu condamn orice astfel de interventie, orice astfel de santaj, orice trimitere la astfel de informatii la care unii au acces prin prisma functiei. Nu poti sa faci astfel de declaratii pentru ca intr-un stat democratic nu este de acceptat", a spus Kelemen Hunor.

Ponta ii face plangere penala lui Basescu, Opozitia reactioneaza: O trasnaie cu probleme de logica

Plangerea colectiva, semnata de parlamentari PSD, UNPR, PC si UDMR la indemnul lui Victor Ponta, va fi apoi inaintata Parchetului, care nu va putea deschide nicio actiune in cazul presedintelui pana la finalizarea mandatului, intrucat beneficiaza de imunitate.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca va depune o plangere penala impotriva lui Traian Basescu, ca urmare a afirmatiilor pe care presedintele le-a facut, duminica seara, in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Ponta: Plangere penala pe numele lui Basescu. Sunt convins ca va ajunge la inchisoare

Atunci, seful statului a spus ca sentoarea PSD Gabriela Firea, care face parte din comisia de ancheta Nana, "ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in 'mosia' sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

Gabriela Firea a interpretat declaratia ca pe o amenintare, iar colegii din coalitia de guvernare, in frunte cu Victor Ponta, au decis sa o sustina si sa semneze o plangere colectiva pe care sa o depuna la Parchet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Traian Basescu UDMR plangere penala, #Basescu amenintare Firea plagere, #Gabriela Firea amenintata Basescu , #stiri Traian Basescu