Veniti de luati mancare! De la Basescu...

Autor: Bogdana Boga
Duminica, 29 Iunie 2008, ora 17:50
5406 citiri
Veniti de luati mancare! De la Basescu...

Traian Basescu a mai gasit o modalitate facila de a-si face imagine: vrea sa ajute poporul sa manance mai ieftin.

Accentuandu-se probabil senzatia ca electoratul nu-i mai mananca din palma ca in trecut, (dovada fiind si infrangerile lui Blaga si Oprea, oamenii sprijiniti puternic de Basescu la locale), presedintele a decis ca trebuie sa faca repede ceva pentru a-si atrage din nou poporul in mreje.

Consilierii si-au pus neuronii in functiune si au livrat o solutie: seful statului a invitat, pe 1 iulie, liderii partidelor parlamentare la consultari pentru a discuta despre cresterea alarmanta a preturilor la mancare si benzina si cum poate fi atenuat impactul acesteia asupra romanilor.

In timp ce Guvernul se cearta cu sindicatele si nu mai vrea sa mareasca salariul minim pe economie asa cum a promis, Basescu sare in ajutorul romanilor pacaliti si abandonati de liberalii de la putere.

Asa cum era de asteptat, Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu au refuzat invitatia, la 30 de minute distanta unul de celalalt. Au lucruri mai importante de facut in martea cu pricina. Asa ca isi trimit la Cotroceni doar "aghiotantii".

Desigur, la nivel de intentie, initiativa presedintelui poate fi considerata de toata lauda. Din pacate insa, este evident ca oricat s-ar ambala, Traian Basescu nu poate rezolva problema pretului la alimente sau combustibil (a mai incercat si cu pretul la carburanti, cand i-a chemat pe proprietarii companiilor petroliere la Cotroceni si rezultatul se vede la pompa).

Dar, merita sa incerce sa-si mai recupereze din voturi, parand extrem de interesat de acest subiect si fraternizand cu romanii afectati de scumpriri prin trecerea formala de aceeasi parte a baricadei cu acestia.

Presedintele se va consulta pe 1 iulie cu partidele, apoi va iesi la ora 19 cu o declaratie de presa in prime-time, in care va sustine ca, la initiativa si ca urmare a presiunilor sale, toti au picat de acord ca trebuie facut ceva pentru a-i ajuta pe oamenii care traiesc de pe o zi pe alta cu sub 500 de lei pe luna.

Insa, cu exceptia cazului in care ar iesi in fata palatului, la Cotroceni, si ar imparti pe gratis cate un kilogram de carne si o canistra de benzina, nu vad ce ar putea sa faca Traian Basescu in acest caz, din pozitia de presedinte jucator in permanenta disputa cu guvernul.

Au fost avansate cateva solutii, care sunt la mana Parlamentului, care e in vacanta pana la toamna, si a Guvernului, care face tot posibilul sa stranga baierele pungii, dupa exuberanta financiara de care a dat dovada in ultimul an.

Este discutabil daca recurgerea la scaderea accizei la carburanti sau a TVA-ului la alimente ar s-ar simti la nivelul populatiei. Deoarece, asa cum s-a demonstrat in trecut, nici astfel de solutii, odata adoptate, nu asigura scaderea pretului la raft sau la pompa. Tot in buzunarul producatorilor s-ar putea duce diferenta de bani.

De cealalta parte insa, o astfel de actiune ii asigura mediatizare presedintelui Basescu si, poate, vor mai fi unii care sa zica: el, saracu, incearca, a facut tot ce este posibil.

Ce priza mai au la public declaratiile lacrimogene ale lui Basescu, o sa vedem nu peste multa vreme, la parlamentarele din toamna si anul viitor, cand miza sunt voturile bagate in urna cu stampila pe Traian Basescu.

Citeste si:
Imagini de groază ale inundațiilor din Grecia: mai multe persoane încearcă să se salveze dintr-un autobuz scufundat într-un pasaj subteran VIDEO
Imagini de groază ale inundațiilor din Grecia: mai multe persoane încearcă să se salveze dintr-un autobuz scufundat într-un pasaj subteran VIDEO
Frontul atmosferic numit Ballos a lovit joi, 14 octombrie, provocând întreruperi de curent în mai multe părți ale capitalei Greciei și inundând străzile. Ploaia torențială a forțat...
Imagine halucinantă cu un mare fotbalist al lumii. Cum poate să arate la un an de la retragere FOTO
Imagine halucinantă cu un mare fotbalist al lumii. Cum poate să arate la un an de la retragere FOTO
Fostul internațional francez Samir Nasri, acum în vârstă de 34 de ani, a avut o apariție impresionantă pe terenul fotbal, la un meci caritabil organizat la Marsilia. Astfel, fotbalistul cu...
Sursa: Ziare.com