Viorel Badea la TV Ziare.com: Se incearca decredibilizarea romanilor din diaspora

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 11:18
2617 citiri
Viorel Badea la TV Ziare.com: Se incearca decredibilizarea romanilor din diaspora

Intentia PSD este de a decredibiliza electoratul din diaspora care a votat cu Traian Basescu, a declarat miercuri senatorul PD-L Viorel Badea, din colegiul Europa Asia, pentru TV Ziare.com.

"Intentia este de a demonetiza absolut totul si de a decredibiliza electoratul care s-a decis sa il sustina pe presedintele Basescu", a declarat Viorel Badea, pentru Ziare.com.

Mai mult, afirma el, cei care i-au acuzat pe romanii care au votat cu Basescu nu stiu absolut nimic despre viata acestora si despre problemele lor. Preocuparile unor politicieni pentru romanii din strainatate sunt, din pacate, "doar la nivel de fatada", sustine Badea.

Alegerea electoratului din diaspora de a vota cu presedintele Basescu a fost facuta in mod informat, iar acestia au votat pentru schimbarea sistemului, a mai spus Badea.

"De multe ori iti faci o opinie mai buna privind din afara spre interior", a declarat senatorul.

In ceea ce priveste votul dat de romani in diaspora, care a provocat unele nemultumiri in Romania, senatorul spune ca acesta este un drept castigat de tinerii care au murit la Revolutie, care nu poate fi anulat.

"Nu poti jigni romanii din diaspora, spunand ca ei nu platesc taxe si impozite, este o atitudine gresita din punctul meu de vedere, subiectiva, irelevanta si in acelasi timp periculoasa, in momentul in care ei sunt cel mai important investitor pentru Romania. Romanii au trimis an de an miliarde de euro care echilibreaza balanta de plati, dar lasand la o parte aceste chestiuni legate de plati, acesti oameni sunt parte a neamului romanesc. Din punctul meu de vedere, acolo unde este un roman acolo este Romania", a declarat Badea.

In ceea ce priveste anuntul Federatiei Asociatiilor Romanilor din Italia, potrivit caruia s-au fraudat alegerile, Badea sustine ca exista multe asociatii care se autoproclama lideri ai comunitatilor de romani din diaspora, insa nu fac nimic pentru a-i ajuta.

"Anumite asociatii care reprezinta romanii din Italia au cazut in capacana partizanatului politic. Sunt asociatii mai ales din zona Roma Lazio care au tinut sa-si eprime sustinerea pentru un anumit candidat. (...) Asa-zisele asociatii pentru romanii din Italia nu s-au facut prezente in niciunfel in ceea ce priveste solutionarea problemelor cu care se confrunta romanii din Italia", a declarat Badea.

Senatorul PD-L sustine ca nu a existat o frauda la nivel institutional, organizat, pentru ca fiecare partid a avut reprezentanti si observatori la sectiile de votare.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...