Voiculescu ii scrie lui Basescu: Refuzul dialogului sporeste sustinatorii suspendarii

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 15:19
1171 citiri
Voiculescu ii scrie lui Basescu: Refuzul dialogului sporeste sustinatorii suspendarii

Refuzul lui Traian Bascescu de a dialoga cu societatea mareste numarul celor care considera ca suspendarea sa reprezinta singura solutie pentru salvarea Romaniei, sustine vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu.

"Refuzul de a dialoga cu societatea, lipsa totala si agresiva de interes pentru problemele de zi cu zi ale romanilor, incalcarea constanta a prerogativelor presedintelui prin impunerea de masuri anti-sociale Guvernului - toate aceste lucruri nu fac, domnule Basescu, decat sa mareasca numarul celor care considera ca suspendarea dvs. reprezinta singura solutie pentru salvarea Romaniei, afirma Voiculescu intr-o scrisoare transmisa sefului statului.

Totodata, presedintele fondator al PC ii propune presedintelui Traian Basescu acordarea de titluri de stat pentru bugetarii afectati de taierea de 25%, proportional cu suma pierduta in urma masurilor de austeritate.

"V-am propus saptamana trecuta - direct, pentru a-l scuti pe premierul Boc de un drum lamuritor la Cotroceni - o solutie eficienta si echitabila pentru a compensa reducerea salariala de 25% aplicata persoanelor care lucreaza in sistemul bugetar. Bugetarii suporta in acest moment efectele crizei in mod disproportionat, deoarece taierilor salariale li se adauga efectele cresterii TVA si valurile succesive de concedieri din acest sector", afirma Dan Voiculescu.

Acesta spune ca randamentul acestor titluri va fi cel putin egal cu rata inflatiei, avand o maturitate intre trei si cinci ani, urmand ca tranzactionarea titlurilor sa fie "strict reglementata" pentru a se evita orice abuz.

"Randamentul acestor titluri va fi cel putin egal cu rata inflatiei. Maturitatea: intre 3 si 5 ani. Tranzactionarea titlurilor va fi strict reglementata pentru a se evita orice abuz. Aceasta solutie acopera perioada estimata a crizei economice, oferind statului un interval de 3-5 ani in care sa opereze o reforma reala, temeinica a sistemului bugetar, fara a afecta veniturile romanilor.

Aceasta solutie este eficienta, pentru ca asigura o mentinere a cererii de consum, element determinant in viziunea mea pentru procesul de relansare economica", ii mai transmite Voiculescu lui Traian Basescu.

I.O.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Voiculescu Basescu, #Voiculescu scrisoare Basescu, #Voiculescu suspendat Basescu , #stiri Traian Basescu