Votantii lui Basescu prefera papagalii, oamenii lui Geoana asculta Dolanescu

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 08:24
2621 citiri
Votantii lui Basescu prefera papagalii, oamenii lui Geoana asculta Dolanescu

Un sondaj inedit realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie al lui Vasile Dancu a combinat preferintele electorale cu cele in materie de pasari, culori si literatura.

Cercetarea cel putin bizara a aplicat Chestionarul Proust unui esantion national, realizand profilele simpatizantilor principalilor trei candidati: Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, informeaza Gandul.

La capitolul indeletniciri preferate, votantii lui Geoana si ai lui Basescu pun pe primul loc indeletnicirile casnice, urmate de gatit. Dintre votantii lui Crin Antonescu, cei mai multi dintre ei prefera lectura.

Daca trecem la culori, aflam ca simpatizantii lui Basescu prefera albastrul, rosul si albul, cei ai lui Geoana rosul, albastrul si verdele, in vreme ce fanii lui Antonescu opteaza pentru albastru, verde si galben.

In materie de zburatoare, fanii lui Basescu adora porumbeii si papagalii, cei ai lui Geoana au un punct sensibil pentru gaini si randunici, iar liberalii prefera randunica si porumbelul.

La capitolul poeti, in vreme ce simpatizantii lui Basescu si Antonescu ii prefera pe Mihai Eminescu si George Cosbuc, cei ai lui Geoana opteaza pentru Mihai Eminescu si Adrian Paunescu.

Fanii Basescu au ca modele eroii literari Ion, Stefan cel Mare si Mihai Viteazu, fanii Geoana, Stefan cel Mare, Ion si Ilie Moromete, iar fanii Antonescu, Ion, Ilie Moromete si Mihai Viteazu.

Electoratul lui Basescu asculta Enescu, Mozart, Beethoven si Marius Teicu, cel al lui Geoana Marius Teicu, Enescu, Porumbescu, Beethoven si Ion Dolanescu, iar fanii Antonescu sunt pasionati de Enescu, Vivaldi, Porumbescu si Marius Moga.

Potrivit concluziilor sondajului, votantii lui Traian Basescu considera ca au ca principale calitati onestitatea (16,5%), cinstea/corectitudinea (15,7%) si bunatatea/omenia (11,8%).

Cei care il prefera pe Mircea Geoana se considera mai ales harnici (19,7%), cinstiti/corecti (14,8%) si onesti/omenosi (13,1%).

Romanii care spun ca voteaza cu Antonescu se vad in primul rand cinstiti/corecti (20%), calmi/rabdatori (10,9%), dar si ambitiosi (9,1%).

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...