Basescu: La prima suspendare a venit la mine acasa McCain. Am avut sustinere si in 2012 (Video)

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 21:38
11484 citiri
Basescu: La prima suspendare a venit la mine acasa McCain. Am avut sustinere si in 2012 (Video)
Foto: Captura B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat miercuri seara ca la prima suspendare a fost vizitat acasa de insusi senatorul american John McCain, candidat la prezidentialele din 2008 din partea republicanilor.

"La prima suspendare, a venit la mine acasa McCain", a declarat la B1 TV Traian Basescu, afirmand ca acesta i-ar fi spus atunci: "Este incorect, ai tot suportul nostru".

Traian Basescu a dezvaluit ca acelasi tip de mesaj de sustinere l-a primit si in 2012.

Intrebat daca era el personal sustinut de americani, acesta a raspuns: "SUA se impiedica de Basescu? Ii nelinistea statul de drept, ce se intampla de acum inainte. Ei nu inteleg schimbarea unui presedinte ca nu mai e popular in sondaje. Ce-i aia?".

"Am stiut cu o saptamana inainte ca e sesiune pentru suspendarea mea. Nu puteam sa opresc mecanismul, nu aveam o formula democratica ca sa il opresc", a mai spus Traian Basescu. "A fost o nerabdare a lui Ponta si Antonescu sa ia mai repede puterea", a completat acesta.

Fostul presedinte a mai mentionat ca "Antonescu a avut momente in care a fost nebun sa devina presedinte, asta visa. Mult mai agresiv a fost Antonescu legat de suspendarea mea decat Ponta. Crin Antonescu voia sa ajunga la Cotroceni daca se putea ieri. Ponta s-a lasat cel mai greu convins".

"Antonescu a fost foarte virulent pentru suspendare si mult mai ponderat a fost Ponta", a intarit fostul presedinte.

Tot legat de Crin Antonescu, Traian Basescu atrage atentia asupra "profilului sau psihologic": "In primul rand, e un jucator de poker".

"Ca sa intelegeti de ce s-a retras Antonescu, trebuie sa ii cunoasteti profilul psihologic. Se comporta ca un jucator de poker, a facut mereu circ cu demisiile, pana cand nu s-a mai putut opri. A blufat de fiecare data", a explicat Traian Basescu.

Revenind la perioada de dupa referendum, intrebat de ce nu a mai avut putere sa revina, de ce nu a facut eforturi in acest sens, Traian Basescu a replicat: "N-am avut forta mediatica pentru asta".

#Traian Basescu prima suspendare vizita McCain, #Basescu sprijin americani suspendari, #Basescu suspendare Ponta Antonescu, #Basescu Antonescu jucator poker , #suspendare Basescu