Basescu se intoarce la Cotroceni - presa externa

Luni, 27 August 2012, ora 20:50
5310 citiri
Basescu se intoarce la Cotroceni - presa externa
Foto: Reuters

Presa externa trece din nou in revista situatia politica din tara noastra si precizeaza ca, dupa ce hotararea CCR s-a citit in plenul Parlamentului, Traian Basescu mai are un singur pas pana la reintoarcea la conducerea Romaniei.

"Parlamentul roman a aprobat, luni, restaurarea lui Traian Basescu, in rolul sau de presedinte, la sase zile dupa invalidarea Curtii Constitutionale a referendumului de suspendare initiat de catre majoritatea de centru-stanga", noteaza Le Figaro, care citeaza AFP.

Conform procedurii, unul dintre cei noua judecatorii ai Curtii, Stefan Minea, a citit hotararea inaintea Parlamentului, se mai arata in articolul preluat si de Terra News.

Pe de alta parte, Reuters scrie despre boicotul USL, precizand ca, prin neprezentarea la sedinta, parlamentarii Puterii au vrut sa amane reinstalarea lui Traian Basescu la Cotroceni.

Totusi, deputatii si senatorii au fost mobilizati de premierul Victor Ponta, care le-a trimis SMS-uri din la Africa de Sud, unde a participat la o reuniune a Internationalei Socialiste.

Intr-un scurt material, Associated Press, preluata de Boston.com, aminteste de promisiunea recenta a premierului, care a asigurat ca majoritatea parlamentara "nu ar incerca sa intarzie" intoarcerea lui Basescu in functia de presedinte, prin utilizarea de trucuri procedurale, desi el a etichetat decizia Curtii "ilegala si nedrepta".

Parlamentul ii da unda verde lui Basescu sa revina la Cotroceni - Ce urmeaza?

Traian Basescu are unda verde sa revina la Cotroceni. Dupa o intarziere de doua ore, hotararea CCR in privinta referendumului a fost citita in plenul Parlamentului.

Decizia Curtii Constitutionale trebuie publicata in Monitorul Oficial, dupa care Traian Basescu isi poate relua exercitarea atributiilor de presedinte. Probabil asta se va intampla de abia marti.

Intrunirea Parlamentului de azi ar fi trebuit sa fie o simpla formalitate, insa USL a anuntat, initial, ca va boicota sedinta. Dupa doua pauze de consultari, unii senatori si deputati ai Puterii s-au intors in sala de plen pentru a asigura cvorumul.

Televiziunile de stiri au relatat ca Victor Ponta si Crin Antonescu, aflati in vacanta in strainatate, si-ar fi mobilizat prin SMS parlamentarii, cerandu-le sa asigure cvorum, de teama reactiilor externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Basescu CCR decizie Parlament, #CCR Basescu revine Cotroceni, #CCR decizie suspendare Basescu , #suspendare Basescu