Cand vor lucra politicienii si pentru romani? (Opinii)

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 08:16
3223 citiri
Cand vor lucra politicienii si pentru romani? (Opinii)
Foto: Arhiva

In naivitatea mea de om pasnic, iubitor de armonie si intelegere intre semeni, mi-am imaginat ca, odata venit la putere, Guvernul USL va pune capat neintelegerilor cu presedintele tarii, la care noi, romanii de rand, asistam fara nicio putere de decizie de ani de zile si va lucra in liniste, pentru popor, asa cum membrii celor trei partide au promis ca vor face pe cand erau in Opozitie.

Dar nu, scandalurile intre cele doua parti sunt acum parca si mai acerbe, aceiasi oameni macina aceleasi cuvinte si expresii cum fac de ani, auzim si citim aceleasi amenintari indreptate inspre Cotroceni si asta pentru ca USL vrea totul, acum, repede, nu este multumit cu ce a capatat, inainte de a fi votat si dorit de romani.

USL vrea, nici mai mult, nici mai putin, decat suspendarea presedintelui, facandu-si din acest lucru o reala obsesie. Se vede cu ochiul liber ca USL nu mai are rabdare inca doi ani pana la expirarea mandatului presedintelui si asta in ciuda faptului ca presedintele a fost votat de cateva milioane de romani, adica ceva mai mult de jumatate din numarul celor prezenti la vot.

Dar acest lucru nu mai conteaza. USL-istii sunt dispusi sa calce fara jena si regret pe votul romanilor, sa-l ignore si sa-i minimalizeze importanta, din dorinta de a-si instala si la Cotroceni omul lor.

Sigur ca nici presedintele Basescu nu tace, si dumnealui are dreptul consfintit prin lege sa vorbeasca, dar nici cand tace nu este bine. Asa ca si spusele presedintelui si tacerile acestuia ii scot din sarite pe USL-isti care nu scapa nici o zi si nici un prilej fara sa-l ameninte cu suspendarea, lucru care deja a devenit obositor, plictisitor si chiar greu de suportat.

Suspendarea presedintelui nu imbunatateste cu nimic nivelul de trai al romanilor asa cum au promis USL-istii ca vor face daca vin la guvernare si nici nu cred ca vor dobandi mai multa tragere de inima ca sa lucreze pentru popor fara Basescu la Cotroceni.

Se pare insa ca acest permanent scandal mediatic iscat de USL si intretinut de presedinte nu face decat sa ascunda neputinta Guvernului de a-si onora promisiunile, dar si esecurile inregistrate pana acum, destul de numeroase si neplacute, pentru o uniune care si-a propus o guvernare de 8 ani, esecuri care e mai bine sa treaca neobservate si neintelese de catre marea masa de romani, pe care USL mizeaza pentru alegerile din toamna.

E firesc sa existe neintelegeri intre politicieni din care sa castige populatia. Problema e ca lupta dintre cele doua forte, presedintele de o parte si USL de cealalta parte, lunga de ani de zile, nu se da pentru romani, nu are nici o treaba cu romanii, cu saracia si necazurile lor, nu e o batalie intre doua forte care sa ofere mai mult pentru un trai decent al oamenilor, ci o lupta pentru putere, care nu duce nicaieri, in circumstantele actuale si nici nu face bine nimanui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#suspendare Basescu, #USL suspendare presedinte , #suspendare Basescu