Eckstein Kovacs: Pe plan legislativ e infiorator, Puterea nu isi vede lungul nasului

Joi, 05 Iulie 2012, ora 16:37
3760 citiri
Eckstein Kovacs: Pe plan legislativ e infiorator, Puterea nu isi vede lungul nasului
Foto: Arhiva

Suspendarea presedintelui este un joc politic, iar ce se intampla pe plan legislativ este "infiorator", crede Peter Eckstein Kovacs, apreciind si ca reactiile pe plan economic sunt "ultranegative", existand riscul ca "tot ce-am patimit sub Basescu sa fie un efort in van".

"Piatra a fost aruncata in apa(...) In mod normal si daca totusi o bruma de legalitate si constitutionalitate mai ramane, atunci presedintele este un dictator si 8-9 milioane de romani se vor imbulzi sa voteze sa scapam de dictator", a comentat ironic la Digi24 fostul consilier prezidential si candidat al UDMR la Primaria Clujului, referindu-se la faptul ca legea referendumului in vigoare prevede ca presedintele poate fi demis cu votul a jumatate plus 1 din numarul total al alegatorilor.

"Nu este vorba despre acest lucru, desigur, decizia e un joc politic. Procedura de suspendare e constitutionala, dar ceea ce se face colateral, pe parte legislativa, este infiorator", a mai adaugat Eckstein Kovacs, precizand ca vorbeste in calitate de simplu cetatean, nemaiavand in acest moment nicio functie publica.

Peter Eckstein Kovacs a mai spus ca Romania isi strica in acest moment imaginea pe plan international. "Suntem o tara in care se incearca din rarunchi sa se schimbe totul", a mai punctat el, condamnand schimbarea garantiilor oferite de Constitutie statului de drept.

"Si mai grave sunt mesajele pe economie(...) Reactiile sunt ultranegative. Mi-e frica ca, dupa tot ce am patimit sub Basescu, cu taierile de salarii, cu contributiile la sanatate ale pensionarilor, o sa ramana un efort in van.

A venit la putere, sau ca majoritate in Parlament, o echipa care nu prea isi vede lungul nasului, asta e parerea mea", a mai declarat fostul consilier prezidential.

Acesta a atras atentia asupra faptului ca Romania nu avea nevoie de aceasta criza politica, ci de o perioada de stabilitate si crestere.

"Lupta constitutionala este ce lege e in vigoare la referendum. Daca e vechea lege, ceea ce e adevarat, e incredibil ca 8-9 milioane de oameni sa iasa in arsita sa il dea jos pe Traian Basescu, care mai are 2 ani de mandat. Daca se schimba regulile si o majoritate simpla voteaza, lucrurile se complica", a conchis Peter Eckstein Kovacs, subliniind inca o data ca Romania nu avea nevoie in aceste momente de o asemenea cearta si la acest nivel.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Eckstein Kovacs suspendare Basescu, #Eckstein Kovacs guvern Ponta , #suspendare Basescu
Comentarii
Poza Florin2
Florin2
rank 5
uite domnule cel mai bun comentariu pe care l-am vazut zilele astea
Poza Imanuel
Imanuel
rank 2
Pe plan legislativ ? Pai cand Roberta masluia votul in Parlament