Editorial: Cat costa ineptiile USL?

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 00:29
3807 citiri
Editorial: Cat costa ineptiile USL?
Foto: Ziare.com

In fata bataliei vietii lor, Crin Antonescu si Victor Ponta nu pot aparea in fata natiunii asa cum i-au livrat mamele dumnealor pe lume, si anume in fundul gol si bazandu-se pe propriile minti, plus Dan Voiculescu. Trebuie sa aiba sfetnici din liga mare, platiti gras.

Daca nu cumva patesc precum Vadim Tudor, care a apelat la serviciile unui boier al marketingului electoral ca sa-l termine politic (nu se stia atunci ca se va cocota in spinarea lui Gigi Becali), si toata opinia publica a mirosit o conspiratie, mai ramane o varianta: sefii USL doresc sa demonstreze ca si in laboratoarele de strategie de la Palatul Copiilor exista experti.

Cum aritmetica parlmentara este clara, dupa povestea suspendarii lui Traian Basescu, electoratul va avea in fata doar o alta materializare a unui principiu care se tot verifica, precum un blestem: unde nu-i minte, carevasazica nu-i.

Dar sa spunem ca Opozitia este constienta ca n-are nicio sansa sa-i dea o pauza lui Traian Basescu si urmareste doar un exercitiu de imagine. Cand exista riscul ca rezultatul sa nu fie un castig, iar romanii sa-si betoneze impresia ca liderii PSD si PNL nu sunt in stare de nimic, nu au nicio victorie notabila din 2007 incoace, trebuie data o geana prin preajma, in cautarea unui vector de imagine care nu are niciun potential negativ.

Si cum destinul, cum s-o numi el, ofera pe tava scandalul arestarii pentru mita a primarului Clujului, inscaunat de Emil Boc, garantat de Emil Boc, tolerat de Emil Boc, mergi fuguta la biserica, te inchini si multumesti lui Dumnezeu.

Este atat de evident ca USL trebuia sa profite cu toate mainile de aceasta oportunitate, ca trebuia sa intoarca spagile lui Sorin Apostu pe toate fetele, sa evidentieze faptul ca este imposibil ca Emil Boc sa nu fi stiut pe cine instaleaza in functie (eu nu spun ca stia, ci doar ca asta trebuia sa fie retorica), incat de intrebi ce se petrece in mintea Opozitiei de vreme ce considera mai importanta suspendarea lui Traian Basescu, o intreprindere fara nicio sansa, decat o gaina cu oua de aur care nu costa nimic.

Cum este evident ca trebuiau sa se agate de ocazie, este evident si ca le-a trecut asta si lor prin minte - nu-i suspectez de prostie crunta, m-ar bate Dumnezeu.

Inseamna ca ne scapa ceva. Merg din nou la manual si iata ce aflu: cand exista sansa ca, intr-un interval de timp relativ scurt, sa zicem sase luni, un enunt emis cu valoare de adevar sa se intoarca impotriva ta cu pierderi mai mari decat cele pricinuite adversarului, renunti la el. Altfel spus, daca lipesti de coada PDL stampila de partid corupt trebuie sa fii sigur ca traiesti la manastire.

Sunt convins ca spagile din tabara portocalie sunt uriase, dar la fel de convins sunt ca pentru demascarea celorlalte, rosii si galbene, n-a fost vointa politica. Ce e val, ca valul trece, numai ca noi privim spre un tsunami.

... Desigur ca aceasta este o explicatie pe care daca au avut-o in minte, liderii USL imi confirma faptul ca am avut dreptate sa nu-i suspectez de prostie. Doar ca nu au avut-o in minte. Sunt constient ca ma invart pe terenul sofismelor, insa nici Ponta, nici Antonescu nu sunt convinsi ca enuntul "niciun patrat nu este triunghi" n-a fost inclus de Aristotel intr-o carte cu retete de muraturi. Pana la urma, opinia se bazeaza pe instinct. Viitorul va arata daca m-am inselat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#USL suspendare Basescu, #USL PDL coruptie, #PDL Apostu Boc mita , #suspendare Basescu