Germania este "foarte ingrijorata" de criza din Romania

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 22:31
4366 citiri
Germania este "foarte ingrijorata" de criza din Romania
Foto: thelocal.de

Guvernul Germaniei s-a declarat ingrijorat din cauza crizei politice din Romania, care a atins un punct culminant, in seara zilei de vineri, odata cu votul de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Aceasta este o desfasurare pe care Guvernul o priveste cu adanca ingrijorare. Credem cu tarie ca independenta Curtii Constitutionale a Romaniei si abilitatea de a lua actiune nu trebuie puse la indoiala", a declarat purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, potrivit Expatica.com.

Seibert a adaugat ca partenerul de Uniune al Germaniei trebuie sa protejeze balanta puterilor si independenta institutiiilor politice, exprimandu-si "dubii puternice in legatura cu legitimitatea masurilor luate de Guvernul" prim-ministrului Victor Ponta.

Parlamentarii romani au votat vineri seara suspendarea lui Traian Basescu, pe baza acuzatiilor de uzurpare a puterilor prim-ministrului, cand acesta a anuntat reduceri drastice de austeritate, in 2010. Totodata, presedintele de centru-dreapta a mai fost acuzat ca a violat independenta justitiei.

Potrivit sursei citate, votul este climaxul celei mai grave crize politice a tarii, din era postcomunista. Victor Ponta a incercat, totusi, sa calmeze temerile internationale ca spirala luptei de putere ar putea ameninta statul de drept si a recunoscut ceea ce a numit a fi "ingrijorari legitime" ale aliatilor internationali ai tarii.

#Germania ingrijorare situatie Romania, #Germania scandal Romania, #oficiali europeni ingrijorati Romania, #UE ingrijorare politica Romania, #UE suspendare Romania , #suspendare Basescu