Gorghiu (PNL): Suspendarea lui Basescu, sah la PSD. Tariceanu a mai zis si n-a finalizat

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 14:41
2306 citiri
Gorghiu (PNL): Suspendarea lui Basescu, sah la PSD. Tariceanu a mai zis si n-a finalizat
Foto: facebook/Alina Gorghiu

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca suspendarea presedintelui este un demers serios, ca asteapta un act real de la Calin Popescu Tariceanu, care a mai vehiculat ideea, "dar nu a finalizat", ca este "un sah la PSD" si ca ea ar pune la motivele suspendarii si numirea procurorilor.

Intrebata, sambata, la reuniunea ACL de la Brasov, cum vede demersul anuntat de Calin Popescu Tariceanu pentru o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, Gorghiu a raspuns: "Procedura intotdeauna e posibila, pentru ca este o procedura constitutionala prin care Parlamentul, in mod legitim, prin intermediul referendumului, poate sa suspende un presedinte care a incalcat in mod grav Constitutia. Asta e teoria. De la teorie la practica s-a dovedit de doua ori ca este o foarte mare diferenta.

Eu astept cu foarte mare interes sa vad un document real, pentru ca toata lumea poate sa spuna ca, pe data de 1 februarie sau 7 martie sau 20 aprilie, face o propunere. Eu astept sa vad in concret, pentru ca domnul Tariceanu nu o singura data a vehiculat ideea suspendarii, ci de mai multe ori, dar n-a finalizat si nu a venit cu nicio propunere in Parlament".

Ea a sustinut ca "este o lovitura de teatru, un sah pe care il da PSD", care, prin vocea liderilor partidului, au sustinut ca nu s-a discutat despre o suspendare.

"Decizia politica a ACL se va putea lua exclusiv atunci cand avem pe ce sa o luam, pe povesti in spatiul public nu putem sa o luam", a mai spus Gorghiu.

Purtatorul de cuvant a afirmat ca in solicitarea lui Tariceanu sunt introduse "tuse groase politice", dar trebuie sa mai existe si argumente juridice. "Eu, de exemplu, as introduce in aceasta cerere de suspendare, daca s-ar ajunge la acest moment si daca decizia ACL ar fi in sensul completarii unei cereri, as introduce de exemplu pactul de coabitare, care nu exista la nivel constitutional. Nu ai un pact de coabitare care sa presupuna diverse lucruri netransparente intre presedinte si premier.

Sau as introduce, de exemplu, ca incalcare grava a Constitutiei, numirea procurorilor de catre presedinte si premier prin acord. Din punctul meu de vedere asta este in mod clar o incalcare grava a Constitutiei", a mai spus Gorghiu.

Totodata, ea a afirmat ca suspendarea presedintelui este o tema "atat de serioasa" si electoratul a fost "atat de dezamagit" de ineficienta demersului din 2012, incat aceasta tema este riscanta si poate fi folosita in scop electoral si pentru a amagi electoratul.

Tariceanu face calendarul unei noi suspendari a lui Basescu: Referendum la 2 noiembrie

Presedintele Senatului, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, a propus initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu. Tariceanu a avansat si un calendar vizand suspendarea in preajma datei de 23 septembrie si referendum de demitere in 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidentialelor.

Basescu, despre o noua suspendare: Intru in campanie si nu o sa le fie bine

Traian Basescu a fost intrebat, in conferinta de presa sustinuta la Newport, dupa summit-ul NATO, daca ii este teama de o noua suspendare din functie.

"Intru in campanie si nu o sa le fie bine, sa stiti ca in campanie am capacitate uriasa de revitalizare", a raspuns el.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#PNL suspendare Basescu Tariceanu, #Gorghiu suspendare Basescu, #Tariceanu suspendat Basescu , #suspendare Basescu