Gyorgy Frunda: Unele masuri ale USL sunt la limita constitutionalitatii

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 11:28
1562 citiri
Gyorgy Frunda: Unele masuri ale USL sunt la limita constitutionalitatii

"Presedintele Traian Basescu a incalcat grav si repetat Constitutia. Pe de alta parte, unele masuri ale USL sunt la limita constitutionalitatii", este de parere Gyorgy Frunda, senator UDMR.

"Suntem convinsi ca tot comportamentul presedintelui Basescu a fost caracterizat prin nerespectarea Constitutiei, printr-o atitudine autoritara, iar firul rosu care strabate ambele mandate ale presedintelui este interpretarea aceasta singulara, unipersonala a Constitutiei, fara a tine cont de realitatea prevederilor actului fundamental al tarii. Pe fond, toti colegii mei cu care am discutat sunt convinsi ca presedintele a incalcat grav si repetat Constitutia Romaniei", a declarat acesta, la RFI Romania.

Gyorgy Frunda spune insa ca "unele masuri luate de catre USL, formale, care au ca finalitate asigurarea acestui demers politic sunt la limita constitutionalitatii, care ne fac sa avem anumite dubii. Mi se pare ca USL a deschis prea multe fronturi. Or cand deschizi prea multe fronturi si intr-o lupta politica, e foarte greu sa le castigi pe toate. Doi: unele au fost precipitate. Trebuia asteptat cu ele. Nu stiu ce au avut de exemplu cu Institutul National de Statistica, nu putea Institutul sa faca nimic, putea astepta".

"Suspendarea sau inlocuirea presedintelui Senatului e la limita constitutionalitatii si a legii, pentru ca initial, functia de presedinte a apartinut Partidului Social Democrat, deci pe interpretarea constitutionala, tot ei aveau dreptul sa initieze revocarea inclusiv a domnului Blaga, care a ocupat functia tot pentru faptul ca PDL-ul a trecut peste prevederea constitutionala si a pus in locul unui presedinte pesedist un presedinte pedelist", a continuat senatorul UDMR.

Citeste mai multe despre Frunda: USL a deschis prea multe fronturi in privinta suspendarii lui Traian Basescu pe RFI Romania.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...